Bang & Olufsen: BeoPlay H7

Trådløs lydeleganse

BeoPlay H7 er hodesettet for deg som er opptatt av stil, kvalitet og god lyd.

HÅNDVERK: BeoPlay H7 fra Bang & Olufsen er lekker dansk design kombinert med god lyd.
HÅNDVERK: BeoPlay H7 fra Bang & Olufsen er lekker dansk design kombinert med god lyd. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

BeoPlay H7 fra B&O PLAY er et lite kunstverk i seg selv. Her får du god og trådløs lyd pakket inn i et minimalistisk og lekkert dansk design. BeoPlay H7 er hodesettet som kan ligge fremme på stuebordet uten at det får det til å se rotete ut.

Bruken av ekte skinn, høykvalitets aluminium og ingen synlige knapper, ingen blinkende blå lys eller rare brytere, gir BeoPlay H7 det eksklusive designet som en prislapp på nesten 4.000 kroner krever.

BeoPlay H7 legger seg midt mellom den tusen kroner mer kostbare BeoPlay H8 med støykansellering og den 500 kroners mindre kostbare, men ikke trådløse, BeoPlay H6.

God lyd

BeoPlay H7 leverer trådløs lyd via Bluetooth versjon 4.1 og støtter aptX og AAC. aptX er en lydkodek som skal levere «CD-lignende»-kvalitet over Bluetooth. Både mottager, hodesettet i dette tilfellet, og sendere må støtte aptX. Hodesettet støtter også lydformatet AAC, som er et såkalt «lossy» lydformat (mindre komprimert enn MP3) og er for eksempel lydformatet du får via iTunes. Det brukes også av mange andre aktører, som for eksempel YouTube.

Testen av BeoPlay H7 fortsetter under bildet.

BATTERI: Bak luken på venstre øreklokke finner du batteriet som lett kan byttes ut. Øreklokken har tydelig merking for høyre/venstre inne i selve klokken.
BATTERI: Bak luken på venstre øreklokke finner du batteriet som lett kan byttes ut. Øreklokken har tydelig merking for høyre/venstre inne i selve klokken. Foto: Hallvard Lunde

I vår test lyttet vi både med en Sony Xperia Z5 Premium (som støtter aptX) og en iPhone 6s Plus (som ikke støtter aptX), og synes BeoPlay H7 låt hakket bedre med Xperia. Lyden i BeoPlay H7 er uansett god. Den er balansert med en god og brummende bass og den har et åpent og luftig lydbilde som får med seg godt med detaljer. Liker du dyp bass og høy lyd, så kan ikke BeoPlay H7 hjelper deg. Det er for så vidt også vårt eneste ankepunkt mot BeoPlay H7. Vi kunne tenkt oss litt tyngre bass og litt mer volum på de litt tyngre låtene, men totalinntrykket av BeoPlay H7 er likevel godt.

BeoPlay H7 har en heldekkende og lukket konstruksjon. Det stenger ute en god del støy fra omgivelsene, selv om de ikke kan måle seg med et godt støyreduserende hodesett. Det innebærer også at du får med deg litt støy fra omgivelsene om du bruker dem utendørs.

Snakk til meg

BeoPlay H7 har et touchpanel på høyre øreklokke. Her kan du skru volumet opp og ned og flytte deg fram- og bakover i spillelisten din. Løsningen fungerer bra, men er litt sensitiv. Vi opplevde flere ganger at vi uforvarende byttet låt eller aktiverte pauseknappen. Vi skulle også gjerne sett at hodesettet kunne meldt fra om batteristatusen, slik for eksempel Plantronics Voyager UC gjør.

Spilletiden på BeoPlay H7 er god. Oppgitt batterilevetid er 20 timer. Går du tom for strøm, kan du koble deg til med kabel og spille videre. Batteriet i hodesettet er også lett tilgjengelig. Det gjør at du også kan kjøpe et ekstra batteri (399 kroner) og ha i beredskap om du er typen som reiser mye og langt.

Hodetelefonene slår seg automatisk av etter 15 minutter med inaktivitet, men vi kunne tenkt oss en autopause-funksjon, slik vi nå ofte ser på hodesett i denne prisklassen.

Spesifikasjoner: BeoPlay H7

 • Type: Heldekkende, lukket konstruksjon
 • Materialer: Lær, aluminium, stoff og polymer (plast)
 • Høyttalerelement: 40 mm
 • Mikrofon: Ja
 • Frekvensområde: 20 – 22.000 Hz
 • Trådløse: Ja, Bluetooth 4.1 med aptX og ACC
 • Rekkevidde: 25 meter
 • 3.5 mm inngang: Ja
 • Batteri: Ja, 770 mAh
 • Batterilevetid: ca. 20 timer
 • Vekt: 280 gram

Testen av BeoPlay H7 fortsetter under bildet.

KOMFORT: Putene på BeoPlay H7 er komfortable og du kan bruke hodesettet i mange timer uten å føle ubehag.
KOMFORT: Putene på BeoPlay H7 er komfortable og du kan bruke hodesettet i mange timer uten å føle ubehag. Foto: Hallvard Lunde

Rekkevidden på Bluetooth er oppgitt til 25 meter. Det er nok litt optimistisk. Hos oss begynte vi å miste lydforbindelsen etter cirka 10 meter.

Oppsummering

BeoPlay H7 er et lekkert hodesett som spiller bra. Vi savner litt teknisk finesse, som en litt bedre varsling av batteristatus og en autopausefunksjon. Vi snakker tross alt om et hodesett til nesten 4.000 kroner. Lydkvaliteten er god og BeoPlay H7 har en design og en byggekvalitet i toppklasse.

Jakter du på et godt hodesett med støykansellering, bør du lese vår test her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning