1 terabyte gratis lagringsplass for bilder hos Flickr

Flickr blir gratis – nesten ubegrenset med lagringsplass

Nå kan du lagre ett bilde hver time i 40 år – gratis. Flickr har gjennomgått en “total makeover”. Det viktigste er at du nå får 1 terabyte gratis lagringsplass for bildene dine.

LAST OPP ALT: Nå kan du trolig laste opp hele fotobiblioteket ditt til Flickr om du vil. Med 1 terrabyte lagringasplass har du rom for cirka 500.000 høyoppløste bilder.
LAST OPP ALT: Nå kan du trolig laste opp hele fotobiblioteket ditt til Flickr om du vil. Med 1 terrabyte lagringasplass har du rom for cirka 500.000 høyoppløste bilder. Foto: Skjermbilde/HjemmePC
Publisert Oppdatert

Flickr har gjennomgått en total oppussing i løpet av pinsehelgen. Ny layout, ny app for Android og ikke minst 1 terabyte gratis lagringsplass for bilder.

Mens gratisbrukerne tidligere kun fikk 100 MB gratis per måned og kun de 200 nyeste bildene ble vist, er disse begrensningene nå fjernet for gratisbrukerne. Nå får du en terabyte gratis lagringsplass, noe som ifølge Flickr tilsvarer 537.731 bilder med en størrelse per bilde på 6,5 MB. Dette skal ifølge Flickr gjøre det mulig å ta ett bilde i timen i 40 år uten at det blir fullt.

I tillegg kan du laste opp videosnutter i full HD på inntil 3 minutter. Maks størrelse på filmsnuttene er 1 GB.

Hva skjer med Pro-abonnementet?

Tidligere har man måtte være såkalt Pro-bruker (cirka 150 kroner per år) for å få ubegrenset lagring. Ifølge Mashable skal eksisterende Pro-abonnenter kunne beholde og fornye sitt abonnement som tidligere. En litt rar konsekvens av dette er at Pro-abonnentene får en begrensning på bildestørrelsen på 50 MB for stillbilder og 500 MB for video. Ønsker du større filstørrelse, må du faktisk konvertere til et gratisabonnement. Salget av dagens Pro-abonnement ble stoppet i går. Fordelen med et Pro-abonnement er at du får ubegrenset med lagringsplass (over 1 terabyte) og du får en reklamefri versjon av Flickr.

For nye kunder vil Flickr tilby et nytt Pro-abonnement. Her må du ut med 50 dollar i året. For den prisen får du kun en reklamefri versjon av Flickr. Vil du med det nye Pro-løsningen ha ekstra lagringsplass ut over 1 terabyte, må du ut med 500 dollar (3.000 kroner) for en ekstra terabyte. Prisingen kan tyde på at Flickr ikke ønsker Pro-medlemmer, men en stor gruppe gratisbrukere de kan selge til annonsørene.

Må konkurrere med Facebook

Flickr gjør ikke dette bare for å være greie. Den Yahoo!-eide fototjenesten har de senere årene fått stor konkurranse fra blant andre Facebook, Smugmug og 500px. Yahoo!, som også i dag henter en stor del av omsetningen sin fra annonsesalg, ønsker tydeligvis å øke annonseinntektene sine ved å dele ut gratis lagringsplass på Flickr.

Kritikk

Den nye versjonen av Flickr møtes ikke bare med begeistring av eksisterende brukere. I kommentarfeltene går kritikken på at den nye løsningen er uoversiktlig og rotete og det er få som liker den nye fotostrømmen. Fotostrømmen er der du ser bilder fra ditt nettverk på Flickr.

Les også:

Test: Ekstremt bred PC-skjerm - perfekt for film

Test: Alt-i-ett PC ser ut som den svever

Kule gadgets som bidrar til sikkerhet i hus og hytte

15 gratis fotoprogram

DYRERE: Det nye Pro-medlemskapet blir dyrere og gir lite ekstra. Skal du ha en ekstra terrabyte lagring koster det cirka 3.000 kroner.
DYRERE: Det nye Pro-medlemskapet blir dyrere og gir lite ekstra. Skal du ha en ekstra terrabyte lagring koster det cirka 3.000 kroner. Foto: Skjermbilde/HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning