AnyGrip UC – universal mobilholder

Denne kan spare deg for 1300 kroner

Denne universalholderen fester seg til de vanskeligste underlag og passer for mobiler opp til fem tommer.

SITTER FAST: AnyGrip UC sitter godt fast på nesten alle underlag.
SITTER FAST: AnyGrip UC sitter godt fast på nesten alle underlag. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Spesifikasjoner: AnyGrip UC

  • Feste: Sugekopp med gummiert feste
  • Holder: For mobiler opp til 5 tommer
  • Justering: 360 graders kulehode

Fra og med 2. mai i år ble reglene for bruk av mobil i bilen revidert. Det er nå helt forbudt å bruke mobilen i bilen til annet enn samtaler.

Dersom du ikke har et håndfrisystem, for eksempel en ledning med en svarknapp, en Bluetooth-løsning, stemmestyring eller betjening via knapper på rattet, så må mobilen være fastmontert om du skal bruke den til samtaler.

Det betyr at du trenger en holder som, ifølge veiledningen til den nye forskriften, skal være «forsvarlig fastmontert», «i umiddelbar nærhet til rattet» og «innen førerens ordinære synsfelt» og den må faktisk også være egnet til å holde mobilen på plass.

To av disse kravene klarer holderen AnyGrip UC med glans. De to andre, i nærheten av rattet og innen det ordinære synsfeltet, må du selv ta ansvar for. AnyGrip UC er en universal mobilholder med et festesystem som ikke er helt ulikt det vi testet på denne mobilholderen.

Klarer vanskelige underlag

AnyGrip UC består av en sugekopp med et klebrig, gummiert materiale som settes fast mot bilens dashboard. Selv uten bruk av vakuumet som oppstår når man låser festet, så måtte vi bruke mye kraft for å få løsnet festet. Med vakuum så må vi virkelig bruke krefter for å klare å slite løs festet. Vi testet festet i over 100 mil og opplevde aldri at det løsnet. For veldig porøse underlag følger det med et ekstra tykt og klebrig gummifeste som skal gjøre at holderen sitter selv på svært ujevne underlag.

Selve mobilholderen er en type klype som gjør at du skal kunne feste og løsne mobilen med bruk av en hånd. Det fungerer ganske greit, selv om vi tror mange automatisk vil bruke to hender til en slik operasjon. På store mobiler over 4,5 tommer erfarte vi også at vi som regel måtte bruk to hender for å plassere og løsne mobilen.

Justeringen av mobilen i holderen skjer ved hjelp av en et kulehode som man låser ved hjelp av en klemskrue.

Kort arm

Når man første har montert og justert AnyGrip UC, så sitter den godt fast. Det er ikke noe problem å bruke holderen med mobilen både i horisontal og vertikal posisjon.

Selve armen på AnyGrip UC er ikke veldig lang, så på enkelte bilmodeller kan man oppleve at holderen blir stående litt langt unna. Dette må du selv hvordan det vil fungere på din bil.

Den største ulempen på AnyGrip UC er at mobilen ikke har nok støtte i «ryggen». Det gjør at den beveger seg litt når vi trykker i ytterkant av mobilen. Du skal likevel trykke overdrevent hardt før mobilen vipper ut av holderen.

AnyGrip UC er et helt greit og rimelig alternativ - og som kan spare deg for 1300 kroner om du blir tatt for å bruke mobilen løst i bilen. Selve holderen sitter utrolig godt fast og vi tror den vil fungere på selv de mest krevende underlag.

Les også:

Slik blir Windows 8.1

Snedig reiseradio

Her er de beste PC-skjermene akkurat nå

10 nyttige Android-tips

KULEHODE: En klemskrue fester mobilen i riktig posisjon. Mobilen kan snus 360 grader og tiltes et godt stykke i alle himmelretninger.
KULEHODE: En klemskrue fester mobilen i riktig posisjon. Mobilen kan snus 360 grader og tiltes et godt stykke i alle himmelretninger. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning