Konklusjon: Test av billige projektorer for hjemmekino

Hvorfor har ikke alle en projektor?

Hvorfor nøye seg med et lite bilde, når du kan få et stort til en nesten latterlig lav pris.

Publisert Oppdatert

Når man ser på hva man kan få av bildeopplevelser, både i størrelse og i kvalitet, er det nesten et mysterium hvorfor ikke alle har en projektor.

Den må nemlig ikke være fastmontert i en hjemmekino. Hva med å ha en liggende i boden og hente den frem når det er behov for det? Ungene kommer til å fryde seg når det er kinokveld med popkorn og favorittfilm på sendeplanen.

Er man i startgropen for å begynne med hjemmekino eller bare er interessert i et stort bilde i ny og ne, er projektorene vi har med her et godt sted å starte.

Som vi har erfart, er det også i denne klassen forskjell på utøverne. På sisteplass kommer Epson EB-U04, rett og slett fordi det er den projektoren som balanserer dårligst i forhold til å gi et godt nok bilde hjemme.

Den er ypperlig som en jobbprojektor, og vil sikkert vekke begeistring om man tar den med hjem fra jobb, men det er litt for mye feil med bildet til at vi kan anbefale den som en ren hjemmeprojektor.

Både Epson EH-TW5210 og Optoma HD141x er projektorer som har visse hjemmekino-gener.

Epson er definitivt best på fabrikkinnstillinger, men mangler sortnivået man får hos Optoma.

Øverst på pallen plasserer vi BenQ TH681. Den greier de fleste øvelsene godt i forhold til prispunkt, og leverer vel egentlig godt over det man forventer av en projektor til denne prisen.

 Til info har alle projektorene i denne testen innebygget høyttaler. Nå skal vi ikke på noen måte anbefale at man har det som den primære lydkilden, men noen ganger er dette praktisk, fordi litt lyd er bedre enn ingen lyd.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning