Konklusjon action-kameratest

Konklusjon

Det er vanskelig å kåre en vinner når alle kameraene har sine feil og mangler.

TESTSAMLING: Vi har testet fem billige action-kameraer.
TESTSAMLING: Vi har testet fem billige action-kameraer. Foto: Lars Vidar Nordli
Publisert Oppdatert
VINNER: Sjcam SJ4000 er testens vinner på grunn av mye funksjonalitet og mye medfølgende tilbehør.
VINNER: Sjcam SJ4000 er testens vinner på grunn av mye funksjonalitet og mye medfølgende tilbehør. Foto: Lars Vidar Nordli

Det skal i utgangspunktet ikke være mulig å finne et bra actionkamera til under tusenlappen. Det er derfor kanskje ikke så rart at vi har problemer med å plukke ut en vinner blant deltagerne i vår brokete testansamling.

Hovedkonklusjon vår må derfor bli: Legg litt mer penger i action-kamerakjøpet.

Dobler du prispunktet finner du GoPro Hero+ med innebygd WiFi til like over 2000 kroner. Det gjør kameraet langt mer matnyttig med en gang. 500 kroner til gir deg også skjerm med på kjøpet.

Det er likevel ofte viktigere hva du gjør med kameraet enn hvor bra det er. Sjekk disse action-kamera tipsene.

Ingen klar vinner

Hadde vi kun lagt vekt på bildekvalitet ville det helt klart blitt GoPro Hero som hadde gått av med seieren, selv om også det ligger tilbake for de dyrere modellene.

Problemet er at dette er et veldig begrenset kamera. Det det gjør, gjør det bra, men en komplett action-kameraopplevelse gir den ikke.

 

Fokusproblemene ødelegger

Xiaomi Yi på sin side er både pent og har høyest videooppløsning i testen. Bildekvaliteten er heller ikke halvgærn, om du da ser bort fra fokusproblemet.

Det er riktignok svært lite ute av fokus, men det er nok til at vi reagerer på det og gjør at den modellen faller ut av pallen.

AEE SD18 er stort, tungt og klumpete, mangler wi-fi og har få funksjoner. Ikke helt en vinner verdig etter vår mening.

To finalister

Da står vi igjen med Denver ACT-8030W og Sjcam SJ4000.

Denver ACT-8030W er ikke like rikt utstyrt med funksjoner som SJ4000 eller Xiaomi Yi, og har ikke like bra bilde- og videokvalitet som GoPro Hero.

Den gir likevel helt greie videoopptak, har stor skjerm og WiFi slik at du kan velge om du vil bruke den alene eller sammen med mobilen. Du får og gode saktefilmmuligheter og mye tilbehør i pakken.

SJ4000 på sin side har ett stort problem med den automatiske hvitebalansen.

Likevel er dette det morsomste kameraet i testen, og i en testforsamling hvor alle kameraene har sine mangler og feil så lar vi det bli det avgjørende elementet denne gangen.

Sjcam SJ4000 gir mye funksjonalitet for pengene, selv om vi fortsatt heller ville valgt en dyrere modell for å også få bedre bildekvalitet.

TESTBILDER: Her kan du se bilde av samme motiv fra hvert av kameraene i testen, samt vår referansemodell GoPro Hero 4 Silver.
TESTBILDER: Her kan du se bilde av samme motiv fra hvert av kameraene i testen, samt vår referansemodell GoPro Hero 4 Silver. Foto: Lars Vidar Nordli

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning