Vi har prøvd Sony Ericssons nyeste

Lyntest av Xperia Ray og Active

Se opp for disse to telefonene

SNASNE: Sony Ericssons nyeste Android-telefoner er svært lovende.
SNASNE: Sony Ericssons nyeste Android-telefoner er svært lovende. Foto: FOTO: Marius S. Eltervåg, Mobili.no
Publisert Oppdatert
TYNN: Xperia Ray veier knappe 100 gram.
TYNN: Xperia Ray veier knappe 100 gram. Foto: FOTO: Marius S. Eltervåg
BRA KAMERA: Ray har fått samme kameraoptikk som Xperia Arc.
BRA KAMERA: Ray har fått samme kameraoptikk som Xperia Arc. Foto: FOTO: Marius S. Eltervåg, Mobili.no

Forrige uke skjedde det en hel del nytt på mobilfronten, og vi fikk se svært interessante nyheter fra både Nokia og Sony Ericsson.

Og vi har allerede fått sjansen til å ta en nærmere titt på de nye Sony Ericsson-modellene. Her er førsteinntrykket.

Sony Ericsson Xperia Ray

Sony Ericsson Xperia Ray er produsentens slankeste Android-telefon til nå. Med en vekt på knappe 100 gram og en tykkelse på 9,3 millimeter er dette en telefon du ikke merker at du har i lommen.

Selv etter å ha sett bilder av telefonen ble vi overrasket over hvor liten og lett denne godsaken er når vi fikk ta den i nærmere øyesyn.

Sony Ericsson har også gjort en strålende jobb når de har satt sammen Xperia Ray. Telefonen føles svært kompakt og solid, og gir jevnt over en ypperlig kvalitetsfølselse.

Skjermen har en størrelse på 3,3 tommer, og den samme oppløsningen som Xperia Arc og Xperia Neo, altså 480 x 854 piksler. Dette gir et naturlig 16:9-format, noe som betyr at du ikke får sorte rammer rundt bildet om du ser en film du har lastet over.

Produsenten er ikke snauere enn at de har gitt Xperia Ray den samme prosessoren og grafikkbrikken som toppmodellene sine, i tillegg til å ha lastet den med 512 MB arbeidsminne.

Og da er det ingen overraskelse at telefonen er svært rask og responsiv. Her får du kontant tilbakemelding enten du starter programmer eller navigerer i menyene.

Kamerakomponentene i denne telefonen er de samme som i Xperia Arc. Dette betyr at du får stillbilder i 8,1 megapikslers oppløsning, videoopptak i 720p og Exmor R-sensoren. Om vi bruker bildene vi tok med Xperia Arc som referansepunkt er det all grunn til å anta at kvaliteten blir svært bra også med denne teleonen.

Kameraet er lynraskt på både oppstart og på å faktisk ta bildet, og er kjapt klart til bruk igjen mellom eksponeringene.

Det er greit at dette er en designtelefon som skal ha mest mulig rene linjer, men vi skulle likevel sett at Sony Ericsson ikke hadde droppet fysisk kameratast, som etter vår mening er et veldig viktig punkt i en kameratelefon.

Et av produsentens uttalte mål for året er å være kjapt ute med de aller nyeste Android-versjonene, og Ray leveres med Android 2.3.3.

Alt i alt har vi et veldig bra førsteinntrykk av Sony Ericsson Xperia Ray, som både har kraft i maskinvaren, en fin vekt og et tiltalende ytre. Dette er en telefon som lett kan bli en suksess i Norge.

Mer om Xperia Ray leser du hos Mobili.no

Sony Ericsson Xperia Active

TÅLER MYE: Xperia Active er lynrask og vanntett.
TÅLER MYE: Xperia Active er lynrask og vanntett. Foto: FOTO: Marius S. Eltervåg, Mobili.no
KOMPAKT: Telefonen har en hendig, men tykk utforming.
KOMPAKT: Telefonen har en hendig, men tykk utforming. Foto: FOTO: Marius S. Eltervåg, Mobili.no

Om du er glad i å være ute i regnet, har en jobb med store ytre påkjenninger eller enkelt og greit bare har diagnosen "kløne", er Xperia Active telefonen du skal vente på.

Det vil si, dersom du ikke allerede har skaffet deg en Motorola Defy, som i skrivende øyeblikk er den eneste andre, vanntette Android-telefonen.

Siden det kun er to telefoner med disse egenskapene, har vi sammenlignet spesifikasjonene, noe som forhåpentligvis gjør det lettere å finne ut hvilken som passer for deg.

Xperia Active er IP67-sertifisert, noe som betyr at den både er 100% støvtett og kan senkes i vann ned til en meters dybde, der den kan ligge i 30 minutter uten å ta skade.

Dette er også muligens den mest kompakte telefonen vi har hatt i hendene noensinne. Den er kort, tjukk og passe bred, noe som sammen med en vekt på 110,8 gram gjør den veldig hendig og grei å ta med seg på joggeturen.

Skjermen har en størrelse på knappe tre tommer og en oppløsning på 320 x 480 piksler, så noen utpreget film- eller surfetelefon er det ikke, men det er kanskje heller ikke det som er viktigst for målgruppen.

Under panseret finne du den samme slagkraftige maskinvaren som går igjen i alle Sony Ericssons telefoner i dag.

Med 1 GHz prosessor, kapabel grafikkbrikke og 512 MB arbeidsminne trenger du slett ikke bekymre deg for at den ikke skal håndtere oppgavene du gir den.

Og akkurat her må vi nevne det positive med lavere oppløsning. Xperia Active er mer lettdrevet og føles dermed enda raskere enn mange av Sony Ericssons toppmodeller, som har større og bedre skjermer. Dette er et kompromiss vi tipper mange vil inngå uten problemer.

Mer om Xperia Active leser du hos Mobili.no

Mye snacks til høsten

Xperia Ray skal være på markedet iløpet av sensommeren, mens Xperia Active ankommer butikkhyllene rundt månedsskiftet september/oktober. I passe tid til høstregnet, altså.

Telefonene føyer seg inn i det som muligens er det største utvalget nye telefoner vi noengang har hatt her til lands, så i år har du mye å velge mellom.

LES OGSÅ:

Denne telefonen kan du bade med

Sommerens råeste mobiler

Android-appene du må ha

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning