SENZ SPDS114 Portabel DAB+ HØYTTALER

Perfekt påskeradio

En liten, lommevennlig og batteridreven DAB+-radio er kanskje akkurat det du trenger til påske.

KOR SKA VI REIS HEN: Med denne vesle DAB+-radioen er du klar til NRKs Påskelabyrinten og annen radiounderholdning nesten uansett hvor du oppholder deg i påsken.
KOR SKA VI REIS HEN: Med denne vesle DAB+-radioen er du klar til NRKs Påskelabyrinten og annen radiounderholdning nesten uansett hvor du oppholder deg i påsken. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Kompakt størrelse

+ God batterilevetid

+ Enkel i bruk

+ Ok lyd

- Litt kostbar

- Ikke vanntett

I SOLVEGGEN: Senz DAB+ tar det lett med deg ut i solveggen.
I SOLVEGGEN: Senz DAB+ tar det lett med deg ut i solveggen. Foto: Hallvard Lunde

Små og bærbare DAB+-radioer med integrert oppladbart batteri har vi til nå sett få eller ingen av. Vi kastet oss derfor over muligheten til å teste Senz SPDS114 DAB+. Senz er elektronikkjeden Experts eget merke.

Senz SPDS114 DAB+ er litt større enn en fyrstikkeske og den glir greit ned i en brystlomme, en jakkelomme eller i topplokket på en sekk. Størrelsen gjør at du lett tar radioen med deg ut i boden, i garasjen eller ut på terrassen.

Ok brukervennlighet

Grensesnittet til Senz DAB+ består av fire knapper, en liten fargeskjerm og en knapp for kanalsøk og i tillegg en låsebryter. Låsebryteren er spesielt god å ha, siden vi flere ganger opplevde at radioen slo seg på av seg selv i sekken vår under transport. Er det noe man ikke ønsker så er det å komme fram til hytta eller leirplassen med tomt batteri.

Av/på-knappen veksler også mellom FM og DAB+ og du kan ha inntil 10 kanaler forhåndsinnstilt. Det automatiske kanalsøket fungerer også greit.

Litt skurring

Vi opplevde noen ganger den typiske digitale skurringen som oppstår med en DAB-radio når mottaksforholdene ikke er perfekte. Vi erfarte også at vi stort sett måtte bruke radioen med teleskopantennen helt ute. Den består av fire ledd, men det er kun det aller siste leddet som er mykt. De tre andre leddene er relativt stive, slik at antennen kan være et svakt punkt. Når det er sagt, så virker antennen relativt motstandsdyktig da vi utsatte den for litt «tøy og bøy».

Ulempen med at antennen må være helt ute for å sikre gode mottaksforhold, gjør at det ikke er like lett å bruke radioen fra lommen eller fra en ryggsekk.

Ok lyd

Lyden som kommer ut av den integrerte høyttaleren kan beskrives som helt ok radiolyd. DAB-radioen klarer også å spille relativt høyt.

Spesifikasjoner: Senz DAB+

  • Bånd: DAB+/FM
  • Skjerm: Ja, 1,44 tommer, farger
  • Høyttaler: Ja, innebygd
  • Inngang for hodetelefoner: Ja
  • Forhåndslagring av kanaler: Ja, 10 plasser
  • Batteri: Ja, 1000 mAh
  • Vekt: 100 gram
  • Mål: 82 x 207 x 36 mm
MINI: Senz DAB+ er omtrent like stor som et visittkort - men litt tykkere.
MINI: Senz DAB+ er omtrent like stor som et visittkort - men litt tykkere. Foto: Hallvard Lunde

Plugger du inn et par ok hodetelefoner, så blir lydbildet ikke så aller verst. I en situasjon, jobb eller fritid, der man ikke kan streame fra en PC eller en mobil, så kan Senz SPDS114 være en reell problemløser for alle som er avhengig av radio.

God batterilevetid

Batterilevetiden er god. Vi stoppet batteritesten vår etter drøyt 8,5 timer og estimerer batterilevetiden til cirka 12 timer. Da testet vi ved å bruke den innebygde høyttaleren og volumet satt på cirka 25 prosent av maksimal lydstyrke. Skrur du volumet på maks, vil nok batterilevetiden krype nedover.

Bruker du ørepropper og moderat volum, vil trolig batteriet vare i bortimot et døgn.

Radioen lades ved bruk av vanlig microUSB-kabel, noe som gjør det enkelt å lade siden denne ladekabelen er den mest vanlige til bruk på både Android- og Windows-mobiler.

Oppsummering

Experts bærbare DAB+-radio, Senz SPDS114, innfrir på mange områder. Den gjør stort sett en grei jobb, selv om vi synes radiomottaket noen ganger kan virke som et svakt punkt. Vi synes også at prisen på 699 kroner er litt heftig. For noen hundrelapper mer, så får man for eksempel en relativt ok Windows-mobil eller en god Android-mobil. Mangelen på konkurrenter i skrivende stund, gjør nok sitt til at prisen er såpass høy. En slik type radio skulle vi gjerne også sett var vanntett eller i det minste sprutsikker.

Trenger du en liten og bærbar DAB-radio med oppladbart batteri, så er Senz SPDS114 et godt, om enn litt dyrt, kjøp.

OK LYD: Med et par gode hodetelefoner, helst bedre enn de på bildet, blir lyden fra Senz DAB+ helt ok.
OK LYD: Med et par gode hodetelefoner, helst bedre enn de på bildet, blir lyden fra Senz DAB+ helt ok. Foto: Hallvard Lunde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning