Utmerket mediaspiller

Test: Archos 404

Dette er en utmerket og anvendelig personlig multimediespiller – vårt eneste ankepunkt er 4:3 formatet til skjermen.

Publisert Oppdatert

Archos 404

Spesifikasjoner

  • Lagring: 30 GB harddisk
  • Skjerm: 3,5 tommer
  • Skjermformat: 4:3
  • Skjermoppløsning: 320 x 240 piksler
  • Kamera: 1,3 megapiksler
  • Batteritid video: 4 timer
  • Batteritid lyd: 12 timer

Archos 404 er stilig og elegant, men det er synd at skjermen er i 4:3 format og ikke i 16:9 - men det er også eneste innvending av betydning vi har. Skjermen er på 3,5 tommer med en oppløsning på 320 x 240 piksler, og enheten har en lagringskapasitet på 30 GB. Men 404 er langt mer enn bare en enkel PMS, hør bare her: Innebygget har du nemlig videokamera som filmer med en oppløsning på 640 x 480 og et digitalt fotokamera på 1,3 megapiksler.

Batteriet gir deg fire timer å gå på med video og tolv timer med musikk, så du bør planlegge på forhånd hva du har tenkt å se og huske å lade opp batteriene på. Det er gledelig å registrere at spilleren takler en stor mengde filformater og varianter. MPEG-4, DivX, Xvid, WMV9, MP3, WMA og WAV spilles av uten noen problemer. Du kan fint se en film på et par timer uten å bli trøtt i hodet, og kommer til å bli rent bortskjemt når det gjelder musikk - og lydavspilling. Suppler med gode hodetelefoner, og du har en MP3-spiller som leverer lyd du vil bli fornøyd med. Digitalkameraet tar gode bilder, men dersom du overfører dem til en større skjerm, kommer begrensningene frem.

Dersom du ønsker mer lagringskapasitet enn 30 GB og skjerm på 16:9 bør du vurdere en annen spiller, men utover det er Archos 404 en feiende flott liten sak, som kan brukes til veldig mye.

Finn laveste nettpris her

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning