Belkin Slim Style Keyboard Case

En katastrofe

Belkin får pluss for stil, men stryk for tastaturplassering.

Foto: Tron Høgvold
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Bra design

- Plassering av æøå

- Litt trangt tastatur

- Ikke optimal støtte av skjerm

Spesifikasjoner

  • Passer for: iPad Air
  • Tastaturspråk: Nordisk
  • Lader: mikroUSB
  • Batterilevetid: 60 timer aktiv bruk/ 80 dager i stand by modus
  • Vekt: 480 gram

541 kroner hos www.proshop.no

Belkins Slim Style Keyboard Case er mer «mappe» enn mange av de andre enhetene i denne testene - uten at det skal tolkes som noe negativt.

Mappen er laget i et gummiert materiale, ikke helt ulikt det vi ser på Logitechs produkter. Vi synes materialvalget gir mappen et eksklusivt preg. Den gummierte overflaten virker også som å være relativt motstandsdyktig mot fingermerker.

Innfestingen av iPad-en skjer via to strikkbelastede «lommer» på hver side av skjermen. Dette er en enkel løsning, men iPad-en sitter likevel godt fast.

Svakheten i denne konstruksjonen er strikkene som over tid vil morkne og kunne ryke. Da er hele mappen ødelagt.

Ustabil støtte

Skjermen støttes av en flik på baksiden av mappen som vippes ut og settes mot underlaget. Dette er en enkel løsning, men byr på en viss justering av skjermvinkelen.

Løsningen er likevel ikke helt uproblematisk. Selv om tastaturmappen har et gummiert materiale på yttersiden, er dette materialet glattere enn den gummierte foten som støtter skjermen.

Dette gjør at vi opplevde at tastaturet under bruk sklir bakover mot festet slik at skjermvinkelen blir brattere og brattere til den enten klapper over fingrene dine eller festet glipper og iPad-en faller bakover.

Skjermen klapper også ofte sammen om man uforvarende skifter posisjon på tastaturmappen uten å holde fast i skjermen.

Tastaturet på Belkin Slim Style Keyboard Case har seks rader og plass til mange snarveier, inkludert en direkteknapp til den gode søkefunksjonen på iOS, Spotlight.

Litt trangt tastatur

Dessverre gjør alle knappene tastaturet litt trangt og man må være konsentrert for å skrive raskt og riktig på dette tastaturet.

Belkin har valgt en svært rar løsning for æ, ø og å. Her er å-tasten plassert på øverst rad, mens æ og ø har fått plass til høyre for P-tasten der vi vanligvis finner Å-tasten. Skriver du med touch gjør disse plasseringene det svært vanskelig å bruke tastaturet uten mange irriterende feil.

Denne tastaturmappen fra Belkin når ikke helt opp på vår skala. Det er en enkel og grei løsning, men vi synes det er litt for mange ting som arbeider imot oss.

Plasseringen av æ-ø-å er vårt viktigste ankepunkt, men også skjermstøtten synes vi ikke fungerer noe bra. Synd, for visuelt synes vi Belkin har lyktes her. Det er plasseringen av æ-ø-å som gjør at vi trekker tastaturet helt ned på en 1-er.

Les også

Dette nettbrettet får ternigkast 6

Så bra er Office på iPad

Så bra er Samsung Galaxy S5

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning