ZTE Nubia Z5

Billig toppmodell

ZTE har har kommet med en mobil i toppklassen, men fortsatt er det noen mangler.

PEN: ZTE Nubia Z5 ser bra ut, bedre enn for eksempel Samsung S4. Likevel er den ikke like tynn og stilren som Huawei P6.
PEN: ZTE Nubia Z5 ser bra ut, bedre enn for eksempel Samsung S4. Likevel er den ikke like tynn og stilren som Huawei P6. Foto: ZTE
Publisert Oppdatert
TOPPMOBIL: ZTE Nubia Z5 har både firekjerners prosessor, 32 GB lagring og en 5 tommer stor skjerm med full HD-oppløsning.
TOPPMOBIL: ZTE Nubia Z5 har både firekjerners prosessor, 32 GB lagring og en 5 tommer stor skjerm med full HD-oppløsning. Foto: ZTE

ZTE har leverte gode og billige mobiltelefoner før, for eksempel Grand X Pro, men nå har de slått til med en skikkelig toppmobil.

ZTE Nubia Z5 har de fleste kjennemerkene på en moderne toppmobil. Skjermen er 5 tommer stor og byr på full HD-oppløsning.

Den kjører på en firekjerners prosessor, har et 13 megapiksel kamera og byr på hele 32 GB internlagring.

Samtidig virker mobilen både tynn og kompakt, i allefall med tanke på skjermstørrelsen.

Den er ca. på størrelse med Samsung Galaxy S4, men med bedre byggekvalitet. Den gir i alle fall ikke et like sterkt plastpreg som Samsungs toppmobil.

Noen mangler

Det er likevel noen mangler i spesifikasjonslisten til Nubia Z5. Noe som alltid irritere oss litt er mangelen på minnekortplass, men det er tross alt ikke ZTE alene om . Verken HTC One eller LG Optimus G har plass til minnekort.

Da er det litt verre at ZTE Nubia Z5 ikke har 4G-støtte, og heller ikke støtter den nye wi-fi-standarden AC.

Rask dataoverføring er etter hvert ganske viktig på smartmobiler, skjønt man skal ikke kimse av at den greier 21 Mbps via 3G-nettet heller.

Firekjernersprosessoren kjører på 1,5 GHz. Det er kjapt, men ikke like kjapt som mange av konkurrentene.

Den sparker godt fra seg i benchmarkene våre, men ikke like godt som Samsung Galaxy S4 og HTC One.

Mange av testene ga resultater i klasse med det vi tidligere har fått fra Samsung Galaxy Mega, som ikke er direkte toppspekket.

Likevel er det kraft nok her til at Z5 takler det meste, og både apper og grensesnitt kjører kjapt og er responsivt.

Greit kamera

Ikke overraskende gir kameraet en del støy selv på laveste ISO-innstilling. Her har tross alt ZTE presset hele 13 megapiksler inn på en liten mobilbildebrikke.

Likevel er detaljgjengivelsen overraskende bra til en mobiltelefon å være, så kanskje er ikke den høye oppløsningen helt bortkastet likevel.

Da er det litt kjedeligere at selve kameraappen har sånn ca. ingen manuelle innstillinger overhode. Her kan du verken sette ISO eller hvitebalanse manuelt.

Du har riktignok en modus som heter Advanced, men alt den gjør er å gi deg litt mer informasjon via skjermsøkeren.

Kjedelig er det og at det dynamiske omfanget ikke er alt for bra. Her vil det fort bli for mørkt i skyggene og for lyst i høylysene.

Hermer etter iPhone

Spesifikasjoner for ZTE Nubia Z5

 • Formfaktor: Touch Kapasativ
 • Operativsystem: Android 4.1.1
 • Skjermstørrelse: 5 tommer
 • Skjermoppløsning: 1920 x 1080 piksler
 • Kamera: 13 megapiksler
 • Video: 1920 x 1080 piksler, 30 bps
 • Sekundert kamera: 2 mp
 • Fotolys: Ja
 • Data: GPRS, Edge, 3G opp til 21,1 Mbps
 • Wi-Fi: 802.11 b/g/n
 • Bluetooth: v4.0
 • GPS: a-GPS
 • Radio: Nei
 • NFC: Ja
 • Internminne: 32 GB
 • Minnekort: Nei
 • Hodetelefonutgang: Ja
 • Exchange-støtte: Ja, flere kontoer
 • Mål: 13,79 x 6,91 x 0,76 cm
 • Vekt: 126 gram

Selve grensesnittet til ZTE må også nevnes. ZTE har laget et skin som minner litt om iPhone. Her er det nemlig ingen app-meny. Istedenfor fyller appene opp hjemskjermene etter hvert som du installerer dem.

For å flytte på et ikon, eller slette appen, bare trykker og holder du på hjemskjermen til ikonene begynner å skjelve. iPhone-brukere vil kjenne seg godt igjen her.

Vi synes det hele fungerer bra, skjønt de som liker å holde det ryddig på hjemskjermene sine vil nok være litt mindre fornøyd. En viktig forskjell er at du selvsagt kan bruke widgets også på hjemskjermene med Nubia Z5.

Positivt synes vi også det er at det er svært få forhåndsinstallerte apper her.

Det betyr at du må laste ned Facebook-appen før du får logget deg på Facebook og synkronisert kontaktene dine, men det er bedre enn å bli tvunget til å ha en Facebook app selv om man ikke bruker det.

Batteriet holder

Batteriet på 2300 mAh greier seg greit gjennom to filmer, men ikke mye mer. Likevel er Z5 god til å holde på strømmen, for uten for aggressivt bruk holder batteriet fint gjennom dagen, og natten.

Det kan nok endre seg etterhvert som telefonen får flere apper å jobbe med, men i utgangspunktet er vi fornøyd.

Bra tross alt

ZTE Nubia Z5 er en bra mobiltelefon. Den mest alvorlige mangelen er nok det at den ikke har 4G. At den har svært få forhåndsinstallerte apper synes ikke vi er noe egentlig ulempe. Overfylte mobiler finnes det nok av.

Prisen er lav, men Z5 er likevel ikke billigst blant toppmobilene. LG Optimus G får du et par hundrelapper billigere, og HTC One er bare noen hundrelapper dyrere.

Likevel liker vi Z5 og synes den fremstår som et friskt alternativ blant de mer etablerte modellene. Det redder så vidt en femmer på terningen.

Les også

IPHONEAKTIG: Grensesnittet på Nubia Z5 minner litt om iPhone, hvor alle ikoner samles på hjemskjermene.
IPHONEAKTIG: Grensesnittet på Nubia Z5 minner litt om iPhone, hvor alle ikoner samles på hjemskjermene. Foto: ZTE

Slik er nye iPhone

Sniktitt på Galaxy Note 3

Her er Samsungs smart-klokke

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning