Mye TV for pengene

Panasonic TX-P42S10

Selv på rimelige skjermer klarer Panasonic å levere et imponerende sortnivå.

Panasonic TX-P42S10: Her får du mye for pengene. Best på sortnivå samtidig som den er svært prisgunstig.
Panasonic TX-P42S10: Her får du mye for pengene. Best på sortnivå samtidig som den er svært prisgunstig. Foto: Home Cinema Choice
Sist oppdatert

Tekniske data

HD-klar: Ja, inkludert 1080/24p

Progressiv skann: Ja

Digital TV-tuner: Ja, har CI-slot for integrert digitaltuner

Composit video: Ja, en inngang

S-video: Ja

Scart: Ja, to (en med RGB)

HDMI: Ja, 4x v. 1.3 HDMI

PC-inngang: Ja, en VGA

Hodetelefoner: Ja

Lyd: Nicam Stereo

Oppløsning: 1920 x 1080

Lysstyrke: -

Kontrast: 2.000.000:1 (dynamisk)

Annet: 400 Hz, Intelligent Frame Creation, SD-kortleser som støtter JPEG og AVCHD-film, V-real 4-prosessering.

Mine to favorittskjermer for mørke scener er, forutsigbart nok, Panasonics plasmaskjerm. Og litt mindre forutsigbart, Samsungs 40B550.

Panasonics Real Black Drive teknologi har lenge levert de beste svartnivåene i TV-verdenen om vi ser bort ifra Pioners, nå snart avsluttede, Kuro-plasma.

For Panasonic er holder dette også stikk selv på de mer rimelige skjermene, som TX-P42S10. I Braveheart-sekvensen, får vi en sann naturlig svarttone kombinert med en fest av detaljer i skyggeområdene.

Panasonic er ikke fullt så sjarmerende når det kommer til farger. Med HD-bilder viser den likevel styrke med jevne toneoverganger og nydelige fargeoverganger og en bra spredning i fargepaletten.

Panasonic gjør en solid jobb med å reprodusere HD-detaljer og skarphetsnivåer, til tross for en litt mindre dynamikk sammenlignet med modellene fra JVC og Samsung.

Panasonic leverer også et ryddig og greit bilde med standard digital TV-signaler.

Sammen med LG burde plasmaskjermen til Panasonic takle raske bevegelser på en god måte. Selv om Panasonic kun har en 400 Hz-motor sammenlignet med LGs 600 Hz-teknologi. Likevel synes vi Panasonic klarer seg litt bedre og har reduserer uroligheter i bildet til et mindre plagsomt problem.

Mens vi har klaget over innsynsvinkelproblemer på TV-ene fra Toshiba og JVC, kan plasmaskjermene fra Panasonic og LG nærmest bli sett ifra hvilken vinkel som helst før bildet bryter sammen. Så, om du har en stue som krever at du må se på TV-en fra en skrå vinkel, bør du vurdere en plasmaskjerm.

Lydmessig synes vi LG, Panasonic og JVC kommer noenlunde likt ut og vi har ikke skilt nevneverdig mellom disse tre. Det er uansett ingen av dem som spiller sokkene av meg.

TV-en fra Panasonic er designmessig nok en uinteressant TV fra denne leverandøren. Kanskje det er på tide med en «Total makeover»?

På funksjonssiden kan vi nevne vi multimediestøtte via USB og Panasonic kan også spille av video via SD-minnekort.

Panasonic kjemper hardt om førsteplassen i vår test. Den har et utrolig bra svartnivå, leverer bra på lydsiden og selv om den designmessig ikke vekker våre følelser, er det ikke mulig og ignorerer at lysstyrken gjør sitt til at vi ikke setter den inn på en topplassering. Vi antar de fleste av oss ikke lever kontinuerlig i den delvis mørklagt stue - og da blir lysstyrken en akilleshæl for denne skjermen.

Les også:

Ny på Mac: Slik kommer du i gang.

Ofret soverommet - lagde hjemmekino

Toppkarakter til Canon EOS 550D

Slik bygger du nettverk på LinkedIn



Denne saken ble første gang publisert 16/04 2010, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også