ZTE Grand X Pro

Ganske bra. Ganske billig.

Den er billig og har stor skjerm. Det er det viktigste med Grand X Pro fra ZTE.

STOR OG BILLIG: ZTE Grand X Pro er en stor mobil til en rimelig pris.
STOR OG BILLIG: ZTE Grand X Pro er en stor mobil til en rimelig pris. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC
Publisert Oppdatert

En stor skjerm og relativt lav pris er de to punktene vi tror kan selge ZTE Grand X Pro. Med en prislapp på under 1900 kroner er Grand X Pro en av de rimeligste mobilene med 4.5 tommers skjerm. Den byr ikke på full HD-oppløsning, men 1280 x 720 punkter er godkjent.

Designet på ZTE synes vi er vellykket. Det er litt anonymt og det ligner en smule på Samsung Galaxy S II, noe som ikke er en ulempe. Skjermen dekker nesten hele forsiden, avgrenset av en sort ramme med en noe blankere ramme utenfor der igjen. Baksiden er laget av et plastmateriale, som visuelt kan minne om skinn. Kameraet og blitsen er plassert på en slik måte at telefonen ligger rolig når du bruker den flatt mot et bord - unntatt når du trykker helt ytterst på skjermen.

Brukervennlighet

Grand X Pro kjører Android versjon 4.0.4 med noe ZTE tilpasset pynt. Blant annet finner man ZTE's låseskjerm der du som standard låser opp mobilen ved å holde fingeren på en nøkkel noen sekunder eller du kan gå direkte til funksjoner som kamera, e-post eller telefonfunksjonen. Låsefunksjonen fungerer for så vidt bra, men vi synes den noen ganger er litt for omstendelig; Først trykke, for så å vente at grafikken skal «låse» opp mobilen med en ildkule som snurrer rundt fingeren.

Ellers leverer Grand X Pro Android slik vi stort sett kjenner det fra andre mobiler. Her er en verktøylinje når vi flipper ned fra toppen av skjermen og en programliste når man holder inne hjem-knappen. Kort sagt byr Grand X Pro ikke på noen store overraskelser.

ANDROID: ZTE Grand X Pro byr på Android i versjon 4.04 inkludert noe ZTE-pynt på toppen. Brukeropplevelsen er god.
ANDROID: ZTE Grand X Pro byr på Android i versjon 4.04 inkludert noe ZTE-pynt på toppen. Brukeropplevelsen er god.

Ytelse

Spesifikasjoner: ZTE Grand X Pro

  • Operativsystem: Android 4.04
  • Skjerm: 4,5 tommer
  • Prosessor: 1,2 GHz dual core
  • Oppløsning: 720 x 1280 punkter
  • Kamera: 2 stk, 5 MP + 0,5 punkter
  • 3G: Ja, HSDPA 21/5,76 Mbit/s ned/opp
  • Bluetooth: 2,1 + EDR
  • Batteri: 1650 mAh
  • Størrelse: 65 x 137 9,9 mm
  • Vekt: 110 gram

ZTE Grand X Pro yter omtrent som forventet for en mobil i denne klassen. Den kan ikke måle krefter med toppmobilene med kraftige firekjerners prosessorer, men til daglig bruk fungerer den 1.2 GHz store tokjerneprosessoren ganske greit. Det lugger litt i menyene av og til, men ikke noe som er veldig plagsomt. Mobilen spiller av full HD-filmer og drar rundt relativt krevende spill, men ikke forvent at Grand X Pro er noe råskinn.

Skjermen har vi vært innom. Den fungerer stort sett greit, men sliter litt i kraftig sollys og noen ganger måtte vi inn og overstyre den automatiske lysstyringen for å se godt nok på skjermen.

Skjermen er også noen ganger litt ubehagelig å bruke fordi fettmerker fra fingrene lager et slags forstyrrende (moaré) mønster. I tillegg opplevde vi noen ganger litt treg respons fra touchskjermen, slik at vi måtte gjenta et trykk for å starte en funksjon.

Vi opplevde batterilevetiden på Grand X Pro som tilfredsstillende til vanlig bruk. Vi målte batterilevetiden i vår test til 5 timer og 35 minutter. Det er absolutt godkjent og mer enn mange av toppmobilene vi testet i juniutgaven av HjemmePC.

Kameraet tar ganske ok bilder, men kan ikke måle seg med iPhone 5 når det kommer til skarphet. På Grand X Pro flyter detaljene litt mer ut når vi zoomer kraftig inn, men kameraet leverer likevel greie bilder med gode og klare farger.

Vi synes også USB-koblingen mot PC var litt knotete. Normalt er det bare å velge hva USB-koblingen skal gjøre. På Grand X Pro måtte vi installere en driver (ligger på mobilen) før vi fikk lastet over bilder og film.

Konklusjon

Dersom du ikke ønsker å svi av 4000 kroner pluss for en smartmobil, men likvel ønsker en mobil med stor skjerm kan Grand X Pro være et alternativ. I skrivende stund er det få telefoner med 4,5 tommers skjerm til under 2.000 kroner. En kandidat er Huawei Ascend G510, men den har vi ikke testet.

Et litt dyrere alternativ er Huawei Ascend P2, som koster en drøyt tusenlapp mer, men da får du til gjengjeld en 4G-mobil. Går du opp enda et hakk får du LG Optimus G som også er en relativt rimelig 4G-mobil. Men skal du ha ferie- og skattepenger til å strekke seg lengst mulig er ZTE Grand X Pro et helt greit mobilkjøp.

Les også:

Denne TV-en har du ikke råd til

Med denne tjenesten ser du Games of Thrones gratis

Test: Pinell Go - super norsk reiseradio

Slik flytter du hele filmsamlingen over på en minnepinne
SKINN: Baksiden har en overflate som nesten kan se ut som skinn. Kameraet på 5 MP er plassert slik at telefonen ikke vipper mye om du bruker den liggende flatt mot et bord.
SKINN: Baksiden har en overflate som nesten kan se ut som skinn. Kameraet på 5 MP er plassert slik at telefonen ikke vipper mye om du bruker den liggende flatt mot et bord. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning