Logitech UE Roll

Robust utehøyttaler

Her er høyttaleren som tåler røff bruk.

LYD PÅ TUR: Logitech legger opp til at du skal ta med deg lyden over alt. Her festet på en surfer.
LYD PÅ TUR: Logitech legger opp til at du skal ta med deg lyden over alt. Her festet på en surfer. Foto: Logitech
Publisert Oppdatert

Rett før den norske sommerferien startet rakk Logitech å sende oss selskapets nyeste oppfinnelse; En liten og trådløs høyttaler, som både er vanntett og støtsikker.

Det gjør at den passer godt sammen med Sonys vanntette supermobil, Xperia Z3+.

Disse spesifikasjonene avslører også bruksområdet for denne høyttaleren – nemlig utendørs. Du kan selvsagt bruke den som en ren terrassehøyttaler, men UE Roll kan fint festes utenpå ryggsekken, på sykkelstyret eller du kan slenge den i bagen enten du skal på stranda eller på trening.

UE Roll har et tøft design. Den er formet som en diskos, med en gummiert bakside og en litt grovrutete topp. Baksiden har en liten ekstra beskyttelse i form av en elastisk reim. Reimen kan vippes av på den ene siden, slik at den også fungerer som et oppheng eller feste for høyttaleren.

God brukervennlighet

Brukervennligheten er god. Første gang du starter høyttaleren går den rett i tilkoblingsmodus. Her er det bare å åpne Bluetooth på mobilen og koble sammen mobil og høyttaler. Av/på-knappen er formet som en liten grop på baksiden, noe som gjør at man kan slå av/på høyttaleren bare ved å føle deg fram. På samme måte er fronten dekket av et stort pluss og et stort minus – som justerer volumet.

Lyden fra UE Roll er overraskende god – størrelsen tatt i betraktning. Den er kraftig og fyldig og den får meg seg overraskende mange detaljer for å være så pass liten. Lyden sendes ut i 360 grader, slik at man får et noenlunde greit lydbilde uansett hvor man befinner seg i forhold til høyttaleren.

En utfordring ved å bruke en høyttaler utendørs er at lyden kan blåse bort. Heldigvis kan du kompensere dette et stykke på vei med volumknappen.

Du kan også koble to UE Roll sammen om du har mulighet for det.

PORTER: Ladeinngang og inngang for hodetelefoner er gjemt bak et gummiert deksel. Den gummierte reimen kan løsnes på den ene siden, slik at høyttaleren kan henges opp eller festes til noe.
PORTER: Ladeinngang og inngang for hodetelefoner er gjemt bak et gummiert deksel. Den gummierte reimen kan løsnes på den ene siden, slik at høyttaleren kan henges opp eller festes til noe. Foto: Hallvard Lunde

Sliter med rekkevidden

Den trådløse Bluetooth-rekkevidden på UE Roll er oppgitt til 20 meter. Det slet vi med å oppnå. Selv på knappe 10 meter fikk vi «hosting og harking» i lydbildet.

Spesifikasjoner: Logitech UE Roll

  • Trådløs: Ja, Bluetooth/Bluetooth Smart
  • Batterilevetid: 9 timer (oppgitt)
  • App: Ja, UE Roll
  • Vekt: 360 gram
  • Høyde: 40 mm
  • Diameter: 135 mm

Batterilevetiden oppgir Logitech til å være på 9 timer. Det tror vi er litt beskjedent, for vi brukte den flere ganger i mer enn 9 timer.

Vi brukte den sporadisk over 4 uker i sommer og opplevde at med litt bruk hver dag, så gikk det nesten en uke mellom hver gang vi måtte lade.

Vekten på 330 gram kan være et lite hinder om du skal ha med deg en god høyttaler i sekken på tur, mens andre kanskje vil finne at prisen på 1299 kroner er et hinder.

Personlig kunne vi også ha tenkt oss å ha hatt en mulighet til å skifte låt (fram/tilbake) fra selve høyttaleren.

Slik det er nå, så må man fram med mobilen for å skifte melodi.

Bra app

Vi liker også veldig godt appen UE Roll. Med appen installert på mobilen kan du slå høyttaleren av/på, bruke den som vekkerklokke, justere lydbildet og du kan koble to UE Roll sammen.

Logitech skal ha skryt for å lage et spennende produkt med et annerledes design – og med god kvalitet. Litt trøbbel med rekkevidden og prisen gjør at vi sparer toppkarakteren til neste versjon av UE Roll.

FARGER: UE Roll kommer i flere farger.
FARGER: UE Roll kommer i flere farger. Foto: Logitech

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning