Test av Sony KDL-46W4500

TV med råtøff nettilkobling

Sony 46W4500 er ikke bare nok en LCD-TV fra Sony, den har også nettverksport.

Med DLNA kan du vise bilder fra mobilen direkte på TV-en, eller hente innhold fra andre enheter.
Med DLNA kan du vise bilder fra mobilen direkte på TV-en, eller hente innhold fra andre enheter. Foto: gratis
Publisert Oppdatert
Brukergrensesnittet består av Sonys Xross Media Bar som du blant annet finner på Playstation 3 og PSP.
Brukergrensesnittet består av Sonys Xross Media Bar som du blant annet finner på Playstation 3 og PSP. Foto: gratis
There Will Be Blood er full av mørke scener som Sony 46W4500 helt fint greier å gjengi uten at det går på bekostning av sortnivået.
There Will Be Blood er full av mørke scener som Sony 46W4500 helt fint greier å gjengi uten at det går på bekostning av sortnivået.

Sony er en av produsentene som har vist at LCD ikke nødvendigvis trenger være noe verre enn plasma hva farger og sortnivå angår, og den nye W4500-serien ser ikke ut til å være noe unntak i så måte.

Vi har sett på 46 tommers-utgaven av serien, 46W4500, men det er mer enn bildekvaliteten som er interessant med denne TV-en, for bakpå finner du også en nettverksport.

LES OGSÅ: Lei film rett fra TV-en

Råtøff DLNA

Så hva har en nettverksport på en TV å gjøre?

Svaret ligger i forkortelsen DLNA. DLNA står for Digital Living Network Alliance og skal gjøre det enklere å dele innhold mellom forskjellige enheter. Med W4500 i hus fikk vi sjansen til å prøve dette grundig, og vi kan ikke si annet enn at det er råtøft.

Mange nye mobiltelefoner støtter DLNA, og ved å konfigurere mobilen opp mot det trådløse nettverket, og koble TV-en til nettet ved hjelp av en nettverkskabel kan du enkelt vise bilder og spille av musikk på TV-en fra mobiltelefonen. Og det er ikke engang det tøffeste.

LES OGSÅ: Her ser du gratis TV på nettet

Har du for eksempel en PC med delt innhold på nettverket kan du ved hjelp av mobilen se gjennom innholdet som ligger på PC-en og starte avspillingen av dette på TV-en. Tør vi spå at mobilen om noen år også overtar som fjernkontroll?

Eneste skåret i gleden er at W4500 ikke støtter avspilling av video. Et tips er da at etter de siste oppdateringene støtter også Playstation 3 DLNA, og her får du spilt av video uansett om TV-en støtter det eller ikke.

Bra bilde

Men for dem som bare er ute etter en god TV, er kanskje nettverksmulighetene uinteressante. Det gjør ikke noe, for 46W4500 skuffer ikke her heller. Med full HD-oppløsning og 100 Hz oppdatering ligger alt til rette for glimrende bildekvalitet.

LES OGSÅ: Slik vasker du PC-skjermen

Vi fyrte opp «There will be blood» fra Blu-ray. De mørke gruvescenene i begynnelsen er utmerket for å bedømme hvordan sortnivået greier seg samtidig som du skal skimte detaljer i skyggene. 46W4500 passerer testen med glans og gir oss det dype fine sortnivået vi vet at Sony er i stand til å levere.

Vi har dog hørt rapporter om enkelte brukere som har opplevd såkalt «clouding» på skjermen, altså at baklyset ikke lyser helt jevnt og dermed gir små lommer av lyse områder på en ellers mørk skjerm. Vi opplevde ikke dette på skjermen vi testet, men vi kjører sjelden baklyset på full styrke, og rådet fra Sony er å dempe baklyset om du opplever dette som et problem.

Erfaringsmessig er det vanskeligere for TV-produsentene å få en jevn belysning på en stor skjerm enn en mindre, så er du veldig bekymret for dette, kan et alternativ være å gå for 40 tommers-versjonen isteden.

Finn alltid laveste pris på Sony Bravia 46W4500 i vår Prisguide.

LES OGSÅ: Spektakulære kjøreturer

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning