Sony h.ear in bt – MDR-EX750BT

Smart øreplugg for musikk og mobilsamtaler

Nakkekrage med hodesett? Genialt eller bare snålt? Vi har sjekket ut Sonys nyeste trådløse i-øret hodesett.

RART: ...men også litt smart. Sonys h.ear in trådløse hodesett er veldig praktisk i bruk. Spesielt om man ofte trenger å koble til/fra ørepluggene.
RART: ...men også litt smart. Sonys h.ear in trådløse hodesett er veldig praktisk i bruk. Spesielt om man ofte trenger å koble til/fra ørepluggene. Foto: Sony
Publisert Oppdatert

Vi måtte unektelig flire litt første gang vi så og prøvde Sonys nyeste hodesett i «h.ear»-serien. Kollegaene våre flirte litt også, og lurte på hva i all verden Sony hadde funnet på nå?

Bak det kryptiske navnet MDR-EX750BT finner vi nemlig et hodesett som både ser og er litt annerledes enn mye av det vi har sett til nå. Ok, så har vi sett løsninger med «nakkekrage», eller nakkebøyle, tidligere, men på «h.ear in bt» fungerer dette faktiske overraskende godt.

Den fleksible bøylen, som skal ligge rundt nakken, inneholder alt av knapper, elektronikk og batteri. Selve ørepluggen er festet til en kort ledning i hver sin ende av bøylen.

Bøylen er ikke tung, men formen og det gummierte midtpartiet gjør at hodesettet ligger stabilt og godt selv når man er i bevegelse.

Løsningen som er valgt her gjør det også enkelt å ta inn og ut ørepluggene, noe som ikke er uvanlig enten man bruker hodesettet til mobilsamtaler eller til musikk. Dette gjør også at hodesettet kanskje passer bedre til personer som har en hverdag med mye bevegelse enn for kontorrotter som oss. En stor fordel med denne løsningen er at du aldri mer må løse opp i umulige kabelfloker. Det er nesten umulig å få til her.

Les også: HTC 10 satser på god og høyoppløst lyd

Brukervennlig

Oppsettet av h.ear in bt er enkelt via Bluetooth. Det støtter også NFC, noe som kan gjøre tilkoblingen til en Android-mobil noe lettere. I praksis erfarer vi at det ofte er like enkelt å koble opp via Bluetooth. Hodesettet har to knapper du må forholde deg til; av/på (som også er pauseknapp) og en vippebryter som styrer lyden. Dette gjør at du enkelt styrer hodesettet selv om du ikke ser knappene. Hodesettet snakker også til deg og varsler deg når det slås på og av.

Les også: Test av Beoplay A1

TRÅDLØS: Sony h.ear in er et trådløst hodesett der elektronikken og batteriene er gjemt i nakkebøylen.
TRÅDLØS: Sony h.ear in er et trådløst hodesett der elektronikken og batteriene er gjemt i nakkebøylen. Foto: Sony

God lyd

Til vanlig bruk, som musikkstreaming og nettradio, synes vi «h.ear in bt» gjorde en svært god jobb. Til å være et så lite og kompakt hodesett, synes vi at vi får mye bass, mye dynamikk og generelt bra lydtrykk. Diskanten er skarpt og tydelig, noe som gjør at vi også synes mobilsamtaler fungerer bra. Det følger med «gummipakninger» til ørepluggene i tre størrelser. Det gjør at de aller fleste bør kunne finne noen som passer. Ørepluggene er komfortable og vi opplevde ikke noe ubehag selv etter lang tids bruk. Batterilevetiden har vi ikke testet. Den er oppgitt til 7,5 timer. Opplading skjer via en standard mikroUSB-plugg, noe som gjør at det er lett å finne en lader om man plutselig går tom for strøm.

Spesifikasjoner:MDR-EX750BT

  • Høyttalerelement: 0,9 cm
  • Frekvens: 5-40.000 Hz
  • Sensitivitet: 105 dB/mW
  • NFC: Ja
  • Bluetooth: Ja,
  • Batteri: Opp til 7,5 timer
  • Vekt: 35 gram
  • Annet: LDAC (støtte for høyoppløst lyd)

Løsningen til Sony er ikke helt fri for lydsmitte fra ledningene, selv om det heller ikke er spesielt plagsomt. Med T-skjorte er løsningen enkel å bruke. Med skjorte med krage må du velge om du vil ha bøylen helt inn på huden under skjorten eller å legge den på utsiden innunder skjortekragen. Vi synes det første alternativet var mest det behagelige, men dette er sikkert en smakssak.

Oppsummering

Sony «h.ear in bt» vokste på oss i løpet av testperioden. Det som i starten virket som en litt artig vri, viste seg å være en svært så praktisk løsning som fungerte veldig bra til hverdagslig bruk. Løsningen gjør at man slipper ledningskaos og at ørepluggene alltid er innen rekkevidde når man vil høre på musikk eller for å svare på en telefonsamtale. Lydkvaliteten er også god. Har du i tillegg en kilde som kan levere deg høyoppløst lyd, ja så støtter hodesettet også det.

Vil du lese flere slike saker?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg oss på Facebook!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning