Ozzo Transformer

Ministereo til iPhone

Ozzo Transformer er et lite ministereoanlegg til iPod og iPhone. Litt klumpete, men med godkjent lyd.

MINISTEREO: Ozzo Transformer er et lite stereoanlegg for iPhone. Dokkinghøyttalerene har batteri og kan også lade telefonen når den er dokket.
MINISTEREO: Ozzo Transformer er et lite stereoanlegg for iPhone. Dokkinghøyttalerene har batteri og kan også lade telefonen når den er dokket. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC
Sist oppdatert

Spesifikasjoner: Ozzo Transformer

  • Type: Stereohøyttaler
  • Dokking: iPhone/iPod
  • 3,5 mm inn: Ja
  • Lader: Standard microUSB
  • Justering: Høyttalere kan justeres vertikalt. iPod/iPhone kan justeres horisontalt og vertikalt
  • Høyttalere: 2,5 w x 2
  • Batteri: 2500 mAh
  • Ladetid: 3-4 timer
  • Størrelse: 140 x 170 x 85 (L x W x D)
  • Vekt: 425 gram

Dockinghøyttalere til iPod/iPhone er noe verden er ganske godt forsynt med. Ozzo Transformer er nok en ny variant, men der høyttalere og dokkingstasjon er adskilt på en finurlig måte, men som samtidig gjør Ozzo Transformer litt klumpete.

De to høyttalerne er separert fra selve iPhone-holderen, men alle delene henger sammen i en slags aksling. Det gjør at du kan variere lydretningen på høyttalerne, samtidig som du kan legge selve iPhone/iPod-holderen horisontalt.

For så vidt en grei løsning, men det gjør samtidig dokkinghøyttaleren litt uhåndterlig. Det gjør at dette ikke er en høyttaler du putter i sekken for å ta med på tur. Det blir mer en grei høyttaler å ha stående på skrivebordet, på kjøkkenet, i garasjen eller på hytta.

Vi har ikke fått den eksakte batterilevetiden til Ozzo Transformer, men den oppgis til 7 timer på maksimalt volum.

Vår erfaring så langt er at batterilevetiden holder svært lenge når du spiller på middels volumer. Unntaket er om du til stadighet lar høyttaleren fylle telefonens batteri, noe dokkinghøyttaleren gjør.

Fordelen med ladefunksjonen er selvsagt at du alltid har fullladet mobil. Ulempen er at spilletiden på høyttaleren går ned, om du ikke skrur av denne funksjonen - noe du kan gjøre.

Uansett tipper vi mange vil bruke Ozzo Transformer med kontakten sittende i veggen. Det er uansett enkelt å koble den fri og flytte lyden med seg rundt om kring.

Høyttaleren lades via microUSB. Det er bra, fordi dette er samme lader som de fleste moderne mobiler bruker - og det gjør det lett å lade via USB-utgangen på en PC. I bruk vil høyttaleren også lade enheten som er koblet til via dokkingkontakten. En 3,5 mm minijackinngang gjør at du også kan bruke høyttaleren med en ledning - også mot andre mobiler/MP3-spillere enn iPhone/iPod.

Høyttaleren har berøringsfølsomme volumknapper. Disse fungerer greit, men trenger kanskje et halvt sekund lenge berøringstid enn man forventer.

Lyden som kommer ut av høyttalerne er absolutt godkjent. Vi synes det låt omtrent på nivå med Music Angel Friendz, som riktignok er en mye mindre høyttaler. Lyden i Ozzo Transformer virker en smule fyldigere, noe som kanskje skyldes at stereohøyttalerne har en viss avstand på Ozzo Transfomre. Samtidig vil nok to Mucis Angel Friendz koblet sammen greit kunne matche Ozzo Transformer lydmessig.

Konklusjon

Ozzo Tranformer er en annerledes og morsom dokkinghøyttaler. Den passer perfekt som parkeringsplass for iPhone, siden den både lader og spiller av musikk. Dokkinghøyttaleren gjør seg nok best som en skrivebordshøyttaler enten det er på kontoret, hjemmekontoret eller på arbeidsbordet i garasjen. Plugger du ut kontakten, så har du bærbar underholdning i flere timer. Personlig synes vi høyttaleren er for stor og klumpete til å ta med på tur. Til de finnes det andre alternativer, som Music Angel Friendz, som er mindre og bedre til dette formålet.

Les også:

PC-test: Billig arbeidshest for hjemmebruk

Test: Her er det beste actionkameraet

Får du båndbredden du betaler for?

Glem alt du kan om Windows - slik blir Windows 8

KLUMP: Her ser du akslingen som binder høyttalerne sammen med dokkingstasjonen.
KLUMP: Her ser du akslingen som binder høyttalerne sammen med dokkingstasjonen. Foto: Hallvard Lunde

Denne saken ble første gang publisert 17/09 2012, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også