Norskutviklet minihøyttaler med kjempesuksess

Han har solgt 300.000 Music Angel Friendz

Og nå skal den norske oppfinneren selge nye 200.000 høyttalere før jul.

300.000: Baard Johannessen har solgt over 300.000 av minihøyttaleren Music Angel Friendz i Norge. Nå står Europa og USA for tur.
300.000: Baard Johannessen har solgt over 300.000 av minihøyttaleren Music Angel Friendz i Norge. Nå står Europa og USA for tur. Foto: Sondre Steen Holvik
Publisert Oppdatert
NYE FARGER: Mørk grønn er en av de fire nye fargene som kommer i salg nå før jul.
NYE FARGER: Mørk grønn er en av de fire nye fargene som kommer i salg nå før jul.

Suksessen til den vesle mobilhøyttaleren Music Angel Friendz er nesten for god til å være sann. I sommer skrev vi om nordmannen Baard Johannessen, som da hadde solgt over 100.000 enheter av den kompakte minihøyttaleren. Den første testen av Music Angel Friendz ble publisert her på Klikk Teknologi og vi trillet da terningkast 6.

- Nå har vi produsert 506.000 enheter av høyttaleren. Over 300.000 er solgt, det meste i Norge, sier Johannssen. Han forventer at de før jul har solgt ut resten av det produserte opplaget.

- I forhold til modellen dere testet har vi tonet ned diskanten noe og gjort lyden litt mer behagelig, så sånn sett har vi hørt litt på noe av det dere kommenterte i testen deres, sider Johannessen. Den nye versjonen, som har vært i salg en god stund, har også fått micro USB og i løpet av noen dager kommer det også noen nye farger.

Hva har gjort Music Angel Friendz så populær?

- Det er nok en kombinasjon av flere ting; design, god lyd, lang batterilevetid, kompakt størrelse, fargene og kanskje selve boksen den er pakket inn i, sier Johannessen som nesten ikke selv forstår suksessen høyttaleren har hatt.

- Det er nesten som et virus. De som har kjøpt den viser den til sine venner og bekjente og siden høyttalerne kan kobles sammen, kjøper mange også to eller flere. Vi er selv overrasket over mottagelsen høyttaleren har fått i markedet, sier Johannessen.

Noen nye farger, som rød metallic, oransje og mørkegrønn skal gjøre at enda flere høyttalere finner veien til nye og gamle kunder.

Men om du tror oppfinneren Baard Johannesen er dataingeniør, har en mastergrad i lyd fra NTNU eller lignende, så tar du feil. Johannesen er utdannet biolog har blant annet jobbet med å bekjempe gresshopper i Afrika, men det økonomiske og faglige gjennombruddet kom i Norge og kampen mot lakselus.

- Jeg fant en metode for å bekjempe gresshopper. Da problemet med resistente lakselus oppstod i Norge, kunne jeg dra løsningen og patentet opp av hatten, forteller han og sier også det var dette som ga han startkapitalen til å utvikle Music Angel Friendz.

Anbefalt utsalgspris på høyttaleren er 349 kroner, men enkelte kjeder selger høyttaleren for 199 kroner.

- Jeg vet ikke hvorfor de selger den så billig, men jeg antar de gjør det fordi det drar folk inn i butikkene, sier Johannessen.

Og starten på høyttalereventyret for Baard Johannessen kan bare så vidt ha begynt. I løpet av den siste måneden har han startet salget i ni europeiske land og til neste år skal han prøve seg i USA.

At minihøyttalere for mobilen er populært er det ingen tvil om. De siste par årene har vi testet både Ozzo Tube, X-mini, Ozzo Transformer og Xtatic Lingo.

Les også:

Her er Windows 8 mobilene som skal få deg til å glemme iPhone

Kameraet som stopper tyven

Windows 8 PC-er i salg nå

Toppkarakter til Samsung Galaxy Note II

INNPAKNING: Oppfinneren av Music Angel Friendz tror innpakningen er en av flere årsaker til at høyttaleren har solgt så bra.
INNPAKNING: Oppfinneren av Music Angel Friendz tror innpakningen er en av flere årsaker til at høyttaleren har solgt så bra.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning