Videoshop – Video Editor

Superenkel redigering

Her får du enkel og morsom videoredigering tilpasset både iPad og iPhone.

MOBIL: Videoshop - Video Editor er egentlig en iPhone-app, men som du godt kan bruke på en iPad. Løsningen er rask og enkel.
MOBIL: Videoshop - Video Editor er egentlig en iPhone-app, men som du godt kan bruke på en iPad. Løsningen er rask og enkel.
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Film i revers-funksjon

+ Enkelt brukergrensesnitt

+ Gode kreative muligheter

- Litt for enkelt

- Få muligheter til nøyaktig redigering

Spesifikasjoner: Videoshop – Video Editor

  • Språk: Engelsk
  • Antall filmspor: 1
  • Antall lydspor: 1
  • Effekter, lyder, overganger og tekstplakater innebygd: Ja
  • Beste kvalitet ut: Ikke oppgitt
  • Systemkrav: iOS 6 eller nyere
  • Pris: 14 kroner

Videoshop byr på en utrolig enkel redigeringsopplevelse. Appen er optimalisert for iPhone. Dette innebærer at man redigerer med iPad-en i portrettmodus, noe som er litt uvant.

Appen har en effektiv importrutine og du kan laste inn mange videoklipp i en operasjon. Appen kaller det riktignok for «export». Programmet har noen begrensninger i hvor den henter bilder - og velger kun innhold du har liggende på selve iPad-ens kamerarull.

Redigeringen er også svært enkel. Det går utover noen funksjoner, som at det ikke er mulig å splitte et klipp i to. Skal du fjerne en del av et klipp, så må du trikse med å bruke det samme klippet to ganger og så kutte i henholdsvis slutten og starten av de to klippene.

For øvrig er det svært enkelt å legge stemme på et klipp og det er enkelt å skifte overgangene mellom de enkelte klippene.

En kul og morsom funksjon på Videoshop er muligheten for å spille et klipp baklengs. Alle som er oppvokst før VHS-ens tidsalder husker nok datidens «bloopers» når far kjørte 8 mm filmen baklengs.

Videoshop har også en enkel løsning for sakte- /hurtigfilm. Her følger lyden med, men du kan justere lyden for hvert enkelt filmklipp. Du kan også legge til musikk eller lyder per klipp. Du kan her også enkelt legge til lydeffekter ganske nøyaktig basert på hvor du er i klippet. På denne måten kan du synkronisere for eksempel en «boing»-lyd hver gang noen hopper eller rare lyder når «bestemor» bøyer seg for å plukke opp noe fra gulvet. Dette programmet lar deg også velge filter og stiler (nesten som Instagram), slik at du lett kan lage en «gammel film» eller en film med ekstra skarpe eller duse farger.

Videoshop har sine mangler, men samtidig er det en app som utfordrer kreativiteten. Videoshop bør ikke brukes om du planlegger å lage en helaftens spillefilm, men eller til de små klippene der junior i «gammel filmstil» kommer susende ut av bassenget og lander på stupebrettet blir nok garantert en suksess. Filmene du lager kan deles på Vine, Facebook, YouTube og til e-post - og selvsagt kan resultatet lagres lokalt på iPad-ens filmrull. Videoshop bruker relativt lang tid på å rendre en film, så her må du smøre deg med en porsjon tålmodighet.

Les også:

Slik bruker du Google Docs til en spørreundersøkelse

Knust skjerm på iPhone 5 - det fikser du selv

Test: Nokia Lumia 930

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning