4 gratisspill for flere personer

Hytteklassikere for Android

Du trenger ikke være alene for å spille disse spillene.

FLERSPILLER: Med disse spillene kan vennene dine delta i moroa.
FLERSPILLER: Med disse spillene kan vennene dine delta i moroa. Foto: Marius S. Eltervåg/Mobili.no
Publisert Oppdatert

Det selges flere Android-telefoner enn noensinne, og i sommer har vi hatt et mobildryss uten like.

Dette betyr at det blir stadig mer attraktivt for utviklere å lage programmer og spill for Android-plattformen, og Android Market er derfor fullt av både gode og dårlige spill i alle sjangre.

Ulempen med dette er at de gode spillene fort kan gjøre deg til et usosialt vesen. Både Angry Birds og Robo Defense kan for eksempel gjøre omgivelsene dine litt mindre interessante.

Vi har derfor tatt en titt på fire gode og gratis Android-titler som er laget for at flere spillere skal kunne delta.

Samtlige spill er lettdrevne, så det betyr ingenting om du har en av de kraftigste telefonene på markedet eller en av de billigere Android-variantene.

Battle Ludo

Spillere: 1-4

FORBEDRET: Battle Ludo er en genial Ludo-variant for mobilen.
FORBEDRET: Battle Ludo er en genial Ludo-variant for mobilen. Foto: Marius S. Eltervåg/Mobili.no

Ludo har blitt manges hyttefavoritt opp gjennom årene, og nå får du også denne klassikeren på mobiltelefonen din.

Battle Ludo er imidlertid ikke helt som vanlig Ludo. Her er ting faktisk blitt en god del mer taktisk.

Den største forskjellen fra den vanlige utgaven er at du nå finner en drøss med snarveier på brettet. Om du lander på et felt med din farge hopper du automatisk frem til neste felt med denne fargen, og er du ekstra heldig treffer du et felt som både har din farge og en flygesone (se de stiplede linjene på bildet ovenfor). Da hopper du 16 hakk frem.

Flygesonene er lagt opp slik at de treffer det midterste punktet hos motstandernes målsone, og mens du i vanlig Ludo kan føle deg rimelig trygg når du er inne i denne, vil du her bli slått tilbake til startfeltet ditt om en av motstanderne treffer den kryssende flygesonen.

Dette er ikke den eneste måten å få motspillerne dine til å se rødt på. Akkurat som i vanlig Ludo slår du motstanderne tilbake til start om du lander oppå en av deres brikker. Alle flygesonene gjør dette ekstra gøy, og er du uobservant i et kort øyeblikk har du plutselig blitt utsatt for et bakholdsangrep fra andre enden av brettet.

Vi liker også at det er lagt inn en funksjon som kan sende den suverene lederen rett ned på sisteplass. Dersom du får terningkast seks får du et nytt kast, og det er vel og bra. Får du seks enda en gang får du, som vanlig, et nytt kast. Men da er det grunn til å bekymre seg en smule: Om du slår sekseren tre ganger på rad ryker nemlig ALLE brikkene dine tilbake til startpunktet.

I tillegg til en del fiffige regler som spreker opp den tradisjonelle Ludo-versjonen er Battle Ludo både responsivt og ser pent ut, i tillegg til at du får diverse lydeffekter både her og der.

Dette spillet er et must for deg som liker å spille med andre, og enspiller-delen er ikke så verst, den heller.

Battle Ludo kan installeres direkte via nettleseren din (krever innlogging), eller ved å søke på navnet i Android-market-appen på telefonen din.

4 in a row

Spillere: 1-2

Besøker du en gammel hytte er sjansen stor for at du finner en nedstøvet variant av "Fire på rad".

HJERNETRIM: Fire på rad finnes også i mobilversjon.
HJERNETRIM: Fire på rad finnes også i mobilversjon. Foto: Marius S. Eltervåg/Mobili.no

Problemet her er ofte at brikkene har forsvunnet i årenes løp. Og så er det strengt tatt ikke særlig praktisk å bruke i baksetet på bilen heller.

Løsningen er selvfølgelig å hente ned mobilversjonen, som verken krever leting etter forsvunne brikker eller tømming av brettet etter hver omgang.

Noen større utdypning av spilleregler burde ikke være nødvendig her, men om du trenger litt oppfriskning kan vi nevne at det går ut på å få fire brikker på linje, enten horisontalt, vertikalt eller diagonalt.

Selv om det er morsomst å spille mot en venn kan du også bryne deg mot Android-roboten, som alltid er klar for litt sladder og et slag 4 in a row.

Spillet henter du her, eller ved å søke på navnet i Android Market-appen.

Hangman

Spillere: 1-2

Hangman har tradisjonelt vært spillet for deg som liker å streke opp, tegne, viske og rable.

Og nå er det også for deg som ikke liker disse aktivitetene. I mobilversjonen slipper du alt maset, og kan konsentrere deg om det spillet går ut på.

ORDSPILL: Hangman er finfint tidsfordriv.
ORDSPILL: Hangman er finfint tidsfordriv. Foto: Marius S. Eltervåg/Mobili.no

Reglene er enkle. Først skriver du et ord, så skal motspilleren gjette én og én bokstav frem til ordet står skrevet på skjermen. For hver gang du bommer på en bokstav får du en ekstra strek på tegningen. Målet er å gjette alle bokstavene før du ser en hengt mann på skjermen.

PS! Den mest brukte bokstaven i Norge er "e". Så vet du det.

Hangman finner du her, eller ved å søke på navnet i Android Market på mobilen.

Battleships

Spillere: 1-2

Battleships har verken bra grafikk eller lydeffekter å skryte av, men det er heller ikke poenget. For dette funker veldig greit.

På samme måte som den originale, fysiske versjonen plasserer begge spillerne ut båter av forskjellig størrelse i "sitt område". Målet er å gjette hvor motstanderen har plassert ut sine skip, og bombe dem sønder og sammen.

Om du foretrekker bedre grafikk og flere muligheter finnes det forøvrig et lass forskjellige varianter av denne klassikeren på Android Market.

KLASSIKER: Battle Ships går aldri ut på dato.
KLASSIKER: Battle Ships går aldri ut på dato. Foto: Marius S. Eltervåg/Mobili.no

Battleships henter du her, eller ved å søke på navnet i Android Market-appen din.

Flere tips til mobilspill leser du hos Mobili.no

LES OGSÅ:

12 Android-apps du må ha

Ti fantastiske Android-spill

5 geniale iPad-apper

Kom i form med iPhone og Android

20 apps du må ha på iPad

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning