Slik får du godlyd fra PC-en

Disse PC-høyttalerne er best

Vi har testet åtte fete høyttalere til PC.

BogW MM-1
BogW MM-1 Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Det er ikke til å komme rundt at det ikke er mye hjelp i å ha all verdens musikk tilgjengelig via tjenester som Wimp og Spotify om låtene skal spilles av gjennom de puslete høyttalerne på den bærbare PC-en.

Ikke blir det samme verken å se på film eller spille spill heller når ville eksplosjoner på skjermen ikke blir til annet enn frykt for at det lille du har av høyttalere skal knele sammen heller.

Og ja da, hodetelefoner kan løse deler av problemet, men idet det er flere enn deg selv som skal høre på noe så er problemet der igjen.

Heldigvis finnes det en løsning i form av et godt utvalg med aktive høyttalersystemer i en rekke prisklasser.

Her har vi latt de billigste plastsystemene stå igjen hos produsenten og tatt for oss systemer fra rett over tusenlappen til godt over fire av dem.

Felles for dem alle er at de gruser lyden fra den bærbare PC-en så vel som flatskjermen din, og enkelte av dem er intet mindre enn fantastiske.

Ved siden av lydkvalitet har vi i denne testen også lagt vekt på brukervennlighet i form av praktiske løsninger som tilkoblings- og justeringsmuligheter og så klart design.

En annen, genial måte å få bra lyd fra pc'en på, er å investere noen små hundrelapper i et eksternt lydkort, som for eksempel Behringer U-Control UCA222 .

Del

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning