TEST: Philips MCD908

Luksuriøst DVD mikrosystem

Et luksuriøst DVD mikrosystem som blander gammel og ny teknologi, med gode bilde- og musikkprestasjoner som resultat.

Philips MCD908 DVD stereosystem er en unik kombinasjon av den analoge hi-fi teknologien og nyere digitale teknikker.
Philips MCD908 DVD stereosystem er en unik kombinasjon av den analoge hi-fi teknologien og nyere digitale teknikker.
Publisert Oppdatert
Philips MCD908 har omfattende tilkoblingsmuligheter, inkludert en HDMI-port.
Philips MCD908 har omfattende tilkoblingsmuligheter, inkludert en HDMI-port.
Fjernkontrollen er pen nok, men noen knapper kan være vanskelige å finne.
Fjernkontrollen er pen nok, men noen knapper kan være vanskelige å finne.

Philips MCD908 DVD stereosystem er en unik kombinasjon av den analoge hi-fi teknologien og nyere digitale teknikker. Systemet består av to komponenter på størrelse med et par skobokser i metallisk utførelse. Hver av de to enhetene konsentrerer seg henholdsvis om sine forsterkerplikter eller å snurre plater, uten å forstyrre hverandre. Frontpanelene er minimale, siden mye av kontrollen og tilgangen til de ulike mulighetene og finessene er lagt til fjernkontrollen. Kontrollen er elegant, og tar seg godt ut på kaffebordet, men den reflekterende overflaten og rotete oppsett gjør det litt knotete å navigere i begynnelsen.

Svært bra lydkvalitet

Lydkvaliteten har tydeligvis stått høyt på agendaen til produsenten under utvikling av MCD908. Høyttalerne kommer med trekabinetter og med høykvalitets tweetere, som det påstås skal kunne ivareta både de høyeste frekvenser og toner og et bredt lydbilde. Systemet spiller av CD-er og DVD-er i tillegg til MP3, JPEG og DivX-filer. En HDMI-utgang sørger for at toppkvalitets digital video kan overføres til en kompatibel TV-skjerm, mens S-Video og composite kan brukes for å koble opp mot skjermer som ikke er HD-klare.

Oppskalering er mulig til 720p og 1080i, i to formater: 50 Hz (PAL) og 60 Hz (NTSC). Men det er ikke mye forskjell vi ser når vi skifter fra standardkilder til 720p eller 1080i. Faktisk er det heller slik at fargene virker svakere og detaljer mykere i testfilmen Die Another Day. Bildene har også mindre kraft og dybde etter oppskaleringen, enn i sitt originale format.

Ellers kan det virke som fargebalansen vipper litt mye mot rødt, slik at hudtoner blir litt utydelige og blå bakgrunner får et lite rødskjær. Dette greide vi imidlertid å justere på via TV-ens innstillinger ved å velge en mer naturlig fargebalanse der. De analoge utgangene til komponent video og SCART-en (RGB) leverer rene og ubesudlede bilder, som er sammenlignbare med bildene fra HDMI-utgangen.

Årsak og effekt

Det er ikke noe modus for virtuell surroundlyd på MCD908. I stedet for har Philips konsentrert seg om å foredle tokanalssystemet sitt, slik at lydspor fra DVD blir mikset over i stereo. Musikkspor gjengis med ekstrem presisjon, og MCD908 takler også fint åpningsscenen i Die Another Day uten å overdrive bassnivåene. Diskantdetaljene er fine, og det er noe mykt og mer Hi-Fi-aktig over lyden til MCD908 enn vi er vant til hos mange lignende mikrosystemer vi har testet. Filmeffekter er perfekt kalibrert, og om de ikke akkurat flyr rundt i rommet, sørger de for et effektivt og involverende lydspor. Også musikk gjengis strålende. Amy Winehouses stemme strømmer naturlig og klar ut av høyttalerne, og gir deg lyst til å bare sette deg ned å lytte.

Finn oppdaterte priser på Philips MCD908 DVD stereosystem i vår Prisguide.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning