Slik er Wimp på Sonos

Endelig «norsk» musikk på Sonos

Nå får du Wimp til Sonos. Slik virker det.

WIMP: Sonos er et populært multiromssystem. Nå kan du også spille av musikk via Wimp på Sonos.
WIMP: Sonos er et populært multiromssystem. Nå kan du også spille av musikk via Wimp på Sonos. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert
ANDROID: Den nye Sonos-appen for Android virker stabil og gir tilgang til alt du har på Wimp av spillelister og redaksjonelle anbefalinger.
ANDROID: Den nye Sonos-appen for Android virker stabil og gir tilgang til alt du har på Wimp av spillelister og redaksjonelle anbefalinger. Foto: HjemmePC

Denne uken ble den norske musikkstreamingtjenesten Wimp lansert i en betaversjon for lydsystemet Sonos. Lanseringen skjer samtidig med en oppdatering av Sonos-programvaren (til versjon 3.6) og lanseringen av Sonos Labs, der Sonos vil la brukerne teste ut nye musikktjenester før de offisielt lanseres som en ferdig versjon. Norske Wimp er den første tjenesten som «lanseres» via Sonos Labs. I våre tidligere tester av Sonos, har mangelen på «norske» musikktjenester vært et ankepunkt for et ellers svært fleksibelt og brukervennlig musikksystem for flerromsbruk.

Samtidig med systemoppdateringen er også appen for Android oppgradert (Sonos Controller for Android), som også nå inkluderer støtte for nettbrett med Android. Sonos kan i tillegg styres fra en PC eller en iPhone/iPod.

God integrasjon

Selv om Wimp på Sonos fortsatt er i en betaversjon, virker integrasjonen for å være svært god. Vi får tilgang til de samme funksjonene som vi har når vi bruker Wimp via PC-en eller på mobilen. Her er spillelister og favorittalbum listet på en grei måte. Tilgangen til Wimps redaksjonelle musikkanbefalinger er også på plass. I tillegg er det kommet et eget valg for anbefalinger fra Hi-Fi Klubben. På vår Android-mobil virker systemet svært raskt og brukervennlig. Søkefunksjonen imponerer og er veldig raskt og søket skjer nærmest i sanntid. For hver bokstav du skriver inn blir søkeresultatene oppdatert. Det gjør at man ofte kun trenger å skrive inn 2-4 bokstaver før man finner riktig artist, låt eller album.

En liten detalj er at Sonos krever at du skal dele dine bruksdata med dem for å bruke betautgaven av Wimp. Vi antar at du kan skru av denne delingen den dagen Sonos løfter Wimp ut av betafasen.

Til tross for betastempelet opplevde vi nesten ingen feil på systemet de timene vi har brukt på systemet siden lanseringen. Vi opplevde en gang at innholdet (spillelister, favorittalbum etc.) ikke ble vist, men likevel spilt av.

Må ha premium-abonnement

MOBIL: Du kan styre Wimp på Sonos på en Android-mobil, en iPhone eller på en iPod.
MOBIL: Du kan styre Wimp på Sonos på en Android-mobil, en iPhone eller på en iPod. Foto: HjemmePC

Har du Sonos, men ikke et Wimp-abonnement, får du første måneden gratis. Deretter koster det 99 kroner per måned. Kunder som har Wimp inkludert i TV-abonnement fra Canal Digital må oppgradere til premium for å få tilgang til Wimp via Sonos.

Oppdateringen av systemprogramvaren på Sonos har også med noen forbedringer for Spotify-brukere. Blant annet får du nå tilgang på Spotify-innboksen og muligheten til å spille av musikk fra nye utgivelser og populære spor på fra Spotify via Sonos.

Oppdateringen er en viktig oppdatering for alle eksisterende eiere av Sonos og med Wimp på laget har Sonos-selgerne et svært godt argument for alle som vurderer å investere i et multiroms lydsystem.

Sonos får du fra 2.398 kroner som gir deg én høyttaler. I tillegg bør du investere 398 kroner i en Sonos Bridge, slik at du fritt kan flytte høyttaleren(e) dine rundt i huset. Har du flere høyttalere kan du sette disse opp som grupper eller stereopar.

Se skjermbilder fra Wimp på Sonos under artikkelen.

Les også:

Test: HTS Sensation XL

Test: Lekker 2.1-hjemmekino fra Philips

Test: 2 x full HD projektorer til 7.000 kroner

SPILLELISTER: Du kan også lage egne Sonos-spillelister for musikk fra Wimp i tillegg til Wimp-spillelistene dine.
SPILLELISTER: Du kan også lage egne Sonos-spillelister for musikk fra Wimp i tillegg til Wimp-spillelistene dine. Foto: HjemmePC
BETA: Wimp skjuler seg bak Sonos Lab, som er en ny tjeneste fra Sonos for å betateste nye musikktjenester.
BETA: Wimp skjuler seg bak Sonos Lab, som er en ny tjeneste fra Sonos for å betateste nye musikktjenester. Foto: HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning