Canon EOS 5DS og EOS 5DS R

- Tidenes høyeste oppløsning

Canon med 50 megapikselkamera.

TO MODELLER: Forskjellen på EOS 5DS og EOS 5DS R er at sistnevnte har et kansellerende lavpassfilter, noe som skal sørge for enda skarpere bilder.
TO MODELLER: Forskjellen på EOS 5DS og EOS 5DS R er at sistnevnte har et kansellerende lavpassfilter, noe som skal sørge for enda skarpere bilder.
Publisert Oppdatert

Canon har i dag avduket to nye EOS-modeller, EOS 5DS og EOS 5DS R.

Begge kameraene har fullformatsensor på 50,6 megapiksler. Ifølge Canon selv er dette tidenes høyeste oppløsning på et fullformatkamera.

Canon tar med det et stort sprang fra dagens EOS 5D Mark III-modell, som har en oppløsning på 22,3 megapiksler. Til nå er det Nikon som har ledet megapikselkappløpet i denne kameraklassen, med sin 800-serie med 36 megapiksels oppløsning.

Systemkamera for proffene

EOS 5DS og EOS 5DS R er spekket med utstyr og funksjoner som vil glede fotoproffer og proffe amatører.

Blant annet snakker vi om et autofokussystem med 61 autofokuspunkter, kreative muligheter som multieksponering og HDR, en søker med 100 prosent dekning og EOS 5DS R har også et såkalt kansellerende lavpassfilter, noe som skal bidra til å maksimere sensorens detaljer og gi bedre bilder.

Begge modellene bruker Canons system for å spore og gjenkjenne ansikter og farger (EOS iTR AF). Systemet brukes blant annet til å sikre at du får skarpe bilder også når motivet er i bevegelse.

Solid pris på EOS-modellene

LCD-skjermen på baksiden er på 3,2 tommer. En ny Quick Control-skjerm skal gjøre det enkelt for brukeren å tilpasse brukergrensesnittet avhengig av opptakssituasjon.

EOS D5S og EOS 5DS R er kompatible med Canons EF-objektiver, som består av cirka 70 modeller.

EOS 5DS har salgsstart i juni og anbefalt utsalgspris er 34.999 kroner.

EOS 5DS R har også salgsstart i juni med en anbefalt utsalgspris på 36.999 kroner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen