Test av Philips Soundhub HTS9241/HTS9221 hjemmekinoanlegg

En nytelse for øyne og ører

Strålende hjemmekinoanlegg som tåler både å bli sett og hørt.

STILIG: Betjeningsknappene på HTS9241/HTS9221 lyser opp når anlegget er i bruk og slukker når det er slått av.
STILIG: Betjeningsknappene på HTS9241/HTS9221 lyser opp når anlegget er i bruk og slukker når det er slått av. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Design

+ Lyd

+ Funksjonsrikt

- HDMI-ledning følger ikke med

- Ikke trådløs streaming

- Suser litt fra Blu-ray/DVD-drevet

Philips komplette 2.1-hjemmekinoanlegg, HTS 9241, tåler både å bli sett og hørt. Er du opptatt av design, god lyd og mye funksjonalitet bør du låne øre og øyne til Philips Soundhub.

Dette er et komplett 2.1-hjemmekinoanlegg bestående av to satellitter, en subwoofer og en sentralenhet med DVD/Blu-ray-spiller og integrert iPod/iPhone-dokking.

Vårt testanlegg var i en herlig hvitnyanse som passer supert inn om du har valgt en litt hvit og minimalistisk stil. Anlegget finnes også i en sort versjon med modellnummer HTS9221.

Vellykket design

Designet er etter vår mening svært vellykket. Både satellitter og baseenhet fremstår som moderne og funksjonelle. Betjeningspanelet består av touchknapper som lyser opp når enheten er i bruk, men som blir usynlige når enheten er slått av. Dette gjelder også displayet som viser informasjon om hvilken kilde som er aktiv.

DVD/Blu-ray-filmene dine mates inn via en lekker slot-in-løsning. Vil du spille av musikk fra din iPod/iPhone kan du gjøre det via en egen dock som er lekkert integrert siden på kontrollenheten.

Klokkeklar lyd av titan

Philips har på dette anlegget brukt titan i satellittelementene for å sikre en klokkeklar lyd. Titan skal ifølge Philips være et godt materiale på grunn av høy stivhet i kombinasjon med lav vekt. Anlegget er ment brukt sammen med TV-en - helst en stor flatskjerm.

Og de fleste TV-er vil få et kraftig lydløft med Philips Soundhub.

MED DOKKING: Philips HTS9241 er et stilig hjemmekinoanlegg og kommer med en integrert dokkingstasjon for iPhone/iPod.
MED DOKKING: Philips HTS9241 er et stilig hjemmekinoanlegg og kommer med en integrert dokkingstasjon for iPhone/iPod. Foto: Produsent

Tale og dialoger trer tydelig fram og filmlyd får endelig den oppmerksomheten den fortjener. Subwooferen henger bra med, men vi slet litt med å få god nok balanse i bassen. Den ble litt «vridd» i forhold til den siden av rommet bassenheten står. Om dette plager deg, må du prøve deg fram med ulike plasseringer til du blir fornøyd.

Spesifikasjoner: HTS9221 og HTS9241

Videoformat: AVCHD, DivX, HD, MPEG4, WMV HD

Innganger: 2 x AUX, koaks, optisk digital, Ethernet, FM-antenne, HDMI 1.4 (ARC), SD/SDHC-kortleser

Lydsystem: Dolby Digital 5.1, Dolby Digital Plus, Dolby True HD, DTS Digital Surround, DTS-HD

Lydformat: MP3, ACC, MKA, WMA

Drivere per satellitt: 1 x 1 tommers diskant i titan, 2 x 3 tommers fulltoneelementer

Frekvensområde satellitt: 150-20.000 Hz

Sub: Aktiv, Sub-element: 1 x 6,5 tommers element

Frekvensområde sub: 20-150 Hz

Impedans sub: 3 Ohm

Effektforbruk: 135 W

Effekt satellitter: 135 W x 2

Effekt sub: 230 W

Totaleffekt: 500 W

Kabellengde satellitter: 4 meter, sub: 3 meter

Du kan også justere nivået på subwooferen, slik at du kan dempe inntrykket om du synes den blir for dominerende. For de fleste tror vi ikke dette er noe stort problem.

Den voldsomme sourroundeffekten merket vi ikke, men lydtrykket er tilfredsstillende og er en helt klar forbedring fra TV-ens spinkle høyttaleranlegg. Anlegget spiser våre 3D-testfilmer på en rask og behagelig måte. Systemet lager også lite støy, men i et stille rom hører en svak susing du når den spinner på en 3D Blu-ray-film.

Krangler litt når vi streamer musikk

Menysystemet er i kjent Philips-stil. Enheten har trådløst nettverk og det gir deg tilgang til nettjenester som YouTube og Picasa med kanskje Film2Home som det best attraktive alternativet (til tross for relativt få filmer).

Brukervennligheten er god og systemet er raskt og responsivt. Eneste unntak er at den kranglet litt på avspilling av Spotify/Wimp via iPod.

Mye for pengene

Til en pris i overkant av 6000 kroner får du mye for pengene. Ikke minst så får du et anlegg som du uten blygsel kan plassere sammen med din flotte flatskjerm midt i stua uten at altfor mange skjemmende ledninger tar all oppmerksomheten. Kun et punkt savner vi og det er en form for trådløs streaming, gjerne via Bluetooth eller AirPlay.

Dette anlegget ble også kåret til årets kompaktanlegg av bransjeforeningen EISA.

Den sorte utgaven (HTS9221) har vi funnet på nettet til 5.100 kroner, mens den hvite modellen (HTS9241) har vi ikke funnet oppdaterte norske priser på. Ønsker du den hvite varianten, kan du spørre i butikken om det kan bestilles eller ta kontakt med produsenten.

Les også:

Test: Tynn og tøff MacBook Air-konkurrent

Røverkjøp: Full HD-bilde på 100 tommer for 7.000 kroner

Her er julegavene til den teknologifrelste

Full app-kontroll på mobilen med AppBrain

SORT: Modellen med produktnavn HTS9221 kommer i en høyglanset sort utgave.
SORT: Modellen med produktnavn HTS9221 kommer i en høyglanset sort utgave.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning