Projektortest: ViewSonic PJ758

Semiportabel og analog

ViewSonics projektor er en semiportabel projektor beregnet for bedrifter.

PJ758 fra ViewSonic er en rimelig projektor primært beregnet for bedrifter.
PJ758 fra ViewSonic er en rimelig projektor primært beregnet for bedrifter.
Publisert Oppdatert
PJ758 bak.jpg:
Mangler viktige tilkoblinger: PJ758 ha verken DVI eller HDMI-innganger. Dette betyr at det kun er analoge alternativer på tilkoblingssiden.
PJ758 bak.jpg: Mangler viktige tilkoblinger: PJ758 ha verken DVI eller HDMI-innganger. Dette betyr at det kun er analoge alternativer på tilkoblingssiden.

ViewSonic PJ758 er en del av en serie bestående av tre projektorer: PJ758, PJ759 og PJ760. Som de fleste nå forstår er dette den enkleste og dermed også den billigste av de tre projektorene. I og med at projektoren veier 3,5 kilo kommer den inn under det vi kaller det semiportable segmentet. I praksis betyr dette at den strengt tatt er litt stor og litt for tung til å kunne fungere som en virkelig portabel projektor. Men den er såpass lett og liten at den egentlig passer som en ambulerende projektor i et kontormiljø.

En lettvekter

Når man ser på prisen, som ligger under 6.000 kroner, sier det seg selv at dette ikke er den mest avanserte projektoren på markedet. Likevel er den greit utstyrt og spesifikasjonene er helt på det jevne.

Projektoren mangler DVI- og HDMI. Dette betyr at du er helt overlatt til oppkobling mot datamaskin via standard analog D-Sub kontakt. Til gjengjeld har du to stykker å velge mellom, noe som betyr at du har mulighet for to samtidige maskiner. I tillegg til dette er den utstyrt med de vanlige videoinngangene kompositt, S-video og komponent. De resterende tilkoblingene er for lyd, samt en USB-tilkobling. Du vil neppe bruke noen av disse særlig aktivt.

Oppløsningen er på 1024 x 768 piksler. Dette er den vanlige oppløsningen for denne typen projektorer. Den kan riktignok håndtere oppløsning opp til 1600 x 1200 punkter, men da må den skalere og det gjør den ikke spesielt godt. Har du ikke en meget god grunn til å øke oppløsningen bør du holde deg til standard XGA-oppløsning.

Bildekvalitet

Denne LCD-projektoren har et kontrastforhold på 500:1. Dette virker kanskje lavt hvis man sammenligner med mange andre projektorer. I denne forbindelse er det viktig å huske på at det ikke er mulig å direkte sammenligne kontrastforholdene på LCD-projektorer med kontrastforholdet på en DLP-projektor. LCD-projektorene har et langt lavere kontrastforhold uten at dette nødvendigvis betyr at bildet er dårligere av den grunn. Lysstyrken er oppgitt til 2.200 ANSI lumen, men er noe lavere i praksis. Likevel er dette helt greit, du trenger ikke å dimme ned lyset i rommet for å bruke denne projektoren.

Skal vi sette fingeren på noe må det være støynivået. Den er oppgitt til 34 dB når den kjører for fullt. På dette nivået bråker det ganske mye og vi opplever dette som ganske forstyrrende. Projektoren har imidlertid en økonomiinnstilling som senker støynivået ned til 29 dB. Dette er langt mer behagelig, men da går også lysstyrken ned til et lavere nivå.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning