Raskere enn sin egen skygge

Sony Alpha 350

Live View på speilrefleks har mest vært en kuriositet. Det har Sony Alpha 350 tenkt å gjøre noe med.

Publisert Oppdatert

Sony Alpha 350

Spesifikasjoner

  • Oppløsning: 14,2 mp
  • Bildebrikke: 23,5x15,7 mm
  • LCD-skjerm: 2,7"
  • LCD-oppløsning: 230 400 p
  • Lysfølsomhet: 100-3200 ISO
  • Serieopptak: 2,5 b/s
  • Minnekort: Compact Flash
  • Mål: 13,08x9,85x7,47cm
  • Vekt: 582 g

Sony Alpha 350 er et blodferskt speilreflekskamera som så vidt rakk å bli med i testen, og bra var det for Alpha 350 har mange kule funksjoner. For det første er oppløsningen på hele 14,2 megapiksler, og det er jo spennende i et speilreflekskamera i forbrukerklassen.

Kameraet har utvippbar LCD-skjerm slik at det skal bli enklere å ta bilder fra høye eller lave posisjoner, og ikke minst, kameraet har det Sony kaller Quick AF Live. Det vil si at kameraet fokuserer like raskt i Live View-modus som når du bare bruker øyesøkeren. Det betyr i praksis at det er like enkelt å bruke Live View på Alpha 350 som på et vanlig kompaktkamera.

Eneste avslørende tegnet er at skjermen blir sort og du hører speilet klapre opp og ned hver gang du tar bilde, men så langt er dette den beste Live View-funksjonen vi har prøvd.

Enkelt i bruk

Kameraet er ellers enkelt å operere. Du stiller modus på et hjul oppe til venstre på kameraet, og her har du også diverse scene-innstillinger slik at du raskt kan stille inn hvilken type motiv du skal fotografere. Live View-en velges på en egen knapp oppå kamerahuset, så det er ingen fare for at du skal skru den av eller på ved et uhell.

Kameraet byr også på Smart Teleconverter, en funksjon som gir deg 1,4 eller 2x forstørrelse når du tar bilder. Det skjer ved at kameraet bruker en mindre del av bildebrikken, noe som da selvsagt fører til at oppløsningen blir mindre, så du får samme effekt ved å beskjære bildet i et bildebehandlingsprogram senere.

Støy

Ikke uventet er det litt mer støy å spore i bildene fra Alpha 350 enn med de andre økonomimodellene. Sony har tross alt presset inn 14,2 megapiksler på samme område som D60 bruker til 10 megapiksler. Forskjellene blir ikke urovekkende store før du skrur ISO-verdien opp til 1600 og høyere, men de er der.

På skarphet derimot, kan Alpha 350 briljere. Vi tror ikke at Sonys 18-70-mm-objektiv er spesielt skarpere enn standardobjektivene fra Olympus og Nikon, så her er det nok den ekstra oppløsningen som hjelper på. Fargene fra Sony virker veldige naturlige og vi liker godt bildene Alpha 350 gir oss.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning