Belkin Ultimate Keyboard Case for iPad Air

Ååå, her ble det tasteboom

Snarveier på tastaturet liker vi, men vi liker ikke at Belkin har tatt snarveier med plasseringen av æ, ø og å.

Foto: Tron Høgvold
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God skrivekomfort

+ Smart strømstyring

- Katastrofal plassering av æøå

Spesifikasjoner

  • Passer for: iPad Air
  • Tastaturspråk: Nordisk
  • Lader: mikroUSB
  • Batterilevetid: -
  • Vekt: 400 gram

Laveste nettpris: 833 kroner hos www.multicom.no

Belkin Ultimate Keyboard Case for iPad er en tynn og lett tastaturmappe for iPad Air. Tastaturdelen er laget i et aluminiummateriale og basen er stiv og uten svikt.

Selv om bunnen er laget i et glatt materiale som Belkins Ultimate-modell for iPad 2/3/4, har denne fått en liten gummidetalj som gjør at tastaturmappen står greit fast selv på glatte underlag.

Festingen av iPad-en er enkelt og nettbrettet sitter godt fast. I sammenlagt posisjon har iPad-en god beskyttelse fra alle kanter.

Skjermen kan justeres i tre nivåer via tre magnetfester på tastaturedelen. Her kunne Logitech hatt noe å lære.

Smart strømstyring

Dette tastaturet har fått samme smarte strømstyring som Belkin Ultimate Keyboard Case for iPad 2/3/4. Det gjør tastaturet skrur seg automatisk av når iPad-en legges i nettbrettmodus eller du klapper sammen tastaturmappen.

Overgangen mellom tastatur og skjerm holdes sammen av en relativt mykt gummiert stoffstykke. Det fungerer greit og er en fleksibel løsning, men kan nok av enkelte oppfattes som litt lealaust.

Tastaturet har den vanlige øy-layouten vi kjenner fra dagens bærbare PC-er. Tastevandringen er kort, men med passe fin motstand. Skrivekomforten er jevnt over god, men plasseringen av æ-ø-å-tastene er likevel helt ødeleggende.

Dårlig plassering av æøå

Å-tasten er plassert ved siden av L-tasten. Det er en rad ned i forhold til en normal tastaturlayout.

Å-en er også plassert mellom K- og L- tasten. På et normalt tastatur finner man Ø- og Æ-tasten til høyre for L. Så her kan det se ut som om Belkin rett og slett har plassert tastene der det har vært plass på et engelskspråklig tastatur.

Dette er greit om man kun skriver med pekefingrene, men skriver man med touch er dette en helt håpløs plassering. Og det er synd. For tasteplasseringen ødelegger helt for et ellers veldig bra tastatur.

Tasteplasseringen er faktisk så katastrofal at vi er nødt til å trille terningkast 1. Skulle det vise seg at Belkin får ordnet dette og får en normal plassering på tastene, så har vi ikke noe problem med anbefale tastaturet.

Foto: Tron Høgvold

Les også

Dette nettbrettet får ternigkast 6

Så bra er Office på iPad

Så bra er Samsung Galaxy S5

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning