Creative Aurvana Platinum

Smarte løsninger er ikke nok

Vi forventer bedre lyd enn dette av en toppmodell.

MER PLAST: Aurvana Platinum gir kanskje inntrykk av kvalitet på bilder, men alt det grå er billig og knirkete plast- og skinndetaljene gjør ikke helheten bedre.
MER PLAST: Aurvana Platinum gir kanskje inntrykk av kvalitet på bilder, men alt det grå er billig og knirkete plast- og skinndetaljene gjør ikke helheten bedre. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God støykansellering

+ Smarte funksjoner

- Ullen lyd

- Mye plast

Creative har etter hvert et ganske stort utvalg hodetelefoner, og Aurvana Platinum må kunne regnes som toppmodellen. Det skulle man imidlertid ikke tro når man tar dem ut av esken, for her går det stort sett i billig og knirkete plast. Creative har nok forsøkt å gi designen litt klasse ved å legge til en del detaljer i brunt skinn, men det gjør egentlig bare helheten mindre tiltalende.

Komforten er derimot ikke så verst, med god polstring der det er nødvendig. Noen vil nok likevel oppleve at bøylen blir litt for stram over hodet, og de helt runde klokkene gjør at det kan bli litt trangt for store ører. De tre støykanselleringsmodusene for fly-, utendørs- og innendørsbruk gir i praksis tre ulike nivåer av kansellering, og de fungerer alle godt til sitt bruk. Det som er synd er at funksjonen ikke kan skrus helt av, med mindre du bruker dem passivt med ledning.

(Testen av Creative Aurvana Platinum fortsetter under bildet.)

NÅR IKKE OPP: Aurvana Platinum når ikke opp i et godt testheat i denne testen av trådløse hodetelefoner med støykansellering.
NÅR IKKE OPP: Aurvana Platinum når ikke opp i et godt testheat i denne testen av trådløse hodetelefoner med støykansellering. Foto: Produsent

Aurvana Platinum er også utstyrt med et par smarte ekstrafunksjoner. For det første er dette en av de få hodetelefonene i testen som kan kobles til to enheter samtidig. I tillegg kan de også videresende signal til et ekstra hodetelefonpar som støtter Creatives ShareMe-teknologi.

Spesifikasjoner: Creative Aurvana Platinum

 • Bluetooth-type: 3.0 med AptX, AAC og FastStream 
 • NFC: Ja 
 • Lydnivå: 105 dB 
 • Høyttalerstørrelse: 50 mm 
 • Frekvensrespons: 10–25 000 Hz 
 • Batteritid: 15 timer (med ANC) 
 • Aktiv bruk med kabel: Ja 
 • Passiv bruk: Ja 
 • Håndfri: Ja 
 • Mål: 195 x 210 x 100 mm 
 • Vekt: 332g 
 • Inkludert: mikroUSB-kabel, jack-kabel, flyadapter, oppbevaringspose 

De støtter også både AptX, AAC og Creatives egen FastStream-teknologi.

Dessverre er det lite å hente på avanserte lydkodeker når lyden i hodetelefonene ikke holder mål. Dette låter nemlig veldig grumsete og ullent på grunn av den svært framtredende mellomtonen. Dermed forsvinner også all detaljrikdom, og resultatet er at alt låter flatt og kjedelig.

Creative har produsert en god del spennende lydprodukter i det siste, men Aurvana Platinum er ikke en av dem, og Soundblaster-veteranene må prestere bedre for å kunne hevde seg i dette selskapet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen