Når ikke opp

LG 42PQ6000

Selv ikke en plasmaskjerm er helt imun mot dårlig sortnivå.

LG 42PQ6000: LG når dessverre ikke helt opp i vår test med denne modellen.
LG 42PQ6000: LG når dessverre ikke helt opp i vår test med denne modellen. Foto: Home Cinema Choice
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Bra design

+ Bra med ekstrafunksjoner

+ Bra lysstyrke

- Bildet trenger mye kalibrering

- Kun HD-klar

Tekniske data

HD-klar: Ja, men ikke full HD

Progressiv skann: Ja

Digital TV-tuner: Ja, har CI-slot for integrert digitaltuner

Composit video: Ja, en inngang

S-video: Ja

Scart: Ja, to (en med RGB)

HDMI: Ja, 3x v. 1.3 HDMI

PC-inngang: Ja, en VGA

Hodetelefoner: Nei

Lyd: Nicam Stereo

Oppløsning: 1024 x 768

Lysstyrke: 1500 cd/m2

Kontrast: 2.000.000:1 (dynamisk)

Annet: XD-engine prosessering, 600 Hz prosessor, USB for MP3/DivX/JPEG.

LG42PQ600, som er en plasmaskjerm, er heller ikke immun mot temaet svartnivå. Her er det mer gråhet enn hva vi vanligvis er vant med fra plasmaskjermer.

I visse scener fra nattkrigingen om York i filmen Braveheart, er detaljer visket bort. Det hjelper heller ikke at skjermen sliter med en liten forsinkelse som gjør at der lyse elementer vises mot en mørk bakgrunn etterlater en spøkelsesaktig skygge som henger igjen litt for lenge.

Til plasma å være, leverer LG 42PQ6000 et ganske lyst bilde, men klarer ikke å konkurrere med plasmaskjermen til Panasonic, som på grunn av sitt fantastiske svartnivå gir oss et inntrykk av et mer dynamisk bilde.

Fargemessig er dette skjermen som for oss er svakest, spesielt om du ikke gjøre noe med skjermens noe stakkarslige forhåndsinnstillinger. Men, selv etter en nøye kalibrering, fikk jeg et bilde som inneholdt en grønn-orange fargeoverdrivelse.

Også LG klarer å lage HD-bilder som ser skarpe ut, selv om den bare er en HD-klar skjerm.

LG skuffet oss når det kom til standardmateriale. Den ser ut til å overdrive støykilder og skjermens fargeproblemer kommer enda bedre til syne jo lenger ned på oppløsningsskalaen vi sklir.

Plasmaskjermene i denne testen burde være overlegne når det kommer til raske filmsekvenser. Spesielt burde LGs 600 Hz-system takle raske sekvenser godt. Men dessverre ser vi noe markert uroligheter i Bravehearts raske scener med hurtige panoreringer.

Sammen med Samsung er LG den skjermen som gir oss TV-ene med det beste utseende.

Av ekstrafunksjoner kan vi nevne støtte for multimedia via USB, inkludert video.

Dessverre for LG har vi plassert 42PQ6000 på en sisteplass i denne testen. Den sliter med noen «gamle» problemer som bevegelsesuskarphet, bildeheng og et skuffende svartnivå. Heller ikke fargene er på topp - spesielt om du blir sittende på standardinnstillingene.

Les også:

Ny på Mac: Slik kommer du i gang.

Ofret soverommet - lagde hjemmekino

Toppkarakter til Canon EOS 550D

Slik bygger du nettverk på LinkedInLG 42PQ6000: Denne skjermen er kun HD-klar og det er kun lav pris som rettferdiggjør å kjøpe en slik skjerm i dag. Gå for skjermer som kan leverer full-HD-oppløsning.
LG 42PQ6000: Denne skjermen er kun HD-klar og det er kun lav pris som rettferdiggjør å kjøpe en slik skjerm i dag. Gå for skjermer som kan leverer full-HD-oppløsning. Foto: Home Cinema Choice

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning