Voddio

Høy brukerterskel

Voddio er et semiproft verktøy som stort sett er for tidkrevende og vanskelig å bruke om man ønsker et raskt resultat.

VANSKELIG: Voddio har en litt for høy brukerterskel til at vi kan anbefale det til rask og effektiv redigering.
VANSKELIG: Voddio har en litt for høy brukerterskel til at vi kan anbefale det til rask og effektiv redigering.
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Mange avanserte funksjoner

+ Scriptmulighet

+ Ok verktøy til lydredigering

- Høy brukerterskel

- Litt for avansert for en vanlig forbruker

Spesifikasjoner: Voddio

  • Språk: Engelsk
  • Antall filmspor: 2
  • Antall lydspor: 4
  • Effekter, lyder, overganger og tekstplakater innebygd: Ja, noe
  • Beste kvalitet ut: -
  • Systemkrav: iOS 6 eller nyere.
  • Pris: 60 kroner

Voddio har en høy brukerterskel i forhold til de andre deltagerne i denne testen. Bilder, lyd og foto hentes via en importfunksjon, så her har du ikke en direkte kobling til iPad-ens kamerarull. Alt her tror vi mange kommer til å klø seg litt i hodet. Vi trengte 10 minutter bare på å forstå hva brukergrensesnittet prøvde å fortelle oss. Og det var ikke mye. Mangelen på intuitivitet følger programmet videre inn i redigeringsmodus. Her får du nemlig servert seks spor uten navn eller noen slags markering av hva de kan gjøre for deg. Etter litt fikling vil du nok finne ut at to er til video/bilder og fire er lydspor.

Enklere grensesnitt

Voddio har også et grensesnitt som er litt enklere å forholde seg til. Spesielt når man skal organisere rekkefølgen på klippene i filmen. Her kan man enkelt dra og slippe klippene der de skal være - og så ta finredigeringen i det litt mer avanserte oppsettet.

Selve redigeringen og sammensetningen av filmklipp og lydfiler synes vi var hakket for vanskelig.

På plussiden må vi ta med at i Voddio kan redigeringen gjøres svært nøyaktig og start og stopp av klipp kan settes helt nøyaktig ved visuelt å dra markøren til akkurat den filmrammen som du ønsker.

En egen script-editor i programmet avslører også at dette er et program for proffene. Her kan du skrive ned hva du har tenkt å si og så lese inn en fortellerstemme slik at det matcher bilder og lyd for øvrig.

For proffenen

Voddio har også med noen ekstrafunksjoner som igjen er laget for proffene. Her er løsninger (ikke gratis) som lar deg sende store filer på en grei måte over trådløse nett. Du kan dele ferdig materiale til YouTube, SoundCloude eller sende som e-post. En lydfil kan også bli e-postet som en ringetone.

Programmet har også en funksjon for å hente ut en lydfil fra en filmsnutt.

Voddio har tydeligvis ambisjoner om å være et verktøy for lyd og bilde for proffe brukere. Dersom du ønsker å se på programmet, så regn med å bruke en time eller to til å forstå hvordan programmet fungerer og hvordan du best kan bruke det. Ikke start med et kjempeprosjekt på denne appen - da blir du nok raskt frustrert. Vi gir også pluss til Voddio for at det alltid er lett tilgang til informasjon om klippene. Vi kunne likevel tenkt oss alle de avanserte og gode funksjonene pakket inn i et litt mer brukervennlig og lettforståelig brukergrensesnitt.

Les også:

Fjorårets toppmobiler - nå får du dem til halv pris

Denne PC-en skille seg ut

Nokia Lumia 930 - Nokias beste til nå

AVANSERT: Voddio har mange avanserte funksjoner.
AVANSERT: Voddio har mange avanserte funksjoner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning