Lynrask og sjarmerende mobil

Sony Ericsson Xperia X10 Mini

Ikke la deg lure av det nusselige utseendet til Xperia X10 Mini. Dette er nemlig en kruttpakke.

Sony Ericsson Xperia X10 Mini er liten, men byr på mye krutt.
Sony Ericsson Xperia X10 Mini er liten, men byr på mye krutt. Foto: Mobili Media AS
Publisert Oppdatert
X10 Mini veier kun 88 gram.
X10 Mini veier kun 88 gram. Foto: Mobili Media AS
Kameraet tar bra bilder.
Kameraet tar bra bilder. Foto: Mobili Media AS

Spesifikasjoner: SE X10 Mini

Type: Berøringsskjerm

Størrelse: 83 x 50 x 16 mm, 99 gram

Skjerm: 240 x 320 piksler, 2,55 tommer

Operativsystem: Android 1.6

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/2100

Internett: Edge, HSPA, Wi-fi 802.11b/g

Bluetooth: 2.0+EDR med A2DP

GPS: Ja

Prosessor: Qualcomm 600 MHz

Internminne: 128 MB

Minnekort: Micro-SD (2 GB følger med)

USB: 2.0, Micro-USB

Medieutgang: 3,5 mm minijack

FM-radio: Ja, RDS

Kamera: 5 MP, autofokus, fotolys, geomerking

Videoopptak: 640 x 480 piksler

Batteri: 950 mAh, tale: 3,5 timer (3G)/4 timer (GSM), Hviletid: 15 døgn

Pris: 2300 - 2500 kroner

Sony Ericsson Xperia X10 Mini ble vist frem første gang allerede under Mobile World Congress i februar, og nå er den endelig på vei til butikkhyllene her i landet.

Minimobilen er en nær "slektning" av den større Xperia X10.

X10 Mini er, såvidt oss bekjent, den minste Android-telefonen som har blitt lansert. Med sine beskjedne 88 gram er det lite som vitner om at du under skallet finner en skikkelig teknologipakke.

Her får du både A-GPS, Wi-fi-støtte og turbo-3G, og er dermed sikret både gode internetthastigheter og muligheter for å finne frem i ukjente strøk.

Share

Hissig

Noe av det vi liker best med X10 Mini er hvor kjapt den reagerer.

Her er det enkelt og greit ingen forsinkelser samme hva du foretar deg, noe som gjør det til en ren glede å bruke telefonen, enten du navigerer deg rundt i menyene eller blar i bildegallerier.

Noe som fort kunne blitt et problem, er skjermstørrelsen. Skjermen i X10 Mini måler kun 2,55 tommer, og har en oppløsning på 240 x 320 piksler. Her har heldigvis Sony Ericsson gjort en svært bra jobb med å tilpasse menysystemet, blant annet ved å dele både hovedmenyen og startskjermen opp i flere sider du kan bla mellom.

Resultatet er en lynrask telefon med oversiktlige menyer som er enkle å bruke.

Skjermstørrelsen står i sterk kontrakst til mobiler med store skjermer, som HTC Desire med sine 3,7 tommer og Experia X10 som har en skjerm på 4 tommer.

Les også:

5 gode mobilkjøp

Grei til samtaler og meldinger

Lydkvaliteten under samtaler er helt grei, uten at den imponerer. Tilbakemeldingen vi fikk fra mange vi snakket med var at bakgrunnstøy kom ganske tydelig frem, dog uten at det ble noe problem.

Lyden kan stilles høyt nok, og vi hadde aldri noen problemer med å høre hva som ble sagt.

X10 Mini er også god å skrive meldinger på, men vær obs på at det ikke er installert noe fulltastatur.

Skjermtastaturet du finner i telefonen er heldigvis et av de bedre, noe som sammen med god respons i skjermen gjør at du kan skrive i tilnærmet samme hastighet som om du hadde fysiske taster.

Exchange

Vi har ikke noe å utsette på programvaresiden. Du finner tusenvis av praktiske gratisprogrammer på Android-market, så om du skulle savne noen funksjoner, spørs det om du ikke finner dem her.

Telefonen leveres med forhåndsinstallert programvare for Exchange, i form av RoadSync.

Du kan dermed synkronisere e-post, kontakter, kalender og annet med en Exchange-server, noe som for mange vil gjøre X10 Mini egnet som jobbtelefon.

Knallbra musikktelefon

Xperia X10 Mini har svært gode musikkegenskaper. Her får du 3,5 mm lydutgang, slik at du kan bruke ditt eget hodesett, du får med et minnekort på 2 GB, og du kan overføre musikken din i høy hastighet ved hjelp av den medfølgende USB-kabelen.

Musikkprogramvaren er også bra og lett å forstå seg på, både for nye og gamle Sony Ericsson-brukere.

Lydkvaliteten er upåklagelig, og vi ble nesten overrasket over hvor mye lyd en så liten telefon kan gi fra seg. Det er ikke susing eller støy i bakgrunnen, selv ikke når du stiller ned volumet, og lyden er klar selv når du spiller på full guffe. Det er også god trøkk i bassen.

Kameraet i X10 Mini tar gode bilder du lett kan laste opp til Facebook uten at kvaliteten gjør skam på det vanlige bildegalleriet ditt. Oppløsningen er på fem megapiksler, og du får både LED-blits og autofokus.

Se bilder tatt med kameraet hos Mobili.no

Konklusjon

Det er ikke mange svake sider å spore hos Sony Ericsson Xperia X10 Mini. Med sine 88 gram er den både sjarmerende og lett å ta med seg, samtidig som det skjuler seg en skikkelig kraftpakke under skallet. Her får du det meste du trenger.

... det forutsetter imidlertid at du ikke trenger en diger skjerm.

2,55 tommer vil for mange være alt for lite, særlig om det er filmvisning og omfattende surfing på internett som står på menyen.

Det er også på sin plass å nevne at det er en god stund til du kan oppdatere telefonen til nyeste versjon av Android. Dette er noe flere av konkurrentene tilbyr allerede i dag, så om dette er viktig for deg kan du for eksempel ta en titt på Samsung Galaxy Spica .

Men alt i alt skal det godt gjøres å mislike X10 Mini. Dette er en telefon som er både lettvint og morsom å bruke, den har svært bra musikkegenskaper, den er lynrask og har alt av teknologi.

Et annet stort pluss er prisen: mellom 2300 og 2500 kroner. X10 Mini er rett og slett et knallkjøp.

Hele testen av Sony Ericsson Xperia X10 Mini leser du hos Mobili.no
Les også:

4 tips til hvordan du kan bli en bedre mobilfotograf

Dette hodesettet blir ladet av solenergi

Test av HTC Desire

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning