Plantronics Voyager 5200

Snakkes!

Trådløs handsfriløsning for deg som trenger god lyd, god talekvalitet og som stadig er på farten.

Nyvinninger: Plantronics Voyager 5200-serien har fått flere nyvinninger for å levere bedre handsfrisamtaler gjennom hele arbeidsdagen.
Nyvinninger: Plantronics Voyager 5200-serien har fått flere nyvinninger for å levere bedre handsfrisamtaler gjennom hele arbeidsdagen. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Det er ikke helt uten grunn at en del yrkesgrupper har lagt sin elsk på handsfriløsningene i Voyager-serien til Plantronics.

Lang batterilevetid, god lyd, og at du hele tiden kan ha begge hendene fri uten plagsomme ledninger, gjør øretelefonen Plantronics Voyager til et godt valg.

Nå er Plantronics ute med en ny generasjon Voyager. Den nye serien heter Voyager 5200 og kommer i flere versjoner. Basisversjonen koster drøyt 1.000 kroner. Velger du Voyager 5200 UC til 1309 kroner, får du med et praktisk ladeetui og en Bluetooth-dongel til bruk sammen med PC.

Den siste versjonen er å foretrekke om du ofte snakker via et PC-basert system som Skype eller om du trenger ladning i løpet av dagen, for eksempel om du ofte er på lange reiser.

Enkelt oppsett

Vi har testet versjonen uten ladeetui og Bluetooth-dongel. Oppsett og paring mot telefonen er enkelt.

Under oppsettet får du også tilbud om å laste ned en egen app. Det anbefales, siden programvaren i hodesettet nå kan oppdateres via appen.

Passformen til Voyager 5200 var ikke helt optimal til vårt øre. Vi byttet til de minste pluggene og fant ut at ørepluggen da satt bedre i øret.

Voyager 5200 er en trådløs «mono»-plugg/ørebøyle, noe som gjør at hodesettet er festet i ett øre med elektronikk og batteri hengende bak øret.

De første gangene oppleves det som litt kludrete å få festet ørepluggen på en god måte, men etter noen ganger sitter det i fingrene, og vi opplevde at ørepluggen satt greit i øret.

Den sitter ikke veldig fast, men vi tror du skal hoppe mye rundt før den faller av øret. Trolig er det en ergonomisk fordel at den sitter litt løst, siden Voyager er et hodesett som du skal kunne bruke hele dagen.

Brukervennligheten er god.Knapper og betjening blir «automatisert» i løpet av kort tid.

God lyd

Lydmessig har Plantronics gjort flere ting for å bidra til at lyden blir best mulig. På nye Voyager 5200 er mikrofonbommen laget slik at den er mindre utsatt for vindstøy.

I tillegg vil programvare i ørepluggen justere de fire mikrofonene slik at de alltid forsøker å fange opp stemmen din på best mulig måte.

I tillegg brukes mikrofonene for å eliminere bakgrunnsstøy. Våre «samtalepartnere» klaget aldri på lyden, selv om vi snakket både i relativt kraftig vind og i støyende omgivelser, så her har Plantronics gjort noe riktig. Det kjennes overraskende greit ut å gå med Voyager 5200 over lengre tid. Brukervennligheten er god og vi klarer greit å betjene Voyager 5200 bare ved å «føle» oss fram når ørepluggen sitter på øret.

Har du tilgang til lader i bilen eller der du jobber, vil den rimeligste versjonen gjøre jobben. Er du «kontorist» eller vil bruke den sammen med en PC, med for eksempel Skype, bør du velge UC-modellen.

Kjøper du UC-versjonen får du med et praktisk ladeetui som også kan brukes som stativ for Voyager 5200 når den ikke er i bruk. Den lader både når den står i «hvilestilling» og når den legges ned i etuiet. Etuiet har et integrert batteri.
Kjøper du UC-versjonen får du med et praktisk ladeetui som også kan brukes som stativ for Voyager 5200 når den ikke er i bruk. Den lader både når den står i «hvilestilling» og når den legges ned i etuiet. Etuiet har et integrert batteri. Foto: Produsent

Spesifikasjoner: Plantronics Voyager 5200

  • Type: I-øret/ørebøyle
  • Mono, trådløs handsfriløsning
  • Bluetooth: Ja, klasse 1
  • Antall samtidige enheter: 2
  • Rekkevidde: Opp til 30 meter
  • App: Ja, for iOS og Android
  • Taletid: Ca. 7 timer
  • Vekt: 20 gram
  • Pris: 1195 kroner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning