Samsung NX210

Enkelt og avansert

Samsung NX210 har et litt retro utseende, men under pansret finner du både ypperlig bildekvalitet og innebygget wi-fi.

HjemmePC 11-2012
Hybridkameratest
Samsung NX210
HjemmePC 11-2012 Hybridkameratest Samsung NX210 Foto: Samsung
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Innebygget wi-fi

+ En del fysiske knapper

+ Svært god bildekvalitet

- Skjermoppløsningen er litt lavere enn hos konkurrentene

- Kornene er ikke så veldig fine ved høyeste ISO

BLITS: Samsung NX210 har ikke innebygget blits, men det følger en liten ekstern blits med i pakken.
BLITS: Samsung NX210 har ikke innebygget blits, men det følger en liten ekstern blits med i pakken. Foto: Samsung

Samsung NX210 kan minne om Nikons gamle filmkamera FM-2 i utseendet. Kameraet er utført i sort med en sølvgrå metalltopp.

Siden dette er et hybridkamera mangler selvsagt prismehuset og speilet, noe som gjør det mye mer kompakt enn de gamle filmkameraene og tradisjonelle speilreflekskameraene.

Pro-følelse

Sammen med Panasonic Lumix G5 er NX210 det kameraet som gir den mest profesjonelle følelsen under bruk. Her har du en del fysiske knapper som hjelper til når du skal endre innstillinger. Spesielt hurtigmenyen du får fram ved hjelp av FN-knappen er oversiktlig og enkel, selv om den dekker hele søkebildet istedenfor å fortsatt la deg se motivet mens du gjør innstillinger, slik du kan hos Panasonic.

Nyttig wi-fi

Hvorfor skal man måtte koble kameraet til en PC før man får lov å dele bildene ut på nett? Ingen grunn til det, synes Samsung, som like gjerne har bygd støtte for trådløst nettverk inn i kameraet. Det gir straks merverdi. Her kan du dele bildet direkte ut på Facebook eller Picasa rett fra kameraet. Med en gratis Samsung-app på mobiltelefonen din kan du også bruke mobilen som søker og fjernutløser. Veldig kult!

Nå er ikke det trådløse grensesnittet like intuitivt og enkelt å bruke som på iPhone eller Android-mobiler, og vi hadde tidvis problemer med å få kameraet på nett. Likevel er dette absolutt et skritt i riktig retning, og for vår del må wi-fi gjerne bli standard på alle kameraer.

FN-linse

Samsung NX210 har en liten ekstrafunksjon på objektivet sitt, nemlig en FN-knapp. Det er rett og slett en ekstra funksjonsknapp plassert på objektivet istedenfor på kameraet.

Det er ikke fullt så revolusjonerende som Samsung prøvde å fremstille det når de lanserte funksjonen, men vi tar alltid imot programmerbare knapper med åpne armer.

RETRO: Med sin metalltopp kan Samsung NX210 minne litt om eldre Nikon-modeller.
RETRO: Med sin metalltopp kan Samsung NX210 minne litt om eldre Nikon-modeller. Foto: Samsung

Utmerket kvalitet

Vi hadde allerede begynt å like NX210 etter å ha brukt det til å ta en del bilder, og inntrykket ble bare forsterket når vi begynte å studere bildekvaliteten kameraet leverte fra seg. For dette er bra.

Detaljgjengivelsen er absolutt på topp, selv med standardobjektivet. Resultatene står ikke mye tilbake for det vi har sett fra det langt dyrere Sony Alpha NEX-7. Med en oppløsning på 20 megapiksler, som for øvrig er høyeste oppløsning i denne testen, har NX210 mye og gå på når det gjelder gjengivelsen av fine detaljer. Vi ser ikke bort fra at du kan presse enda flere detaljer ut av bildebrikken med et bedre objektiv.

Når det gjelder korn leverer NX210 veldig bra resultater her og. Selv om du merker kornene godt ved ISO 1600 og 3200, så går det ikke kraftig ut over detaljgjengivelsen før ISO 6400. Den holder heller ikke like godt på detaljene i dårlig lys som Sony Alpha NEX-7 gjorde, men resultatet er fortsatt bra.

Bra video

PRAKTISK: Plassering av knapper og hjul på Samsung NX210 er praktisk utført, og det er både enkelt å raskt å få endret innstillinger på kameraet.
PRAKTISK: Plassering av knapper og hjul på Samsung NX210 er praktisk utført, og det er både enkelt å raskt å få endret innstillinger på kameraet. Foto: Samsung

Videofunksjonen leverer fra seg opptak i full HD, og heller ikke her er det mye å klage på. Opptakene er både skarpe og pene, og autofokusen ser ut til å gjøre jobben sin.

Samsung NX210 koster ca. 6000 kroner med standardobjektivet på 18-55 mm, og det fremstår som et veldig bra kjøp. Det er brukervennlig og funksjonelt. Det i kombinasjon med den gode bildekvaliteten gjør Samsung NX210 til vår favoritt.

Laveste nettpris med 18-55 mm fant vi i øyeblikket hos www.dustinhome.no til 5.990 kroner.

Les også:

Trådløst bloggkamera

De beste barnemobilene

Samsung NX210

 • Oppløsning: 20,3 megapiksler
 • Sensor: 23,5 x 15,7 mm, CMOS
 • Skjermstørrelse: 3 tommer
 • Skjermoppløsning: 614.000 punkter
 • Lysfølsomhet: ISO 100-12800
 • Video: 1920 x 1080 piksler, 30 bps
 • Seriefoto: 8 bps
 • Optisk bildestabilisator: Ja
 • Wi-fi: Ja
 • GPS: Nei
 • Minnekort: SD, SDHC, SDXC
 • Mål: 11,65 × 6,25 × 3,66 cm
 • Vekt: 222 gram

Test av Nokia Lumia 920

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning