Test: Creative EP-830

Henter ut det beste

Det er en velkjent sannhet at øreproppene som følger med de aller fleste MP3-spillere hører hjemme i bunnen av en dyp roteskuff. Derfor trenger alle spillere oppgraderinger som Creative EP-830.

Publisert Oppdatert

Creative har aldri lagt skjul på at de ikke legger spesielt mye kjærlighet i øretelefonene som de legger ved spillerne sine. Proppene er alltid med, men det er liksom meningen du skal erstatte dem med noe bedre. Det er ikke fordi Creative ikke kan lage gode øretelefoner, for det er EP-830 til de grader et bevis på at de kan. Det handler nok snarer om å kunne kostnader for å tilby billigst mulige spillere, og det faktum at alle konkurrentene deres gjør akkurat det samme. At EP-830 koster mer enn den ellers vellydende Creative Zen Stone forklarer jo hvorfor ørepropper av dette kaliberet aldri følger med en MP3-spiller.

EP-830 virker veldig forseggjorte, helt fra den gummierte ledningen til selve proppen. Silikonputene er utskiftbare, og det følger med puter i tre forskjellige størrelser. Disse gjør proppene behagelig å ha i ørene, samtidig som de stenger støy ute slik at du enda bedre oppfatter detaljene i musikken uten å måtte guffe på for mye med volumknappen.

Lydmessig er dette propper som er lette å like. De tilbyr skikkelig dypbass, men låter samtidig veldig detaljert og luftig. Bassen blir på enkelte innspillinger litt for mye av det gode, særlig på høyt volum og særlig på MP3-spillere som har et litt «parfymert» lydbilde fra før av. Uansett viste Creative EP-830 at den kan hente ut det beste fra alle spillerne jeg prøvde dem på, enten de var fra Creative selv, Apple eller andre.

Det eneste du potensielt kan bli skuffet over er at slike silikonputepropper fungerer dårlig til fysisk aktivitet, siden lyden av ledninger som slenger forplanter seg langt inn i øregangen. Til all annen bruk er dette ypperlige propper for deg som vil hente ut det beste fra din MP3-spiller.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning