Amadeus Lacuna Large

Et minianlegg som har alt – nesten

Med Air Play ville denne DAB-radioen vært komplett.

SKJERM: Amadeus Lacuna Large er utstyrt med en 3,2 tommers skjerm.
SKJERM: Amadeus Lacuna Large er utstyrt med en 3,2 tommers skjerm. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

I 2017 skal FM-nettet stenges. Det fører til en strøm av nye DAB-radioer. Amadeus er elektrokjedens Expert sitt eget merke inn i dette markedet og Amadeus Lacuna Large er storebror i en serie med DAB-radioer som også er utstyrt med Bluetooth og Spotify Connect. Vi har tidligere testet en liten versjon med navnet Amadeus Internet Radio.

Minianlegg

Amadeus Lacuna Large vil vi beskrive som et lite minianlegg med svært mange funksjoner. Her får du selvsagt DAB+, men også internettradio, Bluetooth, musikkavspiller (via USB eller delte medier på nettverket ditt), linjeinngang, Spotify Connect og faktisk FM-radio (så kan du bruke den på hytta i Sverige enn så lenge).

Fargeskjerm

Visuelt er Amadeus Lacuna Large et flott syn. Kontrollpanelet og den 3,2 tommer store fargeskjermen er omkranset av en aluminiumsplate med betjeningsknapper på toppen og et stort valg/volum-hjul i front. Endeveggene er i matchende aluminium. Fronten er laget i sortlakkert metall, mens det på toppen er brukt treverk. Det eneste negative vi vil peke på er at volumknappen har litt skarpe kanter.

Enkel oppkobling

Det er enkelt å koble opp radioen og brukervennligheten er god, men vi synes ting kunne vært gjort enda enklere. Mange enheter av denne typen s settes i dag opp via en app, der all nødvendig informasjon om husets nettverk overføres automatisk. Dette kunne også vært gjort her. Den medfølgende fjernkontrollen er både pen og funksjonell, men vi liker ikke at teksten på knappene knapt er lesbar selv i godt lys. I litt dunkelt lys måtte vi fram med lommelykten på mobilen for å bruke fjernkontrollen – og da er jo litt av vitsen borte. Da likte vi bedre den medfølgende appen, som kan brukes som fjernkontroll på mobilen.

GOD LYD: Amadeus Lacuna Large leverer lyd fra to høyttalere og har i tillegg en subwoofer gjemt på undersiden.
GOD LYD: Amadeus Lacuna Large leverer lyd fra to høyttalere og har i tillegg en subwoofer gjemt på undersiden. Foto: Hallvard Lunde

Lyd som imponerer

Lydmessig imponerer Amadeus Lacuna Large. Den byr på 2.1-stereolyd. Det betyr at den har to høyttalere på hver side i tillegg har radioen «gjemt» en subwoofer» på radioens underside. Snedig, men resultatet er en svært kraftfull og fyldig lyd. Vi lar oss imponere over at «den lille boksen» klarer å levere god og fyldig bass, samtidig som vi synes den er og på det som er viktigst: god radiolyd – altså en tydelig diskant slik at stemmen til radiopraterne ikke drukner i mørke basstoner.

Spesifikasjoner: Amadeus Lacuna Large

  • Medier: DAB+, FM, nettverksmusikkspiller, Spotify Connect og internettradio.
  • Tilkoblinger: Aux, optisk, hodetelefonutgang
  • Nettverk: WiFi + Ethernet
  • Skjerm: 3,2 tommer (ikke touch)
  • Lyd: 2.1 stereo
  • Effekt totalt: 34 watt
  • Fjernkontroll: Ja
  • Størrelse: 150 x 367 x 140 mm
  • Vekt: 5,7 kg

Kostbar

Amadeus Lacuna Large er en kostbar radio. Prislappen stopper på 3299 kroner. Til den prisen får du en Sonos Play:3 (streaming/multirom), Heos 3 fra Denon eller et lite kompaktanlegg med to greie stereohøyttalere. Valgene er altså mange. Det Amadeus Lacuna Large leverer er et kompakt og stilig anlegg med god lyd og mange tilkoblingsmuligheter. Vi kunne selvsagt tenkt oss AirPlay i tillegg til alt det andre radioen har å by på.

Likte du denne testen? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg oss gjerne på Facebook!

BASS: Amadeus Lacuna Large har en subwoofer gjemt på på undersiden.
BASS: Amadeus Lacuna Large har en subwoofer gjemt på på undersiden. Foto: Hallvard Lunde
INNGANGER: Amadeus Lacuna Large har bra med innganger. Her finner du optisk, USB, Ethernet, linje in, linje ut og hodetelefoninngang.
INNGANGER: Amadeus Lacuna Large har bra med innganger. Her finner du optisk, USB, Ethernet, linje in, linje ut og hodetelefoninngang.
GOD LYD: Amadeus Lacuna Large leverer lyd fra to høyttalere og har i tillegg en subwoofer gjemt på undersiden.
GOD LYD: Amadeus Lacuna Large leverer lyd fra to høyttalere og har i tillegg en subwoofer gjemt på undersiden. Foto: Hallvard Lunde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning