LG Urban Watch LTE

Denne klokka låser opp og starter bilen din

Den kuleste smartklokke på markedet blir nok denne rålekre klokka fra LG.

STILIG: Årets stiligste smartklokke kan være LG Urban Watch LTE. Dessverre kommer den ikke til Norge med det aller første.
STILIG: Årets stiligste smartklokke kan være LG Urban Watch LTE. Dessverre kommer den ikke til Norge med det aller første. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Årets kuleste smartklokke kommer kanskje likevel ikke fra Apple, men fra LG i samarbeid med Audi.

Klokken heter LG Urban Watch LTE og kan blant annet brukes til å låse opp og starte bilen din.

LGs nye smartklokke er stor og rund, men den ligner mye på en tradisjonell klokke. Designet gjør at mange trolig vil kunne vurdere dette som en «vanlig» klokke.  Mens LG Urban Watch kjører operativsystemet Android Wear, som har fått en del kritikk for å være litt uferdig, kjører

LG Urban Watch LTE et system som LG har utviklet selv. Vi fikk kikke på klokke på Mobile World Congress i Barcelona. Førsteinntrykket av LGs operativsystem for smartklokker er at det både er lekrere, mer intuitivt, og derfor enklere å bruke, enn Googles Android Wear.

Ifølge en artikkel på nettavisen The Verge, så er det operativsystemet WebOS som er brukt. Dette er et operativsystem Palm utviklet, som HP senere både kjøpte og solgte. LG bruker også WebOS i sine TV-er.

Fullverdig 4G-mobil

LTE-betegnelsen betyr at LG Urban Watch LTE er en fullverdig telefonklokke med støtte for 4G. Det betyr at du kan bruke den til å ringe med og den vil ikke trenge en «modertelefon». Ifølge LG er Urban Watch LTE verden første 4G-smartklokke.

Det betyr også at du vil ha nettilgang overalt, noe som innebærer at du kan bruke den til navigasjon (den har GPS), sportsapper og selvsagt få og svare på meldinger/samtaler.

Vi har tidligere testet Samsungs smartklokke, Gear S, og her var det telefonfunksjonen vi likte spesielt godt.

KNAPPER: LG Urban Watch LTE har tre knapper som brukes i tillegg til fingerstyringen på selve skjermen.
KNAPPER: LG Urban Watch LTE har tre knapper som brukes i tillegg til fingerstyringen på selve skjermen. Foto: Hallvard Lunde

Åpner og starter bilen

Det unike med LG Urban Watch LTE er nok likevel samarbeidet med Audi. Klokken kan nemlig brukes som nøkkel. Ved å holde armen inntil dørlåsen, så åpnes bilen. Samme teknikk brukes når du er godt plassert i setet. Da skal du kunne holde klokken inntil et «tenningsområde» - og bilen starter.

LG viste dette på en Audi TT på mobilmessen i Barcelona. Vi fikk ikke se at selve bilen startet, men LG demonstrerte hvordan man åpnet og lukket bilen ved hjelp av smartklokken.

Klokka kan også gjøre andre ting for deg mens du kjører. Den kan for eksempel måle pulsen din og gi deg beskjed om du er «stresset» eller søvnig. Klokken kan også guide deg tilbake til bilen når du ikke husker hvor du har parkert.

I salg i Korea

Dessverre for oss nordboere, kan det ta litt tid før LG Urban Watch LTE kommer for salg her i Norge. Ifølge produktspesialist i LG, Kristoffer Ejebro, kommer klokken for salg først i Korea i løpet av sommeren, mens resten av verden trolig må vente og se hvilken mottagelse klokken får og hvorvidt den kommer for salg i resten av verden på et senere tidspunkt.

Urban med Android Wear

En klokke som trolig kommer på markedet i Europa i løpet av året er LG Urban Watch. Den uten SIM-kort (telefonfunksjon). Dette er en klokke med Android Wear og selv om det visuelt er store likheter mellom klokkene, må du like Android Wear om du skal like LG Urban Watch.

LG Urban Watch får en pris på litt under 3.000 kroner når den kommer for salg i Norge litt senere i år. Prisen på LG Urban Watch LTE er ikke offentliggjort.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning