Focal XS Book Wireless

Myke linjer og allsidig lyd

Franske Focal har kastet seg på multimediehøyttalertrenden, og de gjør det med stil.

SMART DESIGN: XS Book Wireless har latt de fysiske volumet gå i dybden og fremstår dermed som nette og stilfulle.
SMART DESIGN: XS Book Wireless har latt de fysiske volumet gå i dybden og fremstår dermed som nette og stilfulle.
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Flat frekvensrespons

+ Smalt design

- Få tilkoblingsmuligheter

- Bluetooth-parring alltid aktiv

Spesifikasjoner: Focal XS Book Wireless

  • Trådløst: Bluetooth (AptX)
  • Frekvensrespons: 60Hz – 22kHz
  • Utgangseffekt: 2 x 20 W RMS
  • Innganger: RCA, 3,5 mm jack
  • Mål: 281 x 114 x 200mm
  • Vekt: 5 Kg
  • Automatisk standby: Ja
  • Automatisk aktivering: Ja

 

MINIMALT: Utvalget av tilkoblinger begrenser seg til RCA og 3,5 mm jack.
MINIMALT: Utvalget av tilkoblinger begrenser seg til RCA og 3,5 mm jack.

Focal XS Book Wireless’ design med smale linjer gjør at de passer godt på skrivebordet, men det forutsetter at du har plass å gå på for med sine 20 centimeters dybde er de bare 5 centimeter unna Argon-høyttalerne på det punktet. Utformingen gir dem uansett et eksklusivt utseende vi liker veldig godt med pianolakk på sidene og stofftrekk i front og på toppen. Fronttrekket kan i tillegg fjernes om du ønsker å gi dem en litt tøffere fremtoning.

Gjør du det avslører du også den kraftige bassrefleksporten som skulle tilsi at XS Book Wireless kan levere en del krefter i bunnregisteret. Derfor er det litt overraskende at de faktisk har hakket mindre bass å by på enn Incline som har en mye slankere design. Til gjengjeld leverer de et helhetlig fint lydbilde med det man kan kalle en flat frekvensrespons, og de har dermed litt mer kraft i mellomtonen enn den nevnte konkurrenten. Det gjør dem allsidige og vi liker godt hvordan de takler det meste av musikk vi kaster på dem.

Betjeningen er av det minimalistiske slaget med en av/på-knapp i gummi på toppen som viser seg å fungere som en volumknott når du skyver den rundt. Det kaller vi en elegant løsning.

Minimalismen strekker seg også til måten bluetooth er implementert, for XS Book Wireless har ingen bluetooth-pareknapp og er i stedet alltid i paremodus så lenge de ikke er tilkoblet en bluetooth-enhet. Det betyr i praksis at naboen kan koble seg på når som helst og kjøre i gang Nickelback på full guffe, selv når høyttalerne er i bruk med en kablet tilkobling.

Enda verre er det at du ikke kan koble til en annen enhet før den første er frakoblet eller ute av rekkevidde.

Om dette vil bli et problem er nok først og fremst avhengig av bosituasjonen din og hvor mange spøkefulle naboer du har.

En annen svakhet med Focal er utvalget av innganger. Her finner du nemlig bare RCA og minijack, så franskmennene har ikke kostet på seg en innebygget DAC som kunne gjort det mulig å koble til med USB eller optisk, og det finnes heller ingen utgang for subwoofer. Focal XS Book Wireless leverer god lyd og en skrivebordsvennlig design, og tross den merkelige bluetooth-løsningen og mangelen på tilkoblingsmuligheter må de kunne regnes som et godt kjøp.

MER DISKRET: Med fronttrekket på, blir høyttalerne litt mindre røffe i uttrykket.
MER DISKRET: Med fronttrekket på, blir høyttalerne litt mindre røffe i uttrykket.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen