JBL Powerup

Denne høyttaleren lader mobilen trådløst

Nokia og JBL har slått hodene sammen for å lage denne innovative mobilhøyttaleren, som samtidig er en lader for Nokias toppmodell.

FARGER: JBL Powerup finnes i flere farger.
FARGER: JBL Powerup finnes i flere farger. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ NFC

+ Ladefunksjon

+ Morsomme farger

- Kostbar i forhold til lytteopplevelsen

Spesifikasjoner: JBL Powerup

  • Bluetooth-versjon: 2.1 + EDR
  • NFC: Ja
  • Trådløs lading: Induktiv, Qi-standard
  • Linjeinngang: Ja, minijack
  • Batteridrift: Nei
  • Mål: 115x280x145 mm
  • Vekt: 1590 g

Nokia Lumia 920 har en interessant nyvinning - i hvert fall er det nytt i mobilbransjen. Telefonen har såkalt trådløs lading. Den kan lades ved å legge den på en ladepute, som er ekstrautstyr. Lumia 820 får det samme ved hjelp av et ekstra cover. LG Nexus 4, eller Google-mobilen, skal også støtte trådløs lading. Men dette har vi ikke fått testet selv.

JBL Powerup har også denne ladeteknologien. Telefonen legges noenlunde innenfor noen markeringer på høyttaleren for å lades, og dette fungerer veldig greit.

Paring mellom høyttaler og mobil er enda en nyhet, med NFC - near field communication. Selve musikken streames over Bluetooth, men paringen gjør man ved å holde telefonen mot NFC-symbolet på høyttaleren. Da spretter det opp et spørsmål på telefonen om du vil pare, og du velger OK. Det er alt. Neste gang du skrur på høyttaleren vil den koble seg opp mot sist tilkoblede telefon, akkurat som Blutooth fungerer ellers.

Paringen er jo praktisk, men vanlig Bluetooth-paring er jo også såre enkelt. Vi synes ladefunksjonen og NFC er et pluss, men ser man det som en gimmick, har JBL Powerup plutselig et hav av heftige, vellåtende konkurrenter. Prisen er også ganske høy for en såpass liten og beskjeden høyttaler, så her bør lyden levere en god musikkopplevelse.

Det gjør den til dels. To små fulltoneelementer i kombinasjon med bassrefleksporter på baksiden kan naturligvis ikke levere ekte hi-fi, men Powerup er likevel behagelig å høre på. De lavere frekvensene er egentlig borte, men lyden virker «farget» på en måte som gjør at man oppfatter at de har tilstrekkelig bass. Verre er det da at diskanten forsvinner fra lydbildet, med mindre man sitter rett ved høyttaleren og har den bikket direkte mot ansiktet. Vi har hørt mange høyttalere i denne prisklassen, som slik sett fungerer bedre.

Høyttaleren kan selvsagt brukes med alt av Bluetooth-produkter, men det er nok ikke så aktuelt å kjøpe den uten å ha en Lumia.

Dette er først og fremst et artig produkt for deg som har Lumia 920, men også du kan velge og vrake i andre velfungerende rene Bluetooth-modeller. Vi ville nok ha kikket på andre mobilhøyttalere, men forstår godt om Lumia-eiere blar opp for denne, fordi den har noen unike egenskaper i ladingen og NFC.

Les også:

Et kunstverk med lyd: Test av Bang & Olufsen A9

Test: Microsoft Surface RT med Windows 8

17 tøffe musikkdingser til iPad

Test: Samsung ATIV S: Den beste Windows-mobilen

LAD OG SPILL: JBL Powerup lader Nokia Lumia 920 trådløst samtidig som den kan spille musikk.
LAD OG SPILL: JBL Powerup lader Nokia Lumia 920 trådløst samtidig som den kan spille musikk. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning