Test av trådløse høyttalere

Trådløse og bærbar høyttalere

Vi tester høyttalerne som passer til strandturen og lange sommerkvelder i hytteveggen.

TRÅDLØSE: VI har testet åtte trådløse høyttalere som egner seg godt for bruk undendørs.
TRÅDLØSE: VI har testet åtte trådløse høyttalere som egner seg godt for bruk undendørs.
Publisert Oppdatert

Utvalget av Bluetooth-høyttalere i alle mulige fasonger og til alle slags bruksområder blir stadig større. Med pent vær er det naturlig å ta med seg høyttaleren ut, og vi har sett på hvilke høyttalere som passer best til å være med på strandturen, til å slenges i tursekken og til å holde stemningen oppe utover sene sommerkvelder.

Utvalget av billige høyttalere som skal tåle vann og røff behandling er stort, men få av dem kan levere noe særlig når det gjelder lydkvalitet, ofte nettopp fordi vanntetthet prioriteres fremfor lyd.

Vi har derfor valgt å prioritere en litt høyere prisklasse der vi forventet å finne en bedre balanse mellom utforming som tåler en trøkk og et visst nivå på lydopplevelsen. 

Vi har også valgt å holde oss til høyttalere som passer godt å putte i en bag og vi har dermed utelatt en del produkter som leverer god lyd, men som veier for mye eller tar for mye plass.

Likevel har vi ganske stor variasjon i størrelse og pris i denne testen, og karakterene er satt med utgangspunkt i hva man kan forvente av hvert enkelt produkt når man tar med de faktorene i vurderingen.

Konklusjon

Det viser seg at kvalitetsnivået på høyttalerne vi har valgt er høyt og vi har delt ut mange gode karakterer. Likevel trekker vi fram TDK A33 som vinner fordi den leverer godt både på robusthet, lydkvalitet og pris. Bose Soundlink III kommer riktignok en tanke bedre ut på lyd og design, men prisen er så mye høyere at den må likevel se seg slått av den litt uventede utfordreren. 

Vi må heller ikke glemme at Logitech UE Boom fortsatt er et godt valg for dem som er ekstra aktive, men når vi sammenligner pris og lydkvalitet når den ikke helt opp i denne omgang. Ikke minst må vi også nevne at Boom Movement Swimmer ga oss en real overraskelse med kraftig volum og en lang rekke bruksmuligheter. 

De andre i testen når ikke helt opp til toppen, men med unntak av Boom Movement Urchin som ikke overbeviste lydmessig når man tar størrelse og pris med i betraktningen, er ingen av dem direkte dårlig produkter og spesielt Jabras Solemate-høyttalere kan være verdt en titt om portabilitet er viktig, mens Philips' SB5200 er en grei høyttaler om du vil holde deg innenfor et litt strammere budsjett.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning