To nye mobiler og en klokke fra Apple i kveld

Her er iPhone 6, iPhone 6 Plus og Apple Watch

Apple lanserte to nye iPhone-modeller i kveld, iPhone 6 og iPhone 6 Plus. I tillegg annonserte Apple en klokke, Apple Watch og at iPhone 5C blir gratis!

iPHONE 6: Slik ser iPhone 6 ut. Den kommer i to ulike størrelser. En med 4.7 tommers skjerm og en med 5.5 tommers skjerm.
iPHONE 6: Slik ser iPhone 6 ut. Den kommer i to ulike størrelser. En med 4.7 tommers skjerm og en med 5.5 tommers skjerm. Foto: FOTO: Apple
Publisert Oppdatert
KLOKKE: Den nye Apple Watch kan kombineres med reimer ulike farger og materialer.
KLOKKE: Den nye Apple Watch kan kombineres med reimer ulike farger og materialer. Foto: FOTO: Apple
IPHONE: iPhone 6 kommer i to ulike størrelser.
IPHONE: iPhone 6 kommer i to ulike størrelser. Foto: FOTO: Apple
BEDRE KAMERA: Apple nøyer seg med 8 megapiksl på sitt nye kamera. Konkurrentene Sony og Nokia er ute med nye mobiler med 20.7 megapiksler.
BEDRE KAMERA: Apple nøyer seg med 8 megapiksl på sitt nye kamera. Konkurrentene Sony og Nokia er ute med nye mobiler med 20.7 megapiksler.

Apple lanserte to nye iPhone-modeller på sin direktesendte pressekonferanse i kveld. De to nye modellen får navnene iPhone 6 og iPhone 6 Plus. I tillegg lanserte Apple en klokke, Apple Watch.

Skjermstørrelsen blir på henholdsvis 4,7 og 5,5 tommer. Designet som ble vist frem i kveld avslører en gjenkjennelig iPhone-form. Den er mer avrundet enn iPhone 5S, men det er likevel lett å se at vi har med et Apple-designet produkt å gjøre.

iPhone 6 Plus får full HD-oppløsning på 1920 x 1080 punkter, mens oppløsningen på iPhone 6 blir 1334 x 750 punkter. Mange hadde håpet på enda høyere oppløsning, men de ble i så fall skuffet i kveld.

Glasset som blir brukt på iPhone 6 og 6 Plus er ikke det mye omtalte Safir-glasset, men det blir noe Apple kaller Ion-styrket glass.

De to nye modellene blir også noe tynnere enn iPhone 5S. Vi snakker om 6,9 og 7,1 millimeter.

iPhone 6 Plus får også noen nye funksjoner, som at startskjermen også vil fungere i horisontal posisjon og da vil den også få en ekstra menylinje på høyresiden.

Ny prosessor

A8 blir navnet på den nye prosessoren i iPhone 6-modellene. Dette blir andre generasjon 64 bits prosessor fra Apple og de lover mer ytelse.

Prosessoren skal være inntil 25 prosent raskere enn forgjengeren A7, og den skal være inntil 50 prosent raskere på grafikk.

Batterilevetiden på de to nye modellene skal være lik eller bedre enn iPhone 5S og Apple oppgir henholdsvis 14 timer taletid på 3G på iPhone 6 og 24 timers taletid på iPhone 6 Plus.

Ny bevegelsessensor

M8 er navnet på Apples nye bevegelsessensor. Den skal kunne se om du sykler eller løper og finne ut hvor mange høydemeter du får på turen din. M8 er nemlig utstyrt med et barometer som måler din relative høydeforandring.

iPhone 6-modellen får også støtte for den raskeste trådløse nettverksstandarden, 802.11 ac. I tillegg får den god støtte for LTE eller 4G som det også kalles.

Oppgradert kamera

iPhone 6 og 6 Plus får et nytt 8 megapiksels iSight-kamera. Lysstyrken er forbedret og Apple oppgir blenderen til f/2.2.

Kameraet kan filme video i 1080p (full HD) med 30 eller 60 bilder per sekund. En ny slow motion funksjon gjør også at du kan filme med 120 eller 240 bilder per sekund, som senere kan spilles av i normal hastighet for å oppnå ønsket slow motion-effekt.

Dette koster iPhone 6

iPhone 6 er alt på plass i Apple Store med norske priser.

iPhone 6 koster: 5.790 kr (16GB), 6.690 kr (64GB) og 7.590 kr (128GB).

iPhone 6 Plus koster: 6.690 kr (16GB), 7.590 kr (64 GB) og 8.490 kr (128 GB).

Og kveldens store nyhet er at iPhone 5C blir gratis. Vi antar at dette blir mot operatørbinding (1-krones mobil), men det vet vi ennå ikke noe om. I kveld kostet iPhone 5C fortsatt 3.390 kroner i den norske Apple Store.

Les også:

Hva risikerer du om du fikser iPhone-skjermen hos en uautorisert reparatør?

Her er Galaxy Note 4

Nokia Lumia 930 er Nokias beste til nå

AVRUNDET: Nye iPhone 6 får en mer avrundet form enn det vi kjenner fra iPhone 5S.
AVRUNDET: Nye iPhone 6 får en mer avrundet form enn det vi kjenner fra iPhone 5S.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning