Acer T272HLbmidz

Touch til folket

Du trenger ikke kjøpe ny PC for å få Windows 8 og touch. Oppgrader den gamle PC-en med nytt operativsystem og bytt ut skjermen, så er du i boks.

Publisert Oppdatert

Spesifikasjoner: Acer T272HLbmidz

 • Størrelse: 27 tommer
 • Oppløsning: 1920 x 1080 piksler
 • 3D-støtte: Nei
 • Lysstyrke: 300 cd/m²
 • Dynamisk kontrast: 100000000:1
 • Responstid: 5 ms
 • Baklys: LED
 • Høyttalere: ja
 • Porter: DVI, HDMI, VGA, USB 3.0
 • Målt lysstyrke: 273 cd/m²
 • Uniformitetsavvik: 6 %

Windows 8 er laget for berøring og det har dukket opp mange morsomme PC-er, som Asus Tahichi med skjerm på begge sider av lokket, Dell XPS Duo 12 der skjermen kan snurres rundt inne i lokket eller alt-i-ett PC-en Asus Transformer AiO P1801 der skjermen kan tas av og brukes som et gigantisk Android-nettbrett.

Men om du har en PC uten berøringsskjerm, kan du likvel få Windows 8-opplevelsen om du investerer i en touchskjerm.

Oppraderingen er ikke billig, men sammenligner du denne skjermen med de fleste nye alt-i-ett-maskiner med Windows 8 og touch, gir det definitivt mening å beholde den gamle PC-en og heller bytte ut skjermen.

Skjermen kobles til med DVI-kabel på vanlig måte, og deretter med USB-kabel mellom PC-en og skjermen. Windows 8 har driveren som skal til, og alt virker uten at du må installere noe som helst av drivere eller gå gjennom konfigurasjonsinnstillinger.

Vi skulle gjerne ha sett at denne skjermen hadde IPS-panel, men det har den ikke. 23-tommersvarianten har det, men her er det et såkalt VA-panel. Innsynsvinklene er ikke like bra som på IPS, men helhetsinntrykket er likevel veldig bra.

Vi har ikke tatt med tall for målt kontrast fordi vi ikke helt fant noen forskjell når dynamisk kontrast var av og når den var på. Konklusjonen er uansett at kontrastnivået er meget bra, siden vi målte svært lave lysverdier på svart uansett innstilling. Svartnivået er altså veldig bra.

På grunn av touch-teknologien og sveipe-gesturene i Windows 8, er rammene rundt selve skjermbildet ganske brede. LCD-panelet er også dekket med glass, noe som gjør skjermen blank og svært utsatt for refleksjoner.

I vårt godt opplyste kontorlokale ble skjemen et gedigent speil. Her må du virkelig har kontroll på omgivelseslyset for å bli venn med skjermen.

Touch-teknologien her støtter opptil ti samtidige berøringer. Windows 8 krever i grunnen bare to samtidige berøringer, men det er mulig å lage apps som tillater at du bruker alle ti fingrene samtidig. Acers skjerm er med andre ord rustet for framtiden.

USB-tilkobligen gir det samtidig en USB-hub for USB 3.0. Skjermen har også HDMI- og VGA-inngang. Høyttalere har den også, uten at vi kan skryte så mye av dem.

Alt i alt er dette et kjempeprodukt som plutselig gjør en traust og gammel stasjonær PC til en toppmoderne berørings-PC. Vår eneste innvenning er de plagsomme refleksjonene.

Les også:

Lås opp døra med en app - uansett hvor du er

Bruker du alle de smarte funksjonene i Dropbox?

Toppkarakter til lekker iMac

Test: Huawei Ascen W1 - super billigmobil
ENKEL: Baksiden har et rent og enkelt design, noe som er en fordel om skjermen skal brukes på et frittstående bord.
ENKEL: Baksiden har et rent og enkelt design, noe som er en fordel om skjermen skal brukes på et frittstående bord. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen