Test: Sony SRS-X55

Miniputt med trøkk

Den bærbare blåtannhøyttaleren fra Sony gjør mye ut av seg, størrelsen tatt i betraktning.

KRAFTPLUGG: Sony SRS-X55 er en kompakt, men kraftig Bluetooth-høyttaler.
KRAFTPLUGG: Sony SRS-X55 er en kompakt, men kraftig Bluetooth-høyttaler. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Spesifikasjoner: Sony SRS-X55

  • Diskanthøyttalere: 2x38 mm
  • Basshøyttaler: 1x58mm
  • Oppgitt frekvensområde: 60-20.000 Hz
  • Oppgitt utgangseffekt: 30 W
  • Oppgitt batteritid: Ca. 10 timer
  • Tilkobling: Bluetooth, 3.5 mm jack
  • Størrelse: 221x118x51 mm
  • Vekt: ca. 1,2 kg

Sony SRS-X55 er en blåtannhøyttaler med innebygd batteri, beregnet for å spille musikk fra mobilen eller andre musikkspillere. Dette er storebroren i den nye familien av slike høyttalere fra Sony, men den er likevel ikke den største du vil finne i elektrobutikken. Med sin relativt beskjedne størrelse og høye vekt gir den et kompakt og solid inntrykk.

Mye bass

Det første som slår en, er at det er vanskelig å se for seg at man kan få en basshøyttaler med en diameter på snaut 6 cm til å yte særlig mye mer.

Her er det godt trykk og mye vibrasjoner! Samtidig behandler den roligere musikk med respekt. Jeg forsto aldri helt hvordan Leonard Cohens First We Take Manhatten kom seg til topps på hitlistene i 1987; men begynner å få en viss anelse etter noen minutters behandling fra SRS-X55. Også andre typer musikk kommer godt ut av denne høyttaleren; så lenge du kan leve med at bassen får litt særbehandling. Men for all del; også de øvre delene av lydbildet låter flott når den kommer ut av SRS-X55. Svært god lyd til dette pris- og størrelsessegmentet!

Knapper?

Hvis vi skal påpeke noen savn ved den stilrene og lekre høyttaleren, så må det være knapper for å starte/pause/bytte musikk direkte på høyttaleren. Og hvorfor har Sony belagt toppen med plast som har ekstrem tiltrekning på fettmerker, når det er der knappene sitter?

SORT OG HVIT: Sony SRS-X55 kan kjøpes i en sort eller en hvit utgave i Norge.
SORT OG HVIT: Sony SRS-X55 kan kjøpes i en sort eller en hvit utgave i Norge. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning