Google Nexus 7: God og rimelig

Google Nexus 7

Google Nexus 7 er for deg som verken vil ha stor mobil eller stort nettbrett.

KOMPAKT: Nexus 7 er et lite og kompakt nettbrett med Android 4.3.
KOMPAKT: Nexus 7 er et lite og kompakt nettbrett med Android 4.3. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Pris

+ Ytelse

+ Kompakt design

- Ikke minnekort

- Ikke AC-nettverk

Nexus 7, i 2013 utgave, er andre forsøk der Google og Asus lager et sju tommers nettbrett med en ren utgave av operativsystemet Android. Designmessig er det få endringer i forhold til forrige versjon, men Nexus 7 har blitt litt kraftigere og ikke minst har den fått en bedre skjerm.

God skjerm

Skjermstørrelsen har en del å bety i dette segmentet av nettbrett på 7 og 8 tommer.

Nexus plasserer seg mellom de store mobilene med 5 og 6 tommers skjerm, som Xperia Z1 og Galaxy Note 3, og de store nettbrettene med skjerm på rundt 10 tommer, som iPad og Galaxy Tab 10.

I forhold til Sony Xperia Z1 med en skjerm på 5 tommer, har Nexus 7 en skjerm som har 126 prosent større synlig flate. En iPad har for sammenligningens skyld en synlig skjermflate som er dobbel så stor som Nexus 7.

Mer interessant er det å sammenligne Nexus 7 med en litt større variant i dette segmentet, nemlig LG G Pad 8.3. Dette nettbrettet har en 8,3 tommers skjerm, som er 40 prosent større enn skjermen på Nexus 7.

En tomme, stort utslag

Spesifikasjoner: Google Nexus 7

 • Operativsystem: Android 4.3
 • Skjerm: 7 tommer, LCD/IPS
 • Oppløsning: 1920 x 1200 piksler, 323 ppi
 • Prosessor: 1,5 GHz, Quad Core
 • Lagringsplass: 32 GB
 • Minnekort: Nei
 • Kamera: 5 MP
 • 4G: Nei
 • WiFi: 802.11 a/b/g/n
 • Batteri: 3950 mAh
 • Størrelse: 114 x 200 x 8,65 mm
 • Vekt: 290 gram

Testresultater

 • Browsermark: 2546
 • Sunspider: 1097
 • Geekbench: 1837
 • AnTuTu: 20250
 • Batterilevetid (målt): 7 t 22 min

Poenget er at en marginal økning i antall tommer på en skjerm, gir et relativt stort utslag i skjermarealet.

Personlig liker vi godt skjermene på rundt 8 tommer, som på iPad mini og LG G Pad 8.3. De har store og gode skjermer, men fortsatt beholdt en kompakt størrelse.

Den store fordelen til Nexus 7 er at den er enda mer kompakt. Men har man en 5-tommers mobile eller en Galaxy Note 3, så synes vi kanskje at man da heller bør gå for størst mulig skjerm om man skal seg et nytt nettbrett.

Jakter du på et nettbrett til et barn, så kan størrelsen til Nexus 7 være en fordel. Nettbrettet er letthåndterlig og ikke spesielt tungt. I testperioden la jeg merke til at mine barn oftere grep til Nexus 7 enn til iPad.

Leve enkelheten

Vi liker også godt at Nexus 7 kommer med en ren Android-installasjon. Her er fraværet av produsentens egenutviklede apper og menyer herlig fraværende. Det gir en god brukeropplevelse, selv om det kanskje ikke er like mye å utforske som på nettbrettene fra Samsung, LG og Sony.

God ytelse

Ytelsene på Nexus 7 er ikke egnet til å skremme noen, men legger seg på et jevnt og høyt nivå. Det mest sammenlignbare nettbrettet når det kommer til ytelse, ser ut til å være Samsung Galaxy Tab 3.

Vi opplevde stort sett nettbrettet som raskt og responsivt, men opplevde av og til at noen apper trengte litt tid på å reagere.

Batterilevetiden har økt noe i forhold til forrige versjon av Nexus 7 og vi klokket den inn på 7 timer og 22 minutter. Det er en halvtime bak iPad Air.

KOMPAKT: Nexus 7 er lett og tynt og er godt å holde med en avrundet kant og an gummiert bakside.
KOMPAKT: Nexus 7 er lett og tynt og er godt å holde med en avrundet kant og an gummiert bakside. Foto: Produsent

Skjermen har vi vært inne på. Den har god oppløsning, gode farger, god skarphet og god innsynsvinkel. Vi ser litt reflekser i den blanke skjermen, men ikke noe mer enn hos konkurrentene. Vi ser også litt lyssmitte fra kantlysene, men ikke noe som vi noen gang opplevde som plagsomt.

Konklusjon

Google Nexus 7 er laget av Asus og slektskapet til forgjengeren er ikke til å ta feil av. Byggekvaliteten er god og den gummierte baksiden gir nettbrettet et robust og tøft utseende. Nexus 7 har to store fordeler, sett med våre øyne. Først og fremst er det et godt nettbrett. Det har god ytelse, en god skjerm og bra batterilevetid. Det andre høydepunktet er prisen. For drøyt 2000 kroner får du et bra nettbrett med 32 GB lagringskapasitet, der de fleste andre leverer 16 GB. Til sammenligning koster iPad mini med 32 GB 4090 kroner.

Nexus 7 er et bra alternativ om du vil ha et lite og kompakt nettbrett som til og med får plass på innerlommen i jakka og i tillegg er det et relativt prisgunstig nettbrett som også har en størrelse som egner seg for barn.

Les også:

Så bra er Samsungs første "rimelige" 4K TV

REN ANDROID: Nexus 7 er Googles eget nettbrett med en ren versjon av Android. Brettet produseres av Asus.
REN ANDROID: Nexus 7 er Googles eget nettbrett med en ren versjon av Android. Brettet produseres av Asus. Foto: Produsent

Gjør dette og du vil elske Windows 8

Denne PC-en er helt rå
Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning