Samsung Level Over (EO-AG900)

Store og komfortable

Samsung har laget et par trådløse hodetelefoner man kan lene seg tilbake og slappe av med.

STORE: Samsung Level Over er størst av alle i denne testen, og det er synd at de ikke kan foldes sammen.
STORE: Samsung Level Over er størst av alle i denne testen, og det er synd at de ikke kan foldes sammen. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Stilig design

+ God lyd

- Store

- Ikke sammenleggbare

Level Over har et i øyenfallende design, og vårt testeksemplar i hvitt med lysebrunt skinn og kromdetaljer skiller seg uten tvil ut.

Vi skal også innrømme at vi nok hadde foretrukket den litt mer nøytrale svarte utgaven. Uansett gir utformingen inntrykk av kvalitet, tross at de hovedsakelig er laget i plast, og konstruksjonen virker veldig solid og slitesterk.

Sitter godt på hodet

Det er heller ingenting å si på komforten. Bøylen har kraftig og myk polstring og er trukket i mykt skinn på innsiden, og det samme gjelder de store putene. Det er også relativt god plass inne i klokkene, slik at ørene ikke klemmes på noen måte når man har dem på.

Level Over er veldig store og dermed lite portable, og de kunne dermed hatt god nytte av en foldefunksjon inspirert av for eksempel Beats. Det følger også med en oppbevaringseske som inneholder et eget rom til de medfølgende ledningene og flyadapteren, men den er så stor at vi i har vanskelig for å se for oss at den skulle blitt med i håndbagasjen på et fly.

Level Over er kun utstyrt med en av/på-skyveknapp og en knapp for å aktivere støykanselleringen.

Det kan imidlertid se ut til at Samsungs designere har latt seg inspirere av Parrot, for volum, skipping og start/stopp styres ved hjelp av en berøringsflate som er bygget inn i høyre klokke. Den fungerer upåklagelig, men i likhet med Parrot er det også her fort gjort å komme borti den ved et uhell når man tar dem av og på.

Den medfølgende jack-kabelen er utstyrt med en fjernkontroll som også kan starte og stopp avspilling i tillegg til å justere volum, og den fungerer med både iOS og Android.

(Testen av Samsung Level Over fortsetter under bildet.)

KOMFORTABLE: De store klokkene med kraftige puter ligger godt rundt ørene uten å klemme.
KOMFORTABLE: De store klokkene med kraftige puter ligger godt rundt ørene uten å klemme. Foto: Produsent

Ren og frisk lyd

Level Over har den rene og litt kjølige lyden vi etter hvert har blitt vant til fra Samsungs høyttalere, og årsaken er at de har en relativt dempet mellomtone.

BERØRING: Hele overflaten på høyre klokke er en berøringsflate som lar deg styre musikk og volum.
BERØRING: Hele overflaten på høyre klokke er en berøringsflate som lar deg styre musikk og volum.

Spesifikasjoner: Samsung Level Over

 • Bluetooth: 3.0, AptX 
 • NFC: Ja 
 • Maks lydnivå: ikke oppgitt 
 • Element-størrelse: 50 mm 
 • Frekvensrespons: ikke oppgitt 
 • Batteritid: 15 timer bruk (med
 • bluetooth og ANC), 200 timer standby 
 • Passiv bruk: Ja 
 • Håndfri-funksjon: Ja 
 • Størrelse: 195 x 210 x 85 mm  
 • Vekt: Ikke oppgitt 
 • Inkludert: 3,5 mm lydkabel, mikroUSB-kabel, oppbevaringseske 

Resultatet er at de gjør seg godt til moderne sjangre som pop og rock, mens jazz og klassisk der mellomtonen gjerne inneholder mer kompleks informasjon ikke kommer like godt til sin rett. Det er også masse volum å gå på uten tegn til forvrengning, og de spiller relativt dypt.

Med kablet tilkobling kan Level Over brukes i både passiv og aktiv modus. Det er også positivt at de låter nærmest identisk i begge moduser, noe ikke alle konkurrentene kan skyte av. Støykanselleringen påvirker heller ikke lyden i særlig grad.

Android-brukere kan dra fordel av Level-appen som gir tilgang til kontroll over hodetelefonenes funksjoner, i tillegg til en ganske avansert EQ. iPhone-brukere kan trøste seg med at appen strengt tatt ikke er nødvendig.

Gjennomsnittlig støykansellering

Støykanselleringsfunksjonen fjerner bassfrekvenser ganske effektivt og de takler også hvit støy relativt godt, men flystøy er de ikke like gode på og mye slipper gjennom. Når det gjelder mer kompleks lyd som bakgrunnsmusikk, er det først og fremst bass som blir borte.

I og med at Level Over skrus av og på ved hjelp av en fysisk skyveknapp, kan de ikke skru seg av automatisk. Dermed har de den ulempen at du risikerer å oppleve at de er går tom for strøm fordi du glemte å skru dem av.

Med Level Over viser Samsung at de kan lage hodetelefoner som kan konkurrere med de beste både på lyd, design, komfort og brukervennlighet, og det skader ikke at prisen er overkommelig heller.

Samtidig er disse klokkene så store at du kanskje bør vurdere andre alternativer om portabilitet er spesielt viktig for deg.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning