Test av Music Angel Friendz mobilhøyttaler

Råtøff minihøyttaler til mobilen

Mobilhøyttaleren Music Angel Friendz er blitt solg i nesten 100.000 ekspemplarer siden vi trillet teringkast 6 på høyttaleren i fjor sommer.

ÅRETS HIT: Music Angel Friendz er en liten mobilhøyttaler som kan kobles samne med andre tilsvarende høyttalere. Dette kan raskt bli sommernes hit på dingsefronten.
ÅRETS HIT: Music Angel Friendz er en liten mobilhøyttaler som kan kobles samne med andre tilsvarende høyttalere. Dette kan raskt bli sommernes hit på dingsefronten. Foto: Tove Fossnes
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Sommerens kuleste dings

+ Bra volum

+ Tøft design

+ Bra byggekvalitet

+ Lang batterilevetid

- Ikke den beste lydkvaliteten

- Suser i høyttaleren når den står på uten at musikk spilles

GUMMIFØTTER: Music Angel Friendz har fire silikonputer på undersiden slik at du ikke riper opp mobilen om du setter høyttaleren på skjermen.
GUMMIFØTTER: Music Angel Friendz har fire silikonputer på undersiden slik at du ikke riper opp mobilen om du setter høyttaleren på skjermen. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC
LEDNINGER: Det følge rmed to ulike ledninger for å koble sammen og lade høyttaleren. Den korte ledningen passer best om du skal lage et høyttalertårn.
LEDNINGER: Det følge rmed to ulike ledninger for å koble sammen og lade høyttaleren. Den korte ledningen passer best om du skal lage et høyttalertårn. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

Spesifikasjoner: Music Angel Friendz

Porter: Linje inn (mini-USB) og linje ut (3,5 mm mini-jack)

Effekt: 2 x 3 watt

Frekvensområde: 150-18000 HZ

Lader: USB via PC eller mobillader

Størrelse: 75 x 50 x 52 mm

Vekt: 150 gram

Pris: 299 kroner

På utvalgte festivaler i sommer skal den selges for 249 kroner.

Levert av: Music Angel

Minihøyttaleren Music Angel Friendz har potensial til å bli sommerens store hit, skrev vi i juni i fjor. Og det ble det. Ifølge bransjebladet Elektronikkbransjen har den norske biologen bak produktet, Baard Joannesen, levert over 92.000 høyttalere. Mesteparten til det norske markedet.

Klikk Teknologi var en av de aller første som fikk teste høyttaleren - og trillet terninggkast seks. Under følger den originale testen fra juni i fjor:

Små mobilhøyttalere er ikke noe nytt. Vi har for eksempel tidligere testet Ozzo Tube, X-mini og partyhøyttaleren Xtatic Lingo.

Det som skiller Music Angel Friendz fra andre små mobilhøyttalere er to ting.

Den kunne like gjerne vært laget av Apple

Det første er designen. Music Angel Friendz har fått en utrolig lekkert kubisk design. Sammen med en utsøkt byggekvalitet fremstår Music Angel Friendz som et produkt som like godt kunne vært laget av Apple. Et LED-lys på undersiden lyser blått når høyttaleren er slått på og rødt/lilla når den lader. I mørket gir LED-lyset en stilig effekt.

Du kan koble sammen flere

Suksessformelen til Music Angel Friendz blir nok ikke bare designen, men at den kan kobles sammen med andre Music Angel Friendz-høyttalere.

Her snakker vi ikke bare om at den kan kobles sammen med én annen «tvilling», men seriekobles i det uendelige. Vi har testet ved å kobles sammen fem Music Angel Friendz-høyttalere. Resultatet er at lyden blir fyldigere ved at man får mer kraft og volum når flere høyttalere spiller sammen. Selve lydbildet blir ikke bedre av at mange høyttalere kobles sammen, men når mange samles enten det er på stranden, i en park eller utenfor festivalteltet er nok volum mye viktigere enn lydkvalitet.

Lydkvaliteten er ikke den aller beste. Ozzo Tube spiller for eksempel penere, men den kan ikke by på langt nær samme volum som Music Angel Friendz - selv med bare én høyttaler koblet til. Forskjellen blir tydeligere jo flere høyttalere vi kobler til. Lydbildet mangler litt oppløsning og på høye volum kan man oppleve at lyden vrenger seg noe. Men til det bruk denne typen høyttalere er tiltenkt, tipper vi de fleste likevel vil bli imponert over hvor bra denne lille dingsen tross alt spiller.

Et lite minus er at høyttaleren/forsterkeren suser når den står på uten å spille musikk.

Den digitale forsterkeren (D-class) leverer 2 x 3 watt og bruker bare strøm når den mottar signaler. Batteriet holder til spilling i alt fra cirka 13 til 50 timer - alt etter hvor høyt du spiller.

Ledninger følger med

Det følger to ledninger med høyttaleren. En kort USB/mini-jack som brukes for å koble mobilen eller MP3-spilleren til høyttaleren og/eller for å koble sammen flere høyttalere. I tillegg følger det med en kabelsnelle (utrolig praktisk) som har mini-USB på den ene enden og USB/mini-jack i den andre. Denne kabelen brukes for å lade høyttaleren enten via en PC eller via USB-laderen til mobilen din. Kabelen kan også brukes for å koble sammen flere høyttalere. Denne ledningen er en del lenger enn den første og gjør at man kan plassere høyttalerne med en avstand på opp til 80 centimeter.

En liten «smykkepose» sørger for oppbevaring av høyttaler og kabler når disse ikke er i bruk.

Music Angel Friendz tipper vi blir sommerens store hit på dingsefronten. Kjøp en til deg selv og en til en god venn, så er festen i gang...

Les også:

iPad-trikset det er smart å kunne i sommer

Dette er mobilen iPhone 5 må utkonkurrere

Så lett sparer du tusenlapper på mobilregningen

Følg HjemmePC på Facebook

FARGER: Music Angel Friendz kommer i fem ulike farger; sort, sølv, rosa, blå og grønn.
FARGER: Music Angel Friendz kommer i fem ulike farger; sort, sølv, rosa, blå og grønn. Foto: Tove Fossnes

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning