Sonos Playbase

Sonos vil gi nytt liv til TV-lyden

Vi har snikhørt på Sonos nye høyttaler - Playbase.

PLAYBASE: Sonos Playbase er Sonos andre produkt som skal gi deg bedre TV-lyd. Fra før har selskapet lydplanken Playbar.
PLAYBASE: Sonos Playbase er Sonos andre produkt som skal gi deg bedre TV-lyd. Fra før har selskapet lydplanken Playbar. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Playbase er Sonys andre produkt som kobler TV-en til selskapets multiroms lydanlegg. Vi har fått snikhørt på den nye Sonos-høyttaleren.

Det er ikke hvert år det kommer produktnyheter fra Sonos. Forrige store nyhet fra Sonos var da de lanserte en ny generasjon av Play:5 høsten 2015. Vi var derfor spente på hva Sonos ville vise oss, da vi forrige uke ble invitert på en produktlansering.

Sonos nye høyttaler heter Playbase og er det andre produktet fra Sonos som er ment å bli koblet til en TV. Playbase er en selvstendig høyttaler og kan inngå i en multiromsløsning fra Sonos, men både form og funksjon tilsier at dette ikke er noe du kjøper med mindre den skal kobles til en TV.

Hva med Playbar?

Fra før har Sonos lydplanken Playbar, som også primært er tenkt brukt sammen med en TV. Ifølge Sonos PR person i Norden, Sabrina Krim, er likevel bruksområdene ulike.

– Playbar passer bra om du skal henge TV-en på veggen, mens Playbase er ment å stå under TV-en eller i TV-benken, sier Krim.

En årsak til at Sonos har laget Playbase er også fordi de har funnet ut at opptil 70 prosent av alle TV-er nettopp står på et TV-møbel – de henger ikke på veggen.

Sonos Playbase har ti høyttalerelementer, men enheten er likevel bare 58 millimeter høy. Den er designet for å ubemerket stå under selve TV-en eller for en diskret plassering i TV-benken.

Multirom

Lyden kan du styre via TV-ens fjernkontroll, Sonos-appen eller enkelte partnerapper, som Spotify.

Playbar kan brukes som en TV-høyttaler eller brukes som en vanlig Sonos-høyttaler som du streamer musikk til fra Spotify og tilsvarende tjenester. Playbar kan også inngå som en vanlig høyttaler i et multirom lydanlegg om du har flere Sonos-høyttalere.

I tillegg kan Playbase konfigureres sammen med to andre Sonos-høyttalere, som da brukes som satellitter i et surround-oppsett.

Vil du lese flere slike saker? Skaff deg et abonnement på HjemmePC.

Base med bass

Navnet Playbase spiller ikke bare på at produktet er en «base», men også at den har en innebygd subwoofer. Det bidrar til å gi Playbase en fyldig og god lyd som bidrar til å gjøre TV-opplevelsen bedre. I vår lille sniklytt fikk vi også høre Playbase med og uten en Sonos SUB tilkoblet. Her merket vi klart forskjell når SUB-en ble koblet fra, så har du en SUB i nærheten av TV-en er det ingen grunn for å flytte på den.

Global lanseringsdato for Playbase er satt til 4. april. Prisen for Playbase er 6.990 kroner.

Likte du denne saken?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg oss på Facebook!

Flere bilder av Sonos Playbase:

Spesifikasjoner: Sonos Playbase

  • Forsterkere: 10 Class-D digitale forsterkere, 6 mellomtonehøyttalere, 3 diskanter og en subwoofer.
  • Nettverk: WiFi, Ethernet
  • Optisk lyd: Ja, 1x for tilkobling til TV
  • Størrelse 58 x 720 x 380 mm
  • Vekt: 8,6 kg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning