Samsung Galaxy Gear

Her er Samsungs smartklokke

Vi har prøvd Samsungs smartklokke, Galaxy Gear.

FARGER: Galaxy Gear kommer i seks ulike farger.
FARGER: Galaxy Gear kommer i seks ulike farger. Foto: Samsung
Publisert Oppdatert
Foto: Samsung

Ryktene om en Galaxy-klokke fra Samsung og en iWatch fra Apple har kommet og gått i hele sommer. På Samsungs Unpacked-arrangement under forbrukerelektronikkmessen IFA i Berlin, lanserte Samsung mobilklokken Galaxy Gear.

Ifølge toppsjefen for Samsung Mobile, JK Shin, så er klokken ikke et produkt som skal stå for seg selv, men skal være en kompanjong til mobiler som Galaxy Note 3, som Samsung avduket på samme arrangement.

Samsung Galaxy Gear er først og fremst laget for være en miniskjerm for mobiltelefonen. Det betyr at du kan lese meldinger, få påminnelser, kalenderinformasjon og svare på innkommende anrop eller ringe til noen for den saks skyld.

Klokken har fått noen smarte funksjoner, som at du svarer på en innkommende samtale kun ved å løfte armen til øret omtrent som om du svarer med en vanlig mobil. Åpner du en e-post på klokken, vil mobilen vise akkurat denne meldingen om du plukker opp mobilen mens meldingen er aktiv på smartklokken.

Klokken har også et lite kamera som gjør at du kan fange hverdagsopplevelser eller fotografere noe du leser på papir eller noe du ser i en butikk.

Klokken har et batteri som skal holde i 25 timer, noe som betyr at du må lade klokken en gang i døgnet.

Mobilen har en 800 MHz prosessor med en kjerne og skjermen på 1,6 tommer har en oppløsning på 320 ganger 320 punkter. Prisen for klokken blir cirka 2600 kroner og kommer for salg samtidig med Samsung Galaxy Note 3 den 25. september.

Les også:

Test: Logitech Harmony Ultimate

Test: Perfekt stue-PC

Ti ting du bør kunne på iPhone og iOS

Test: En super filmskjerm til PC-en

KAMERA: Et lite kamera kan brukes for å fange hverdagshendelser eller for å ta bilde av noe du ser i et magasin eller i en butikk.
KAMERA: Et lite kamera kan brukes for å fange hverdagshendelser eller for å ta bilde av noe du ser i et magasin eller i en butikk. Foto: Samsung
Foto: Samsung

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning