Digital fotoglede

Stortest av speilreflekskameraer

Stadig flere oppdager at et speilreflekskamera gir økt fotoglede. Vi har testet de mest aktuelle modellene på markedet akkurat nå.

Publisert Oppdatert

Selv om vi fikk med mange av de aller ferskeste kameraene til testen, var det likevel noen nyheter som ikke rakk fram tidsnok. Canon 450D og Pentax K200D er begge kameraer i forbrukerklassen og hadde vært svært interessante å ha med, skjønt 450D har vi fått testet i ettertid, og den testen kan du lese her!

Olympus E-420 ble lansert mens testen pågikk og hadde således ingen sjanse til å bli med. Likevel synes vi utvalget av modeller ble svært bra og kit-prisene i testen strekker seg fra 5.000 til 20.000 kroner, ettersom vi har tatt med både forbrukermodeller og semiproffe modeller. Dermed burde det være mulig å finne modellen som passer for nettopp deg enten du er nybegynner eller litt viderekommen, og selv om lommeboka di ikke er den aller tykkeste.

Slik har vi testet

Vi har brukt kameraene over flere dager og har tatt bilder både i "vanlige" situasjoner og i studio under kontrollerte forhold. Vi har også brukt testplakater for å best mulig kunne bedømme skarphet, farger og korn. Vi har lagt vekt på både funksjonalitet, pris og bildekvalitet, og da i særlig grad sistnevnte.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning