LG Stylus 2 (K520) med DAB+ radio

Årets smarteste mobilkjøp?

LG Stylus 2 kan være årets smarteste mobilkjøp om du liker mobiler med stor skjerm – og du hører mye på radio.

DAB-RADIO: Stylus 2 fra LG er den første mobilen i Norge med DAB+-mottager. Mobilen trenger et headset eller en ledning koblet til minijack-inngangen som kan fungere som en antenne.
DAB-RADIO: Stylus 2 fra LG er den første mobilen i Norge med DAB+-mottager. Mobilen trenger et headset eller en ledning koblet til minijack-inngangen som kan fungere som en antenne. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Det er tre ting som gjør LGs nyeste smartmobil til et aktuelt mobilkjøp. Det første er at Stylus 2 er den første mobiltelefonen i Norge som også er utstyrt med en DAB+-mottager. Det betyr at du kan høre på radio stort sett over hele Norge. Dekningen på DAB skal nå være på nivå med FM-nettet. Forskjellen er at du nå minimum får inn tre NRK-kanaler, P1, P2 og P3, mens du på FM kunne oppleve kun å få inn P1.

Den andre grunnen som gjør Stylus 2 attraktiv er den store skjermen. Her får du nemlig en svært 5,7 tommers skjerm. Den tredje og siste argumentet for å velge Stylus 2 er at den er utstyrt med en penn, som blant annet kan brukes til å ta håndskrevne notater.

Les også: Et smart headset - eller bare rart? Sjekk ut hva Sony har laget her.

Radiomobilen

Om cirka åtte måneder starter FM-signalene sakte, men sikkert å forsvinne fra Norge. Det betyr at du som hører mye på radio må ha en DAB+-mottager.

Hjemme er ikke dette noen problem, siden de aller fleste av oss faktisk har tilgang til en digitalradio eller kan strømme radio via internett. Ute på tur er det litt verre. Her vil du enten måtte ha en bærbar DAB+-radio eller strømme radio via mobilen.

Her dukker det opp flere problemer. Utvalget av små og bærbare DAB+-radioer er ikke veldig stort og strømming via mobilen forutsetter at du faktisk har god og stabil dekning og at du på mobilen har et abonnement med stor nok datapakke til at du ikke går «tom» for data på grunn av radiolytting. I verste fall vil radiolyttingen på mobilen kunne koste deg en del kroner.

Les også: Så bra er HTC 10

STOR: LG Stylus 2 er en stor mobil med 5,7 tommers skjerm, men det kompakte designet skjuler størrelsen - og den er faktisk mindre enn iPhone 6s Plus som har en skjerm som er 0,2 tommer mindre.
STOR: LG Stylus 2 er en stor mobil med 5,7 tommers skjerm, men det kompakte designet skjuler størrelsen - og den er faktisk mindre enn iPhone 6s Plus som har en skjerm som er 0,2 tommer mindre. Foto: Hallvard Lunde

Virker DAB+ på mobilen?

Ja, DAB+ på Stylus 2 fungerer helt greit. I testperioden lyttet vi til radio både på jobb, hjemme, i bil, på tog, på T-bane og mens vi var ute og gikk. Stort sett var radiolyttingen problemfri. I tunneler opplevde vi at forbindelsen brøt og at lyden ble dårlig. Med appen Radio.no var ikke dette et like stort problem, siden denne appen automatisk veksler til 4G (streaming) når den ikke får inn DAB+-signalene. Lydkvaliteten på radiosendingen vi lyttet til varierte noe. Alt fra veldig flat og platt lyd til «grei nok» radiolyd. Du skal med andre ord ikke forvente at Stylus 2 og DAB+ gir deg de helt store HiFi-opplevelsene.

Spesifikasjoner: LG Stylus 2 K520

 • OS: Android 6.0
 • Skjerm: 5,7 tommer
 • Oppløsning: 1280 x 720, 258 PPI
 • Prosessor: 1,2 GHz, quad core
 • Minne: 1,5 GB
 • Lagringsplass: 16 GB
 • Minnekort: Ja, opp til 32 GB
 • Batteri: 3000 mAh
 • Kamera I: 13 MP
 • Kamera 2: 8 MP
 • Størrelse: 155 x 79,6 x 7,4 mm
 • Vekt: 145 gram
 • Annet: DAB+-radio, stylus

Et tips til deg som ikke har DAB i bilen, så bør du kanskje vurdere om ikke Stylus 2 kan være en løsning. Vi koblet Stylus 2 til vår bil via Bluetooth med greit resultat. I løpet av neste år må du nemlig forholde deg til at du mister radioen i bilen din - om du da ikke alt har en DAB+-radio.

Fra TT Micro får vi også opplyst at de kommer med en egen bilholder med DAB-antenne til Stylus 2 i sommer, noe som vil kunne sikre gode mottaksforhold når du bruker DAB+ på Stylus 2 i bilen.

Stor skjerm og nyttig penn

LG Stylus 2 er en stor mobil med sin 5,7 tommers skjerm. Den er likevel ikke fysisk større enn for eksempel iPhone 6s Plus med 5,5 tommers skjerm. Oppløsningen på 1280 x 720 punkter fungerer greit, selv om vi etter hvert er begynt å bli bortskjemt med høyere oppløsning på så store skjermer.

Integrert i «mobilkroppen» til Stylus 2 har LG også fått plass til en «penn». Dette er bare en «dum» stylus – en «pekepinne» med andre ord. Men, når du henter fram pennen fra «parkeringsplassen», så spretter det opp en meny med noen praktiske hurtigvalg, som notat, ta et skjermbilde og en «skanner»-funksjon som er fin om du vil ta bilde av et dokument eller en kvittering. Pennen er kanskje ikke supernyttig, men fin om du liker å ta notater med håndskrift, drodle, tegne skisser, markere på dokumenter og så videre.

LG Stylus 2 har også knappene på baksiden, noe som er både litt rart og uvant i starten. Det største savnet her er imidlertid en fingeravtrykksleser, som kunne ha åpnet mobilen på en litt raskere måte enn å bruke kode.

Mellomklassemobil

Selv om LG Stylus 2 både ser og kjennes ut som en lekker mobil, så avslører ytelsestestene at det tross alt dreier seg om en ikke alt for kraftig mellomklassemobil. Vi må tilbake til vår test av Motorola Moto G3 for å finne en som ytelsesmessig tilsvarer LG Stylus 2. Det betyr ikke at Stylus 2 er en dårlig mobil, men her må du regne med at den av og til trenger å tenke seg om før den laster en app eller åpner en nettside. Vi opplevde dette ikke som et stort problem, men noe man bør være klar over om man er typen som laster ned alt av apper og spiller tunge spill.

Les også: Test av Beoplay A1

BAKSIDEN: Knappene på Stylus 2 er på baksiden av mobilen. Det er litt uvant i starten. Vi savner imidlertid en fingeravtrykksleser på denne mobilen.
BAKSIDEN: Knappene på Stylus 2 er på baksiden av mobilen. Det er litt uvant i starten. Vi savner imidlertid en fingeravtrykksleser på denne mobilen. Foto: Hallvard Lunde

Ok kamera

Stylus 2 er utstyrt med to helt ok kamera. Hovedkameraet er et 13 megapiksels kamera, mens ansiktskameraet er på 8 megapiksel. Hovedkameraet tar helt greie bilder og vi synes faktisk resultatene ikke var så veldig langt bak de sammenlignbare bildene vi tok med iPhone 6s Plus.

Kamera-appen er også funksjonell med et par smarte løsninger. Her fungerer for eksempel hele skjermen som en utløserknapp og du kan bruke volumknappene bak på telefonen som utløserknapp.

Batterilevetiden på Stylus 2 er også god. Vi målte den til 10 timer og 27 minutter. Vi testet også om DAB+-lytting var mindre batterikrevende enn streaming via 4G. Resultatet vårt tilsa at ren DAB+ streaming ga cirka 44 prosent bedre batterikapasitet. I denne testen skrudde vi av både 4G og WiFi. I virkeligheten ville det nok ha stått på, slik resultatet ikke ville ha blitt så stort.

Vil du lese flere slike saker?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg oss på Facebook!

STYLUS: LG Stylus 2 har fått plass til pennen inne i mobilkroppen. Når pennen tas ut aktiveres en hurtigmeny. Det gjør at man raskt kan ta et notat eller lage en skissetegning.
STYLUS: LG Stylus 2 har fått plass til pennen inne i mobilkroppen. Når pennen tas ut aktiveres en hurtigmeny. Det gjør at man raskt kan ta et notat eller lage en skissetegning. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning