HD-boks med barnesykdommer

Test: Get HD-PVR

HDTV er det beste du kan gjøre for flat-TV-en din. Bare synd det er så få kanaler som sender i HD.

Publisert Oppdatert

Get HD-PVR

Specs

  • Harddisk: 250 GB
  • HDMI: Ja
  • S/PDIF: Koaksial
  • Scart: 2

La en ting være helt klart. HDTV gir deg et langt bedre TV-bilde hvis du har en stor flat-TV. Etter å ha testet Get HD PVR noen dager, må vi innrømme at det blir en liten nedtur å se TV-kanaler som ikke viser HD.

Dessverre er det de aller fleste. I første omgang er det 6 HD-kanaler tilgjengelig hos Get, noe som vil bli økt til 8 om ikke altfor lenge. Disse kanalene må du betale ekstra for å motta, fra 49 kroner i måneden for en enkeltkanal, til ulike pakker på 100-250 kroner. Skal du ha fullt utbytte av denne dekoderen må du altså ut med noen hundrelapper ekstra i måneden, i tillegg til de 20 kronene ekstra det koster å leie selve boksen. Ingen av de mest kjente norske kanalene vil være tilgjengelig i HD på en god stund.

I tillegg til at den støtter HD, har boksen fått 100 GB ekstra harddiskplass, og et nytt utseende. Den nye modellen kan også monteres med bunnen inn mot veggen, og har derfor fått et ekstra display på oversiden. At den har fått HDMI-kontakt for å overføre lyd og bilde til TV digitalt, gjør at du også får en kvalitetsgevinst på kanalene som ikke sender i HD. Disse blir skalert opp til 720p eller 1080i. Dekoderen er også klargjort for nye tjenester som utleie av video og tilkobling av eksterne USB-enheter, som vil komme etter hvert.

Dessverre er ikke alle nyhetene til det bedre. Boksen bråker mer enn forgjengeren. Vi må ta forbehold om at vi kan ha vært uheldig med dekoderen vi hadde til test, men denne støyet så mye at det ble et irritasjonsmoment i stua. Harddisken skrur seg heller ikke av når boksen står i stand-by, men dette vil ifølge Get bli fikset med en oppdatering av programvaren om ikke altfor lenge.

Vi opplevde også at dekoderen hadde noen andre småproblemer, som vil bli fikset med ny programvare på sikt. Blant annet virker ikke tekstingen helt bra på en del av kanalene. Softwaren virker også «seigere» enn hos forgjengeren, slik at det tar litt lengre tid å bla i programguide og menyer.

Hvis du ikke er desperat etter å få HDTV inn i stua med det samme, kan det altså være lurt å vente noen måneder før du bytter ut dekoderboksen. Da får forhåpentligvis Get tid til å luke ut de største problemene denne boksen har.

Pris: 99 kr/mnd for leie av boks + kanalpakke.

Leverandør: www.get.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning